wszystkich składników. Do tego dodaj ulubione warzywo – świetnie sprawdzi się kilka zgniecionych różyczek brokułów albo kalafiora, kukurydza, posiekana nać pietruszki albo koperek. Innym pomysłem są kotleciki z dorsza i cukinii lub ziemniaków, czyli coś dla wielbicieli tradycyjnej kuchni. Do masy dodaj jedną lub dwie łyżki stołowe startego żółtego sera – wówczas każdy kęs będzie jeszcze bardziej apetyczny! Zioła, przyprawy, panierka
Tradycyjna Kuchniadość długo, ale w większości przypadków wystarczy około godzina gotowania, aby uzyskać nie za rzadką konsystencję. Ja w tym roku po raz pierwszy przymierzam się do keczupu z cukinii i jestem niezmiernie ciekawa efektu. Drukuj Domowy keczup z papryką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 3 kg pomidorów 2 czerwone papryki 4 cebule 2 łyżki soli po 1 łyżeczce papryki, imbiru
Mieszam w GarnkuSezon na cukinię w pełni, żal nie wykorzystać młodziutkich, malutkich zielonych- przerośniętych ogórków ;-) Szczególnie, jeżeli wśród Was są szczęściarze, którzy mają wyhodowane swoje własne, osobiste ;-) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaDomowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku ! Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij go dalej
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNiedoceniane przeze mnie kuleczki ciecierzycy doskonale sprawdziły się jako chrupiąca przekąska, a także jako dodatek do kremu z cukinii. Pomysł na nie zaczerpnęłam z internetu. W oryginale była to zwykła ciecierzyca, którą trzeba było ugotować. Kupując konserwową mogłam ten krok pominąć. Składniki: 1 słoik ciecierzycy konserwowej (400g po odsączeniu) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Kuchnia w czekoladzieminut, funkcja termoobieg. W trakcie pieczenia roladki przekręcić aby równomiernie się upiekły. Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam w towarzystwie warzyw-pomidora z jogurtem i duszoną cukinią
Monia miesza i gotujeTeraz jest taki czas, kiedy faszerujemy różne warzywa. Paprykę, cukinię, patisony. Tym razem wybrałam bakłażany. Jedliście? Lubicie? A z jakim farszem? Ja zrobiłam z kurkami. Wyszły bardzo smaczne. Przekonajcie się... Składniki: 2 bakłażany 250 g świeżych kurek 1 średnia cebula pół pęczka natki pietruszki ½ szklanki ugotowanego ryżu oliwa z oliwek 1,5 łyżki bułki tartej
Kuchnia u Krysityle o moich patisonach. Jeśli macie ochotę, zróbcie takie kolorowe danie np. na kolację. Ja faszerowałam patisony, Wy możecie zrobić taki farsz np. do cukinii, papryki, a nawet do pomidorów. Życzę dobrej zabawy przy faszerowaniu a podczas konsumowania... SMACZNEGO ! Krys Polecam również: Faszerowane patisony zapiekane z serem Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz
Kuchnia u Krysidzisiaj na moim stole. Podałam go z sosem paprykowym, ale również możecie wybrać swój ulubiony sos lub ketchup. Bardzo lubimy w domu wszelkie warzywa zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek
O kuchni z uczuciemkwaśne to ulubione środowisko do rozwoju chorób, odkryto również, że komórki nowotworowe wręcz uwielbiają takie pH, zatem co jeść ? Większość warzyw i owoców ma taki odczyn (w szczególności buraki, cukinia, papryka) oraz owoce (zwłaszcza jagody, jabłka, mango, ananas) a także kasze jednak najbardziej zasadowa jest kasza jaglana, w książce znalazłam mnóstwo inspirujących przepis na jej wykorzystanie w taki sposób
zdrowa vege kuchniatymiankiem * kruche ciasto z serem i porzeczkami * pomarańczowe muffiny z jagodami i kruszonką * francuskie tartaletki z karmelizowaną cebulą i tymiankiem * tarta z grzybami, rozmarynem i gorgonzolą * calzone z cukinią i gorgonzolą * sandwiche - z kurczakiem, z jajkiem, z falafelkami * deser z mascarpone, owocami i ciasteczkami * lemoniady: malinowa i cytrynowa Na stanowiskach dziewczyn znaleźć można było: burgery, wytrawne tarty i tartaletki
kolorowotorcikowoczekam już na urlop, upał w pracy daje się we znaki. Dzieci spędzają wakacje u dziadków, więc gotowanie wymyślnych dań zostawiłam na czas bliżej nieokreślony. Na razie przerabiam ogórki, cukinię i inne dobra lata. Jednak kiedy zobaczyłam w sklepie kurki kupiłam, nie mając jeszcze pomysłu na danie. Pomysł się znalazł. W plastry schabu zawinęłam suszone śliwki, a kurki dodałam
Czerwień i błękitmożna przygotować inne warzywa, ale ziemniaczki teraz smakują najlepiej, z kubkiem kwaśnego mleka, bo tak smakuje lato, cudowny czas! Zachęcam do wypróbowania również mojego przepisu na pieczone ziemniaki z cukinią i fasolką szparagową Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Składniki: 500 g młodych ziemniaków, podobnej wielkości sól do gotowania ziemniaków 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka natki z pietruszki 2 łyżeczki
Moja smaczna kuchniaSkładniki na zupę: cebula, obrana i zeszklona na patelni pomidor, sparzony wrzątkiem i obrany za skórki marchewka pokrojona w talarki 3 ziemniaki, obrane i pokrojone na kawałki mała cukinia pokrojona na kawałki garść białej fasoli namoczonej przez noc 500 g fasolki szparagowej 2 litry wody szczypta soli i tymianku 2 łyżki pesto na szaszłyki arbuzowe: opakowanie Apetiny
Ugotowane pozamiataneDołożyć cebulę i czosnek i chwilę smażyć. Gdyby tłuszczu było za mało, można dodać łyżeczkę masła - uważać aby nie przypalić, bo wtedy czosnek robi si ę gorzki . Ziemniaki, cukinię wraz ze skórką i korzeń brokuła pokroić w małą kostkę, a resztę brokuła w drobne różyczki. Do garnka z podsmażoną kiełbasą, cebulą i czosnkiem wlać wodę. Zagotować i dorzucić kostkę
Grunt to przepis!