cukinia - 19119 przepisów (strona:1000/1275)

Lekkie obiady - polecam na lato 246

frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne ziemniaki zapiekane w mleku Zupa marchewkowa z sokiem grejpfrutowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
„Słonecznik w cukiniowych zaroślach”, czyli…ach, długo by pisać! 144

Rozpoczynam nowy, nietypowy tydzień konkursowy:) Co będzie się działo? Nie zdradzę za wiele, po prostu zaglądajcie 🙂   Dzisiaj zaczynam od konkursu i zarazem akcji kulinarnej o

Wiszniówka
Przepisy konkursowe- kasza w roli głównej- GŁOSOWANIE 193

jeszcze niżej wszystkie zgłoszone przepisy wraz z zdjęciami. Głosowanie- ankieta GŁOSOWANIE DO 24.07.2016 DO GODZINY 23:59 1.  Chleb żytni z kaszą gryczaną i orzechami włoskimi 2.  Cukinia nadziewana farszem z białą kaszą gryczaną, indykiem i warzywami 3.  Deser jaglano – owocowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Gofry z kaszy jaglanej 5.  Jagielnik czekoladowo- kokosowy 6.  Jaglany

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z łososia 219

kotleciki można przechowywać w lodówce przez około 2 – 3 dni lub je zamrozić, u nas nigdy nie zostaje nic. Jak podawać kotlety mielone z łososia? Serwujemy z podsmażoną cukinią, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi i jogurtem czosnkowo-koperkowym. Możemy podać z cząstkami cytryny, możemy posypać kotlety obficie koperkiem, czy szczypiorkiem. Można je podać w bułeczkach jak hamburgery z majonezem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Markizy z płatkami owsianymi i marchewką 237

zamiar pokazać Wam i mojej rodzince też , że warzywa nadają się też do słodkich wypieków..Prawdę mówiąc na blogu jest kilka takich  wpisów  np.ze szpinakiem, kukurydzą, cukinią, ziemniakami, rabarbarem...ale jest jeszcze kilka warzyw , których do tej pory nie wykorzystałam do słodkich wypieków..Zaplanowałam taki jakby maraton słodkich wypieków z dodatkiem warzyw i postaram się przez tydzień [ chociaż

Moje domowe kucharzenie
Placki ziemniaczane a'la pizza 430

tylko posmarować placka sosem lub keczupem, posypuję startym serem i szczypiorkiem pokrojonym drobno i układam salami. To moja wersja, Wy możecie dołożyć np. ser feta, pierś z kurczaka, kukurydzę, cukinie i wiele innych. Nie ograniczajcie się :) Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni i piekę do momentu przypieczenia się salami więc ok 10-15 minut zależy od piekarnika. Życzę

Kuchnia Viki
Parówki w puchatym cieście z prażoną cebulką 152

Już Wam pisałam, że lubię te ciasto i jest ono uniwersalne. Była już cukinia ( klik ), fasolka ( klik ) i kiełbaski z mozzarellą ( klik )... Takie parówki są rewelacyjne i świetnie komponują się z ulubionym sosem. 6-7 parówek (dobrej jakości) Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka (może być 1:1 z wodą) 2-3 łyżki prażonej cebulki

Di gotuje
Mój piękny ogród po pół roku istnienia. 316

workach. Po sezonie podzielę się z Wami swoim doświadczeniem.         W roboczo nazwanych przez na s „trumienkach” rosną między innymi: jarmuż, patisony, cukinie, seler, marchew, buraczki, pietruszka, poey, groszek, bób (już po), czosnek, ogórki, cebule… Mój ekologiczny patent na mszyce zadziałał. Między bobem i groszkiem posadziłam czosnek. W zeszłym roku robiłam miksturę z czosnku

greenscarf
Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem 188

Jedną z moich ulubionych greckich potraw jest gemista  (gr. γεμιστά), czyli warzywa faszerowane ryżem. Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadałam się gemistą w czasie mojego pobytu na wyspie Kos , a potem odtworzyłam przepis na gemistę w domu.  Tym razem postanowiłam danie trochę urozmaicić dodając

Chilli Czosnek i Oliwa
Babeczki a'la pizza 207

przypieczone salami u mnie pepperoni. To jest moja wersja, Ty możesz dokładać sobie tyle składników il przyjdzie ci do głowy :) np. pieczarki, pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydze, pomidory, cukinie i tak mogłabym wymieniać i wymieniać. Jedynym ograniczeniem tutaj jest Twoja wyobraźnia :) Zachęcam do skorzystania z przepisu, na imprezie na pewno zaskoczysz swoich gości tą potrawą :)  Składniki

Kuchnia Viki
pożywny sok na upalne dni 161

Składniki 2 marchewki pół melona 1 jabłko 2 ogórki średniej wielkości świeże 1 cukinia Wykonanie Marchewkę umyta obrać .Melona obrać ze skórki.Reszta skladników ze skórką . Wszystkie składniki przepuścić przez wyciskarkę do soków ,lub sokowirówkę

w mojej kuchni
Risotto z cukinią i boczkiem 144

risotto robię latem dość często, kiedy w sklepach pojawiają się polskie cukinie. Wyjątkowo odpowiada mi połączenie tych delikatnych warzyw z wyrazistym boczkiem w towarzystwie kremowego risotto i koniecznie z kieliszkiem białego wina

Milion Smaków
Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym 274

Kolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika.  Cukinię ( klik ), fasolkę ( klik ) oraz parówki ( klik , klik ) - już Wam prezentowałam. Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Ciasto czosnkowo-paprykowe idealnie się z nimi komponuje. Ja je uwielbiam w wersji solo, ale wyśmienicie pasują do lekkiego sosu. 400g pieczarek Ciasto: 1 jajko 1/2 szklanki mleka   3/4 szklanki

Di gotuje
Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym 183

Już Wam wspominałam, że to ciasto jest pyszne, uniwersalne i często gości w moim domu. Po wielkim zainteresowaniu cukinią ( klik ) - postanowiłam przygotować fasolkę. U mnie ten patent to standard, ale większość z Was jeszcze go nie znała. Koniecznie go wypróbujcie! Taka fasolka do doskonała przekąska, która znika niewiarygodnie szybko. Ja w zasadzie uwielbiam ja bez dodatków, ale równie świetnie komponuje

Di gotuje
Pizza z cukinią i salami 224

500g mąki typ "00" 350ml zimnej wody 20g drożdży łyżeczka soli oliwa Sos: szklanka passaty lub przecieru ze świeżych pomidorów dwa ząbki czosnku Dodatki: 250g mozzarelli 150g salami mała cukinia Przyprawy: sól pieprz ostra papryka bazylia oragano tymianek Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody, dodajemy do mąki. Dolewamy zimną wodę i dosypujemy sól. Wyrabiamy gładkie ciasto. Umieszczamy w naoliwionej misce

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania