cukinia - 19049 przepisów (strona:993/1270)

Duszony kurczak w warzywach 157

łyżki smalcu Kilka łyżek  oliwy z oliwek 3 ząbki  czosnku plus kilka do marynaty Warzywa : marchew , cebula czerwona , cebula biała,por ,korzeń pietruszki ,fasolka,natka piertuszki (połowa) cukinia Sposób: Jak zwykle dobrze jest kurczaka umyć,oczyścić przeciąć na pół od korpusu i zamarynowac w wodzie, majeranku ,czosnku i soli na całą  noc. Następnie rozpuszczamy kostkę rosołową

Viola cooks with passion
Tatar wołowy- befsztyk Tatarski 130

kogoś obrazić swoim zdaniem ,ale myślę że niektórych rzeczy nie powinno się zmieniać, i nie które potrawy powinny zostać nietknięte. Tatar wołowy z oliwkami ,tatar z grzybami ,tatar z cukinia samą marchewką a nawet frytkami. Ja się pytam co to jest?????????????????????Na pewno nie  oryginalny tatar!!!!!! Tatar wołowy  powinien być z ogórkiem i cebulką Tego "Pana" jakim jest

Viola cooks with passion
Sałatka z karmelizowaną brzoskwinią i orzechami 177

prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Tak bogaty okres w świeże owoce i warzywa nie zdarza się w żadnym innym miesiącu, mamy w czym wybierać, maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, młode cukinie, kabaczki, dynie, które smakują teraz najlepiej, młode jabłka, gruszki, brzoskwinie, ogórki gruntowe czy prawdziwe pomidory niehodowane w foliach. I jak tu nie kochać wakacji? Nie da się ;-))) Dzisiejsza propozycja

SMYKWKUCHNI
Przetwory: Jak zrobić idealne leczo paprykowe :) 201

Prawdziwe węgierskie leczo przygotowuje się z papryki pomidorów i cebuli smażonych na prawdziwym dobrej jakości oleju rzepakowym lub na wędzonej słoninie, w oryginalnej wersji nie dodaje się mięsa ani cukinii (tak przynajmniej podają niektóre źródła). O czym trzeba pamiętać przygotowując prawdziwe idealne leczo? Po przeanalizowaniu wielu przepisów z wielu różnych książek kulinarnych (zarówno tych starszych jak i tych młodszych) oraz

zdrowa vege kuchnia
GRILL WAY BAR - test nowej burgerowni w Gdyni 198

gdyż menu zawiera propozycje kilkunastu zestawów smakowych. Zaczynając od klasycznych Classic Burger z sosem BBQ, Cheese Burger z serem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia skorpiona" jak twierdzi

Grunt to przepis!
Spiżarnia 228

nalewkami i winem. Mam ręce pełne roboty, ale za to jaki efekt!!!. A poniżej znajdziecie linki do ulubionych przepisów na przetwory i nalewki :   Ogórki po meksykańsku Sałatka z cukinii do słoików na zimę Ogórki kanapkowe w plastrach z kurkumą Dżem z dyni, cytrusów i galaretki   Korzenna cytryna z imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini

Apetyczna babeczka
Naleśniki ze szpinakiem 161

powracam do tego smaku zawsze gdy tylko mam okazję. Wypełnienie to oczywiście szpinak. Naleśniki ze szpinakiem w wersji wegetariańskiej będą kombinacją szpinaku, z serem feta lub parmezanem. Dodać można cukinie lub bakłażan. Można też kwestię wypełnienia pozostawić gościom, podając świeżo usmażone naleśniki i oddzielnie dodatki. Jednak, moim ulubionym połączeniem jest wspomniany szpinak z dodatkiem grzybów oraz odrobiną żółtego sera

Naleśniki
Kuskus z ogórkiem i koperkiem 219

obiadu bo szybko się robi. Najczęściej kuskus podaję do dań z drobiu, podaje sam lub też od razu mieszam z warzywami. Kuskus łączyłam już z papryką  oraz  cukinią   a teraz polecam orzeźwiającą wersję ze świeżym ogórkiem i koperkiem. składniki: 1 szklanka kuskusu 4 średnie ogórki gruntowe mały pęczek koperku olej słonecznikowy* Kuskus przygotować według instrukcji

