Dżem z czarnej porzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie Syrop z pigwy do herbaty
Aga w kuchnibrokułami Lazania z sosem bolońskim i szpinakiem Lazania ze szpinakiem Makaron w sosie pomidorowym Makaron wegetariański Makaron z łososiem Makaron z kurkami Makaron z borowikami Makaron z łososiem i cukinią Makaron z pesto Makaron z rukolą i szpinakiem Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron z tuńczykiem Pappardelle z brokułami Pappardelle ze szpinakiem Penne di pomodoro Penne z bakłażanem Penne
Aga w kuchnioliwkami, pomidorem i groszkiem Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizza prosciutto e rucola Pizza salami Pizzerinki Pizzerinki 2 Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii Placki z kurkami Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placuszki dyniowe Pyzy Pyzy z kurkami Tortille Tortille z kurczakiem i warzywami
Aga w kuchniSkładniki: 1 brokuł, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/4 selera, 1 ząbek czosnku, pieprz, sól, płatki migdałowe Skworcu . Polecam też zupy krem z cukinii , dyni , kurek i kalafiora . Przygotowanie: Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i selera. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy różyczki brokuła i gotujemy
Aga w kuchnikalafior, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/4 selera, 1/3 małego pora, 1/4 cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, czarny sezam Skworcu . Polecam też zupy krem z dyni , kurek , cukinii i brokuła . Przygotowanie: Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy różyczki kalafiora
Aga w kuchnidodatku przepyszny sos z śmietany i majonezu. Na prawdę warte wypróbowania. Składniki: 5 pomidorów 20 pomidorków koktajlowych 15 szparagów 0,5 marchewki 0,5 główki sałaty lodowej Cukinia 3 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Od szparagów odłamujemy końcówki. Kabaczki kroimy w pół talarki. Do wrzącej wody
Kuchnia Łukaszamarchwi i różnych przypraw. Dzięki dużej ilości składników płynnych, a małej suchych ciasto po upieczeniu jest bardzo wilgotne i przyjemne do jedzenia. Składniki: 3 marchewki 0,5 kabaczka lub cukinii 200 g mąki 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mleka 2 jaja 100 g cukru 100 g roztopionego masła lub oleju Przygotowanie: Kabaczka
Kuchnia Łukaszaszklanki oleju 3 płaskie łyżki soli 3 łyżki pieprzu listki mięty ziarna kolendry,pieprzu Ogórki umyć, obrać i pokroić w talarki. Cebulę i paprykę pokroic w paski bądz piórka. Cukinię umyć, NIE OBIERAĆ i poszatkować w plasterki.Marchewkę obrać i pokroić w julienne lub jak ktoś nie ma takiej nasadki w robocie czy malakserze, to po prostu zetrzeć na tarce
Z Kuchni Do KuchniNajpierw zacznijmy co to jest minestrone. Najlepiej Wam to wytłumaczy ...Wikipedia ! Minestrone - zupa na bazie warzyw , głównie cukinii , fasolki szparagowej, marchwi , zielonego groszku oraz szpinaku . Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem , ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra (zupa). Najbardziej popularna i najczęściej
Z Kuchni Do Kuchniblogu znajdziecie też zupy np. z czerwoną soczewicą i porem , grochową , z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym , z kalafiora z chili , z dyni , z cukinii z lubczykiem , z kapusty , z pomidorami , z porem . Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g marchewki
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella, 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka), 100 g łososia surowego, olej rzepakowy do smażenia, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sok z cytryny, koperek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy
Moniki Smakołykiniewielkie kotlety, które smarujemy olejem i układamy na patelni. Smażymy z obydwu stron 3-4 minuty, w zależnosci od grubości naszych kotletów. Pjeskavicę podałam z grillowanym bakłażanem i cukinią
Kulinarne przygody Gatitydomu. Przytargaliśmy torby pełne pyszności :) Oto one: burak liściowy Mangold jarmuż zielony jarmuż fioletowy sałata rzymska brokuł łodygowy karczochy cukinia baby radicchio koper włoski cykoria sałatkowa rukola i nieobecny na zdjęciu młodziutki szpinak ! Teraz pozostało nam tylko czekać na kwiecień, kiedy to w gospodarstwie zaczyna się zbiór
Kulinarne przygody Gatitykomentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..i wspólnego pieczenia . . A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę
Moje domowe kucharzenieRozgrzewająca zapiekanka bez mięsa Składniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i obrane ziemniaki 1/2 czerwonej papryki 100 g irlandzkiego cheddara w plasterkach 3 ząbki czosnku 1 bardzo mała cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 szczypty suszonego estragonu+ 2 szczypty do oprószenia przed włożeniem
Moja smaczna kuchnia