następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. 4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki . Smacznego!!! A teraz Władysławowo :) Władysławowo Władysławowo - plaża Władysławowo - Ocean Park Władysławowo - Dom Rybaka Władysławowo - port Władysławowo - plaża Władysławowo - port
Kuchnia domowa AniKolejne przetwory... Dużo ich, ale za to potem mamy swoje własne skarby lata pozamykane w słoiki. W zeszłym tygodniu robiłam szybki przecier pomidorowy , zielony dżem z cukinii , kompoty ze śliwek i mirabelek ... A na blogu tym razem buraczki, które zimą będą w sam raz np. do sałatek, obiadów czy po prostu do wyjadania ze słoika. Przepis znalazłam u Magdy . Składniki
Kuchnia domowa Anirazem przygotowałam wersję po kaszubsku, której jeszcze nie robiłam. składniki: 8 płatów śledziowych solonych 3 cebule 200 g koncentratu pomidorowego 4 łyżki keczupu, dałam własny z cukinii pół szklanki oleju 2 łyżki majeranki 3-4 listki laurowe kilka ziarenek angielskiego ziela 1 garść rodzynek Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę
Monia miesza i gotujegotowe! Soczewicę z tego przepisu, jeśli ktoś nie jest do niej przekonany, można zastąpić spokojnie ciecierzycą lub po prostu piersią z kurczaka. Świetnie też pasowałby tu świeży imbir, bakłażan, cukinia, fasola... na co tylko przyjdzie Wam ochota i co tylko macie w lodówce :) Składniki ( na 2 porcje): puszka soczewicy 1 pomidor pół czerwonej papryki 1 mała papryczka chilli pół
Zakręcony WidelecGotujemy z osolonym wrzątku. Zachęcam do eksperymentowania w kuchni, na blogu znajdziecie przepisy na pierogi, które smakują wybornie! Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku
Moja smaczna kuchniaszybki i efektowny pomysł na cielęce sznycle. Inspiracją był przepis z Italia od kuchni podawałam z podsmażonymi ziemniakami i sałatką z cukinii składniki : dla 4 osób 8 cienkich sznycli cielęcych- po 2 na osobę 8 plasterków szynki parmeńskiej 8 liści szałwii kieliszek białego wina sól oliwa + masło do smażenia Przygotowanie Sznycle można lekko rozbić tłuczkiem
Stare Garydrobiowego lub wody przygotowanie Naszykować odpowiedniej wielkości naczynie, takie aby cykorie leżały obok siebie. Piekarnik rozgrzać do 170 st C. Połowę masła wylać na spód naczynia do zapiekania. Z cukinii odciąć zwiędłe i zniszczone liście, uciąć końcówki. przetrzeć kuchennym ręcznikiem papierowym - nie myć. Umieścić cykorie w naczyniu, polać resztą masła, posypać cukrem i polać sokiem z cytryny. Wlać bulion
Stare Garybędzie. Leciutko. Bardzo smacznie, kolorowo, słonecznie, pozytywnie! Składniki -pieczywo chrupkie razowe Sante -halibut niebieski wędzony -pomidorki koktajlowe - oliwki nadziewane czerwoną papryką - Glassa sojowa Ponti -świeży tymianek -świeża bazylia -grillowana cukinia -ser głęboko dojrzały Rycki CEZAR Przygotuj pieczywo Sante, połóż rybkę i pomidorki koktajlowe. Następnie porwany tymianek i bazylię. Dodaj glassy sojowej Ponti i oliwek. Następnie wystarczy jak zgrillujesz jeden plaster
Z Kuchni Do Kuchniksiążki, która może Was zainteresować. "Vegetarian Mediterranean Cooking" Beverley Jollands to zbiór przepisów wege w słonecznym południowym klimacie krajów śródziemnomorskich. Połączenie dwóch nurtów żywieniowych, które bardzo cenię. Zupa z cukinii z fetą, koperkiem i papryką, dip z zielonego groszku, czy marokańskie naleśniki szpinakowe to potrawy, od których z pewnością pocieknie Wam ślinka. Jest tylko jeden szkopuł, o którym informuję
Chilli Czosnek i Oliwanadziej kawalki lososia na patyczki bambusowe ,skrop oliwa i piecz na ruszcie po 2-3 minuty z kazdej strony. Jako,ze u mnie nadal cukiniowo podalam z risotto z cukinia i salatka z surowa cukinia.Smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ogromne zastosowanie w calej kuchni srodziemnomorskiej.Tam tez wyrosle ziolko ma o wiele intensywniejszy aromat niz wyhodowane w naszym umiarkowanym klimacie. Stosowane jest do przyprawiania potraw z pomidorow,pizzy oberzyny,cukinii,zup ziemniaczanych i duszonych mies,glownie jagnieciny i cieleciny.Dodaje sie do farszow i zapiekanek.Swieze liscie podkreslaja smak owocow morza.Harmoniuzje z wiekszoscia ziol srodziemnomorskich.Wchodzi w sklad mieszanki ziol prowansalskich. Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nawet do dwoch tygodni. Sledzie sa bardzo delikatne w smaku,lekko kwasne ze smakowicie zrownowazona slodycza,po prostu pyszne.Ta zalewa to moja najlepsza marynata,ktorej uzywam rowniez do marynowania cukinii,swietnie nada sie rowniez do ogorkow czy tez grzybkow Przepis na marynate: 3 szklanki wody 50 ml octu 25% 5 lyzeczek cukru 1 lyzeczka soli przyprawy:2-3 listki laurowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!letniej wody 5 łyżek oleju rzepakowego 50 g świeżych drożdży 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 3 szczypty chili 3 szczypty pieprzu 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 5 rzodkiewek 1 czerwona cebula 10 cm pora Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijest, że jak pada to końca nie widać. I wtedy sprawdzi się patelnia grillowa. składniki na 2 szaszłyki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 cebula 1 pomidor 8 plasterków cukinii 1 łyżka mieszanki przypraw do grilla sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku 1/3 szk sosu sojowego jasnego Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni