wegetarian i nie tylko polecam smaczne kotlety z kaszy jaglanej..Dla mnie rewelka .. 🙂 Składniki: 1 woreczek kaszy jaglanej 5 jajek + 1 jajko surowe 1/2 średniej cukinii 1/2 czerwonej papryki sól i pieprz 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku opcjonalnie – 2 plasterki żółtego sera bułka
Ugotujmy Cośzasmakował mnie i moim przyjaciołom.Dodałam jeszcze startego świeżego imbiru i mrożonych kostek szpinaku bo niestety nie było u nas w sklepie mrożonych liści szpinaku.A do szaszłyków dodałam cukinię i użyłam pikantnej panierki , ale nie musowo. 1 cebula 1 por 2 ząbki czosnku 30dag. mrożonych liści szpinaku(u mnie 0.5 kg.kostek szpinaku) 150g.kremówki 1.5 litra bulionu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijabłka". A jakie ma zastosowanie w kuchni? Różnorodne :) Można go przyrządzić na wiele sposobów. Jest kluczowym składnikiem popularnej greckiej musaki czy prowansalskiego ratatouille. Dobrze wypada w towarzystwie pomidorów, papryki, cukinii, cebuli i czosnku. Mnie natomiast zachwyca w połączeniu z parmezanem. Wiem, że bakłażan ma wysokie notowania u Maćka i jego najbliższych, Mam nadzieję, że tym hasłem sprawię im radość :) Oczywiście
zadanie-gotowanieJeśli Wasze dzieci nie lubią warzyw takich jak dynia i cukinia a lubią zupę pomidorową to taka zjedzą z apetytem. Dzięki zmiksowaniu warzyw zupa nabiera fajnej konsystencji. Taką zupę podajemy z makaronem. Pisałam Wam o zaletach garnka Fissler więc teraz słów kilka o pojemniczkach Glasslock . Świetnie nadają się do przechowywania małych porcji żywności idealnych szczególnie dla małych dzieci. Pojemniki
Ewa w kuchniKażdy indywidualnie może je zrobić według upodobań bardziej lub mniej pikantny..A makaron ugotowany w sosie wytworzonym jest rewelacyjny.. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1/2 pora 1/2 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka papryki słodkiej pieprz świeżo zmielony papryka
Ugotujmy CośLubella, a całość zapiekajcie w naczyniu żaroodpornym – będzie równie pysznie! A jeśli szukacie innych makaronowych pyszności koniecznie przeglądnijcie całego bloga! Kusić tam będzie m.in. Pizza makaronowa , Makaron z cukinią albo też mój ulubiony Makaron z bakłażanem
Ostra na Słodkosię wgryźć. Jednak przyzwyczajenia się zmieniają wraz z gotowaniem. Ciekawość zwyciężyła i wkręciłam się w takie dania. Jedną z moich ulubionych jest zupa krem z cukinii i brokuła . Nawet przekonałam nią mojego lubego. Owszem pomidorówka zawsze będzie ulubioną, jednak nie jest już jedyną. Szukacie inspiracji na więcej takich zup krem? Musicie w takim razie odwiedzić blog Ani – nietylkopasta . Spora
Pink EnvelopeBardzo lubię nadziewane warzywa. Faszerować można dynię , bakłażany czy cukinię . Teraz przyszła pora na paprykę. Większość osób (w tym ja) faszeruje paprykę mięsem i ryżem. Chciałam zrobić coś innego, oryginalnego. Myślę, że cel zamierzony osiągnęłam jak najbardziej. Papryka podana w ten sposób na pewno niejedną osobę zaskoczy- nie tylko wzrokowo, ale i smakowo. Składniki: 3 czerwone papryki szklanka kaszy
Pobite gary BarbaryMożemy go podać na niedzielny obiad bo naprawdę jest pyszny:).Zapraszam. 1 kurczak przyprawa uniwersalna lub do kurczaka pieprz biały mielony 1 łyżka mąki 1/2 szkl.śmietany 1 mala cukinia po 1 strąku papryki żółtej i czerwonej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka płuczemy,kroimy na części i wkładamy do rondla,zalewamy 1/2 litrem zimnej wody,zagotowujemy,zmniejszamy na mały ogień,i powoli dusimy.Przyprawiamy przyprawą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiciekawych faktów na temat makaronu. Warto wiedzieć! Makaron z domowym pesto bazyliowym i pomidorkami cherry Makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Spaghetti carbonara Makaron z kurczakiem, cukinią i pesto Spaghetti napoli źródło infografiki: http://infografika.wp.pl/title,Makaron-i-jego-rodzaje,wid,15009782,wiadomosc.html?ticaid=117f7d&_ticrsn=3 Artykuł Proste przepisy na makaron + makaronowe ciekawostki pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliikonserwantów , ze sprawdzonych składników, bez zbędnych "śmieci" i "ulepszaczy". Zdatne do przechowywania w spiżarni przez kolejnych kilka lat, a to dzięki pasteryzacji . Robiłam już Pikantny ketchup z cukinii , teraz zaś postanowiłam wypróbować jego paprykowy odpowiednik. Zai nspirowałam się tu przepisem z bloga z cukrem pudrem . Trochę jednak pożonglowałam składnikami w stosunku do oryginału i dodałam swoje własne triki ;) Składniki
Grunt to przepis!Składniki: ugotowany makaron nitki z poprzedniego obiadu, około połowa paczki 1/2 cukinii 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka, curry 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki … Czytaj dalej Placki makaronowe z sosem
czarrna od kuchniroku robię duże zapasy keczupu z cukinii . W tym roku pomidorki bardzo mi obrodziły więc z tych ostatnich postanowiłam zrobić porcję keczupu. Dodałam trochę czerwonej papryki i choć jest jej niewiele to jest wyczuwalna w smaku. Keczup oczywiście można doprawić wedle własnego smaku, moja wersja jest łagodna. składniki: 5 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima 500 g czerwonej papryki
Monia miesza i gotujekuchnię bez jajek :) Nie mogłabym raczej zostać weganką, bo jajka wprost uwielbiam. W poniższym poście zebrałam kilka ciekawych propozycji na dania z JAJEM w roli głównej 1. Jajecznica z cukinią i pieczarkami 2. Kotlety jajeczne z kaszą manną 3. Muffiny jajeczne ze szpinakiem 4. Omlet ze szpinakiem 5. Jajka faszerowane pastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką
Tradycyjna KuchniaSkładniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella 60-70 dkg szynki wieprzowej 1 czerwona cebula 2 papryki 1/2 cukinii 4 pomidory 100 g świeżego szpinaku 200 g koncentratu pomidorowego garść świeżych ziół, … Czytaj dalej Spaghetti ze szpinakiem
czarrna od kuchni