IGLOTEX: Mieszanka bardzo mi się spodobała, ponieważ warzywa pakowane są w bardzo fajne, poręczne, w sam raz na jeden obiad porcje- 450g. Świetny zestaw warzyw: brokuł, papryka, fasolka szparagowa, cukinia, marchew, kukurydza. Wszystkie warzywa po upieczeniu pozostają jędrne nie rozpadają się,z wielką przyjemnością sięgają po nie również dzieciaki. Dużym plusem jest dodatkowy zestaw włoskich przypraw do warzyw. Dzięki temu
Z Majeczką w kuchnimałego pora pół małego selera 2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 5 ziemniaków 200 g dyni 200 g kabaczka lub cukinii 2 różnokolorowe papryki przecier pomidorowy koperek 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz, warzywna kostka rosołowa nieśmiertelna maggi Wykonanie: W garnku gotujemy 2 litry wody, dodajemy pokrojona w plastry cebulę
Taste Of My Dayzmiażdżone ząbki czosnku. Polecam też inne brokułowe przepisy: Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym Makaron w sosie serowym z brokułem Makaronowa zapiekanka z wędzonym łososiem, brokułem i cukinią
Monia miesza i gotujeZawsze kiedy robię faszerowane papryki, cukinie, kabaczki lub gołąbki w sosie pomidorowym zostaje mi sporo sosu. A zostaje dlatego, że po to by faszerowane warzywa dobrze się udusiły muszą być przykryte najpierw bulionem, a następnie sosem. Mam 2 sposoby na zagospodarowanie tego pozostałego sosu. porcje sosu .Pierwszy- to zamrozić i podać potem np. z pulpetami
Buniabaje w kuchnidrobno posiekać, wymieszać z pozostałymi produktami, aby uzyskać bardzo smaczne, bardzo sycące kotlety. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , a podaje z sosem np. BBQ. Mogę Wam też polecić przepis z kurczakiem w roli głównej, to coś pysznego kurczak po cygańsku. Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek, przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoussaka to sztandarowe danie kuchni greckiej, przygotowywane na bazie bakłażana, mielonego mięsa i sosu pomidorowego. W zależności od wersji, dodawane są też ziemniaki lub cukinia. Zapiekanka składa się z warstw przykrytych beszamelową pierzynką i rumianym serem… Prawdziwa eksplozja smaku. Składniki: 2 bakłażany 400 g mieszanego mielonego mięsa (jagnięciny, wieprzowiny i cielęciny) 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów
Oryginalny smakSkładniki: 3 szkl cukinii - obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić na parę godzin i odcisnąć. 2 szkl kaszy manny 20 dag sera żółtego - zetrzeć na tarce o dużych oczkach 4 żółtka 4 białka - ubić na sztywno 2-3 marchewki - zetrzeć na tarce mniejszych oczkach 2-3 cebule - pokroić w kostkę 4 ząbki czosnku - drobno posiekać
charlotte gotujesól, pieprz, chili do smaku dodatkowo: 4 plasterki sera havarti 4 łyżki kiełków brokuła kilka plasterków czerwonej papryki 4 małe ogórki kiszone 4 łyżki pikantnego ketchupu (użyłam ketchupu z cukinii) 4 łyżeczki musztardy dijon Mąkę mieszamy z drożdżami, solą, cayenne i wodą. Wyrabiamy mikserem około 5 minut (lub ręcznie trochę dłużej). Następnie dodajemy oliwę, pokrojone suszone pomidory oraz starty
Mienta blogodeszła. Gotujemy bulion. Zalewamy nim kaszę (zostawiamy 1/2 szklanki), aż do jej przykrycia. Pamiętajcie, że kasza napęcznieje, więc użyjcie większego naczynia. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę, marchewkę i cukinię. Po 5 minutach zalewamy je resztką bulionu. Gotujemy na małym ogniu. Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy środek, kroimy w kostkę i dodajemy. Gdy warzywa będą al dente, dodajemy kaszę
Kitchens Alphabetnaprawdę kosmiczne kombinacje! Co powiecie na warzywa w sosie curry-jogurtowo-ketchupowo-sojowym? :D Wczoraj za bardzo się rozpędziłam ale powiem Wam, że efekt był bardzo smaczny :) Składniki : 1 cukinia 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por 1 marchewka 1/2 puszki pomidorów 3 łyżki kukurydzy 1/2 opakowania mrożonek (brokuły + kalafior) 1/2 puszki zielonej fasolki 1/2 jogurtu naturalnego
Kitchens Alphabetblogu znajdziecie też zupy np . z czerwoną soczewicą i porem , grochową , z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym , z kalafiora z chili , z dyni , z cukinii z lubczykiem , z kapusty , z pomidorami , z porem , z marchewką . Dziś przedstawiam jej kolejna wersję . Tym razem będzie to krem z ziemniaków z dodatkiem brokułów
Kulinarne przygody Gatitydynią nie przepadam za bardzo, zdecydowanie wolę cukinię. W słodkich wypiekach np. tych muffinkach dynia mi smakuje ale do wersji wytrawnej jakoś nie byłam przekonana i nawet nic z niej nie przygotowywałam. W tym roku chciałam spróbować a może jednak dynia nie taka zła jak mi sie wydaje. I moje przypuszczenia się sprawdziły. Na początek
Monia miesza i gotujechilli ser żółty,ok 15dag. Wykonanie: Bakłażana kroimy w plastry ok 1cm szerokie, solimy i przekładamy na sitko, by pozbyć się nadmiaru wody i goryczy. (Ja użyłam też resztki cukinii, którą miałam w lodówce :)) Następnie smażymy na odrobinie oleju roślinnego. Następnie cebule kroimy w piórka i smażymy na łyżce masła, opruszoną szczyptą cukru. Na upieczone ciasto rozkładamy cebulę, plastry bakłażana
Taste Of My Day