Monia miesza i gotuje
Grill: pysznie i wygodnie 236

skórki. Przed wrzuceniem na grill, kiełbasę posyp mieszanką przypraw grillowych. Efekt – doskonały. Warzywne szaszłyki w kilka chwil Chcesz zaproponować gościom przekąskę wegetariańską? Grillowane warzywa to strzał w dziesiątkę. Papryka, cukinia, bakłażan i cebula – to wystarczy, by stworzyć fenomenalne szaszłyki. Wszystkie składniki pokrój dość grubo, posyp przyprawą do grilla i skrop delikatnie oliwą, a potem wrzucaj na ruszt. Wystarczy dosłownie kilkanaście

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka z cukinii 1580

Zapiekanka z cukinii to super sprawa, jest pyszna. Jednak trzeba pamiętać że jest to głównie woda i nawet gdybyśmy zjedli całą brytfankę zaraz czujemy głód, więc jest to świetny dodatek do obiadu. Czytaj więcej

Pychotkaaa
A TY CO MASZ W SWOJEJ LODÓWCE? 235

wtedy będzie on sprawnie pracował, itd. CZEGO NIE TRZYMAĆ W LODÓWCE Nie wszystkim produktom spożywczym lodówka służy. Chleb przechowywany tam dużo szybciej zrobi się czerstwy, a owoce egzotyczne, pomidory, cukinia czy też rośliny strączkowe szybciej się zepsują ( p anujący bowiem chłód niszczy ich odporność na choroby ). O CZYM PAMIĘTAĆ PRZY PRZECHOWYWANIU PRODUKTÓW? Pamiętajmy przede wszystkim, aby nie przechowywać surowego mięsa

Ostra na Słodko
Lekka zupa bezglutenowa w 30 minut 147

Składniki: 2-3 łyżki olej kokosowy 1 kawałek imbiru - 1/2 szt. papryki czerwonej 1-2 łyżeczka curry 800 ml mleko kokosowe 2 szt .cukinia 1/2 szt. brokuł 1 szt. limonki-sok i skórka 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki posiekanej kolendry zileonej ,lub natki - 1 - 2 łyżki cukru brzozowego-ksylitol    Wykonanie Rozgrzać garnek ,dodać olej ,podsmażyć imbir

w mojej kuchni
Najprostsze z możliwych wegańskie ciasto z owocami 195

czasie deszczu dzieci się nudzą, i nie rozumieją, że można siedzieć na tarasie gapić się na cukinie i świetnie się bawić. Cóż, Miśka umierała z nudów, więc zagoniłam ją do kuchni, żeby sobie zrobiła kolację. Moja propozycja to banalnie proste ciasto ucierane, czyli wrzucasz wszystkie składniki do michy, mieszasz i pieczesz. Nie może się nie udać. Owoce tu mogą być

greenscarf
“Ziarno”-recenzja 169

konkretnym daniu a mogą nam służyć w innych kombinacjach. Fajne jest też to, że wiele przepisów można dowolnie modyfikować, gdy zmieniają się sezonowe owoce zamieniając szparagi na bób czy cukinie, gdy szparagów już nie ma „Ziarno” jest też piękne graficznie, co docenić można szczególnie w letnie upały.   Ziarno Autorka: Dominika Wójciak Wydawnictwo: Wydawnictwo Pascal Data premiery

Ugotowane pozamiatane
“IQuchnia” – recenzja 150

innych kultur (przez obserwacje jakie są miejscowe specjały czy poziom życia) i uczenie się języków obcych. Co bym ugotowała z tej książki? Na pewno hitem są dla mnie kwiaty cukinii nadziewane krewetkami. Jestem fanem sałaty ze śmietan ą, więc na pewno wypróbuję owocową wersję tej sałatki. Dobrze wygląda seler naciowy zapiekany  z pomidorami i mascarpone. Gdybym była prawdziwym mężczyzną

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania