pierogi, mięsne paszteciki albo krokiety. Kurczak wymaga nawilżenia, żeby zmielone mięso nie było suche i dobrego doprawienia, żeby farsz nie był mdły. Jak to robię? To moje najbardziej sprawdzone ciasto na pierogi i wypycham je każdym możliwym farszem. Brak w nim jajka, więc szykując swoje ulubione pierogi możecie je bez problemu przygotować również z połowy podanej ilości składników i zrobić(...)małą porcję. Jest miękkie i łatwe do wałkowania, bardzo elastyczne. Mąkę przesiewamy (ja ciasto mieszam w misce, dopiero później wykładam je na stolnicę). W szklance wody, bardzo, bardzo gorącej, jakieś 85-90°C, rozpuszczamy łyżkę masła (lub oliwy). Zalewamy mąkę i szybko mieszamy łyżką, łącząc składniki, staramy się jak najszybciej zagnieść ciasto (uwaga, bo będzie gorące!). Ja do swoich pierogów
Karo in the KitchenW tym roku lato nas nie rozpieszcza. Za oknem deszczowo i smutno. Aby poprawić sobie humor ostatnio zrobiłam przepyszny i klasyczny przepis-ryż zapiekany z jabłkami
Ciasta z tradycjamiSerek homogenizowany jest produktem, który występuje w wielu daniach. Zarówno słodkich jak i słonych. Choć powiem wam, że z makaronem to jadłam pierwszy raz. Efekcie okazało
Ciasta z tradycjamiW przypływie chwili ostatnio naszło mnie na przygotowanie kawy mrożonej. Przepis okazał się prosty i łatwy. Kawa mrożona jest nie tylko dobrym orzeżwieniem, ale również ciekawym
Ciasta z tradycjamiSezon na wiśnie wciąż trwa, dlatego nadeszła teraz pora na zrobienie przepysznych dżemów na cały rok. Nie byłam bym jednak sobą gdybym czegoś nie dodała od
Ciasta z tradycjamiSos czekoladowy to dla mnie jeden z podstawowych dodatków do deserów lub dań na słodko. Jednak często zdarzało mi się, że się warzył. Jednak nie byłam
Ciasta z tradycjami