cukinia - 18701 przepisów (strona:997/1247)

Fasolka po włosku, przetwory 604

Fasolka po włosku, przetwory W tym roku mimo ciężkiej pogody latem , obrodziła cukinia i fasolka szparagowa . Ta ostatnia , może dlatego ,że siałam ją trzykrotnie w maju , lipcu i sierpniu . Właśnie zaczęła się ta z ostatniego rzutu , już się nam przejadła więc teraz czas na przetwory . Oczywiście zamroziłam kilka paczek , zrobiłam też w klasycznej zalewie ale nie była bym sobą , gdybym

Ogrodnik w podróży
Niby pizze 206

przeciwieństwie do standardowej pizzy, mała dawka węglowodanów, za to dużo białka, które daje poczucie sytości - świetnie nadaje się więc dla osób odchudzających się.  Składniki (na 2 "pizze"): cukinia 2 średnie marchewki 4-5 białek (mogą być też całe jajka, jeśli są tolerowane) 2 łyżeczki kurkumy pieprz, sól Na wierzch: ser owczy, dziki łosoś, brokuł, papryka, domowy sos pomidorowy Przygotowanie

pyszne zdrowości
Cebulowy schab z sosem pietruszkowym 160

koniec wsypujemy posiekaną natkę pietruszki , mieszamy i przykrywamy pokrywką . Teraz , cebulowy schab ,wystarczy pokroić, ułożyć na talerzu i podać z sosem . Świetnie komponuje się z ryżem zasmażanym z cukinią . Smacznego Post Cebulowy schab z sosem pietruszkowym pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa marokańska 146

bardzo będziemy tęsknić za upałami, na które wtedy narzekaliśmy. Jednak jest coś, co uwielbiam w jesieni - jesienna kuchnia! To czas na warzywa psiankowate (ziemniaki, pomidory, paprykę, bakłażany) oraz cukinię. To również okres, kiedy przyrządzamy pyszne, rozgrzewające zupy. Dzisiaj dzielimy się z Wami przepisem na jedną z takich zup - zupę marokańską. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a do tego pyszna, sycąca

two broke sisters
Pieczarkowe leczo 137

przygotować takie leczo z mięsem , to już według uznania , ja dziś zaproponuje tylko i wyłącznie same warzywa , ale smakują super , zapraszam . Składniki (  dla 6 osób)  1 duża cukinia  3 kolorowe papryki 1kilo pieczarek  3 średnie marchewki 2 pietruszki  Jedna para (biała część) 2 szklanki soku pomidorowego  2 kostki warzywne  2 średnie cebulę

Mój Smak
Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni 383

Włoskich dań z grzybami jest mnóstwo. Grzybami nadziewa się tortellini, z grzybów i cukinii przyrządza się risotto. Grzyby się smaży na oliwie, faszeruje nimi lasagne, układa na pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków

Bon Ton Italia
Spaghetti z cukinią, pieczarkami i kurczakiem 138

spodziewałam się aż tak szybkiej i dobrej potrawy. Zamiast spaghetti można użyć każdego innego twardego makaronu a i tak danie wyjdzie pyszne. Jest to idealny sposób na wykorzystanie cukinii której w tym roku nie brakuje do tego w kilka minut i bez brudzenia dużej ilości naczyń. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Pizzowe bułeczki z salami i ogórkiem 304

parku :) ciasto: 250 g mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży spora szczypta soli pół łyżeczki cukru łyżka oliwy sos: 3-4 łyżki domowego ketchupu z cukinii —>KLIK dodatki: ok. 100 g tartej mozzarelli 50 g pokrojonego salami dobrej jakości świeży ogórek świeża bazylia cytrynowa Drożdże zasypujemy cukrem, dodajemy 2-3 łyżki ciepłej wody

Mienta blog
Domowe ferrero rocher (kule, które dodają energii) 153

Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Fajitas z grilla 174

regulujemy odpowiednio poziom rusztu. „Drugą połową” fajitas – obok mięsa – są warzywa. Czy pamiętacie artykuł o ratatouille z grilla ? Do fajitas użyjemy podobnej mieszanki warzyw, choć pewnie niekoniecznie bakłażana czy cukinii Oznacza to również podobną technikę przygotowania. Pokrojone warzywa mieszamy z niewielką ilością oliwy i lekko solimy, następnie umieszczamy w aluminiowej tacce, którą przykrywamy od góry folią aluminiową. Grillujemy równolegle

Kulinarna Pokusa
Penne z sosem pomidorowym, fasolką i borowikami oraz "Wybrzeże Szkieletów" 122

ewentualnie doprawić cukrem. Do doprawionego sosu dodać gorący makaron i sporo bazylii porwanej na kawałki. Wymieszać. Danie wyłożone na talerze posypać startym twardym serem dojrzewającym.  ----- Podobne: Spaghetti z cukinią i boczniakami Spaghetti z suszonymi pomidorami Spaghetti putanesca Sos mi się perkotał na kuchni, a ja mogłam się oddać lekturze "Wybrzeża Szkieletów" Clive'a Cusslera i Jacka Du Bruhla

Weekendy w domu i ogrodzie
Gołąbki z cukinią pieczone w piekarniku na kaszy jęczmiennej 102

koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej Sól Pieprz Gołąbki: Mięso mielone przekładamy do miski. Wbijamy jajka i dodajemy bułkę tartą. Dokładamy również obraną i pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz cebulę. Kapustę szatkujemy na bardzo drobne piórka, dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy okrągłe gołąbki. Mięso obsmażamy na złoto na rozgrzanej patelni z odrobiną

VioletoweKucharzenie
Omlet z kiełbasą, cebulą i papryką 164

ciasto, do którego można "wrzucić" co się ma. Dosłownie. Mój jest z pieczoną papryką, kiełbasą i cebulką z dodatkiem suszonych pomidorów, ale spokojnie można wrzucić do środka pomidory, pieczarki, cukinię, czy marynowane, konserwowe warzywa. Inwencja smakowo - twórcza dowolna:) Polecam Wam ten przepis, bo omlet znikł z talerzy w mgnieniu oka:) Składniki (na 4 porcje lub 2 XXL): 2 szklanki

Zasmakuj Kuchni
Piersi w sosie z niebieskiego sera i suszonych pomidorów 150

jest za gęsty – dodajemy mleko do uzyskania bardziej płynnej konsystencji. Do sosu wkładamy usmażonego wcześniej kurczaka. Podajemy kurczaka z makaronem (np. w zdrowej opcji ze zdjęć– z makaronem z cukinii), z dowolną kaszą, z naturalnym lub dzikim ryżem . Pyszny jest też w duecie z brokułem gotowanym na parze czy kalafiorem. Podajemy ze wszystkim, co wchłonie sos. Chociaż on jest

Karo in the Kitchen
“Niebezpieczne związki kulinarne” – recenzja 110

Ponieważ znam go z potrawki fricasea, wiem, że jest pyszny i że dodawanie go do prawie każdego dania nie jest przesadą. Dobrze wygląda też ośmiornica w winie, faszerowane cukinie, karczochy po konstynapolitańsku, pieczona jagnięcina i dolmadakia, czyli gołąbki z liści winogron, Smacznego, czyli καλή όρεξη [kali oreksi]! Niebezpieczne związki kulinarne Autor: Andreas Staikos Wydawnictwo: Książkowe Klimaty Data premiery: 2014 Ilość

Ugotowane pozamiatane