cukinia - 18701 przepisów (strona:991/1247)

Zapiekanki 114

niej pieczarki z cebulą, posypać liśćmi pietruszki i serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 -190 stopni i piec 10 minut. Podawać z keczupem. Ja podałam z keczupem z cukinii od Mitowska Zagroda

królestwo garów
Tarta Papay style - szpinakowa tarta ma tę moc 204

pomidorkami lekko doprawione i skropione oliwą. Lubię tarty na słono, chyba nawet bardziej niż ich wersje deserowe. Szpinakowa to tylko jedna z propozycji. Pyszne są też pieczarkowe, paprykowe, z cukinią. Możliwości wiele. Danie jest naprawdę szybkie, w zasadzie wszystko robi się już w momencie odpalenia piekarnika, więc po jakiś 40 minutach od punktu 0 można już zasiadać do stołu. Polecam

I tu będę miała takie te
Co Lila jadła w środę ? 26 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 138

tłuszcz na kluskach to mój ulubiony i niezastąpiony  olej lniany ). Brokuły też wpadły na obiad! Podwieczorek 17:30 Sok wyciśnięty z jabłek i buraka.  Kolacja 19:00 Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami, kukurydzą i serem żółtym. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła w środę?  2 Co Lila

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe bounty (fit batoniki - smak raju) 204

Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Leczo warzywne z kiełbasą 144

się rozgrzać czymś smacznym , wpadłam na pomysł że dawno nie gotowałam lecza . Talerz tak rozgrzewającego dania jest na wagę złota , zapraszam serdecznie do wypróbowania tego rozgrzewającego przepisu . 1 średnia cukinia  4 ziemniaki średnie  3 papryki czerwone  3 laski kiełbasy zwyczajnej  5 łyżek ketchupu  sól  pieprz czarny  10 sztuk pieczarek  1 łyżeczka masła

Mój Smak
Przepiśnik jesienny - darmowa książka kucharska 138

ciasto, gdy w głowie pustka i brak idei. Jesień to bardzo specyficzna pora w kuchni, po dużej dawce owoców zjadanych codziennie latem, zaczynamy sięgać po warzywa, głównie psiankowate tj. cukinia, dynia czy bakłażan. Truskawki zastępujemy jabłkami i gruszkami. Szukamy pomysłu na dania rozgrzewające, bardzo aromatyczne i treściwe w smaku. I takie są moje propozycje. Jestem pewna, że każda

SMYKWKUCHNI
Sałatka z ogórków na zimę 196

prostu przepyszna, lekko słodka i niezbyt kwaśna, dzięki temu smakuje dzieciom. Jadamy ją jako dodatek do dań obiadowych i kanapek. Zajrzyj równiez do mojego przepisu na sałatkę z cukinii i papryki w dwóch wersjach (łagodna i pikantna), do jej zrobienia zaczerpnęłam pomysł z przepisu na sałatkę z ogórków. Składniki: 2,5 kg ogórków gruntowych 0,5 kg marchwi

Codziennik Kuchenny
Szaszłyki z łososia 173

łososia są nieco pracochłonne, ale warto się postarać, bo to kompletne danie, nie potrzeba już innych dodatków. Bazą do tych szaszłyków jest łosoś, pozostałymi składnikami mogą być: papryka, cukinia, por, dymka, pieczarki, pomidorki koktajlowe. Pieczony łosoś bardzo dobrze komponuje się z ananasem, mango i melonem. Z tych składników mogą powstać szaszłyki o egzotycznym charakterze. Przygotowując szaszłyki z łososia używam patelni

Codziennik Kuchenny
Szakszuka. Jajka sadzone w pomidorach. 256

Szakszuka, to danie kuchni  marokańskiej, egipskiej,  tunezyjskiej i izraelskiej. Najprościej,  to jajka sadzone w ostrym sosie pomidorowym.  Szakszuka podawana jest z różnymi dodatkami: cukinią, bakłażanem, szpinakiem, papryką, kiełbaskami. Bardzo lubię szakszukę i często ją jadam na śniadanie. Dziś przedstawiam przepis podstawowy, który zmieniam na wiele sposobów.  Danie warto przygotować tak, aby białka było ścięte

Codziennik Kuchenny
Kiszone warzywa na zimę. 333

słoiku. Kiszone warzywa to ,,żywe przetwory", które podczas fermentacji zmieniają smak i kolor.  Na moim blogu znajdziecie przepis na  ogórki małosolne , kiszoną brukselkę i kiszone ogórki i cukinie , prasowankę z białej kapusty . Dziś pora na odrobinę szaleństwa czyli mix warzywny. Do słoja wrzuciłam to co nawinęło mi się pod rękę i specjalnie dodałam buraki, bo chciałam aby warzywa

Codziennik Kuchenny
"Danie inspirowane podróżą 2." - podsumowanie akcji 175

zapiekanka Ratatouille – prowansalski gulasz warzywny Insalata Caprese – sałatka z wyspy Capri Tajski rosół z makaronem, papryką i chili Łosoś w curry z czerwoną papryką i szpinakiem Zielone curry z cukinia i papryka Sałatka szopska 12 przepisów zebranych w akcji Danie inspirowane podróżą 2016 Szwedzkie bułeczki cynamonowe - Kanelbullar autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Grecka Fasolakia #VEGAN autorka: Alicja Lange | blog: Parsley, Sage

Weekendy w domu i ogrodzie
Faszerowane pieczarki portobello 249

FASZEROWANE PIECZARKI PORTOBELLO są doskonałym pomysłem na szybką przekąskę w czasie... Artykuł Faszerowane pieczarki portobello pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
"Tajniki suszenia żywności" - recenzja książki 163

suszone morele w amaretto. To tylko kilka przykładów i zdjęcia poniżej :-) Kolejny rozdział to suszone warzywa: mamy tutaj pomidory, rzodkiewki, czipsy z batatów o smaku barbecue, czosnkowe czipsy z cukinii, pomarańczowo - miodowe czpisy z buraków - mniam :-) Następny rozdział to ruloniki: ruloniki borówkowe z kremem cytrynowym, jabłkowo- marchewkowe, z masłem orzechowym i dżemem, jabłkowe z solonym karmelem i kilka innych propozycji

kruche babeczki
Jajecznica ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 115

Jajecznica ze szpinakiem to jedno z najpopularniejszych śniadań w polskich domach. Można do niej dodać pomidory, cebulę, wędlinę, boczek, cukinię – dzisiaj jednak z dodatkiem suszonych pomidorów. Jest to danie niezwykle proste, szybkie w przygotowaniu, zdrowe i sycące. Z dodatkiem świeżego pieczywa pozwoli Ci idealnie zacząć dzień. Składniki Ilość porcji: 1 3 jajka 50 g szpinaku 5 g masła

ale Pysznie
“Grzanki” z dyni i żółtego sera z pesto 131

będzie dobra dopiero za jakiś czas, jak dojrzeje i do której będę musiała wynająć dźwig, żeby ją przewieść. To że podjadałam kwiaty dyni piżmowej, kiedy skończyły mi się kwiaty cukinii też na pewno nie wpłynęło pozytywnie na ilość dyń, ale na grzanki starczy. Dynia piżmowa świetnie się do nich nadaje, bo nasiona są tylko w gruszkowatej większej części, a całą

Ugotowane pozamiatane