zachęcam do spróbowania. Składniki (3 porcje): 360 g piersi z kurczaka 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 duża marchew 1 średnia cukinia 150 ml mleczka kokosowego 1 opakowanie przyprawy Czerwone Curry (Knorr) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju kokosowego 150 g ryżu Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj
Zdrowie na języku :Pprzepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki → Indyjskie rybne curry → Curry Laksa → Tajska zupa rybna → Placki z dyni i cukinii
Oryginalny smakFińskie bajgle i kruche ciasto z powidłami i migdałami pachnące pomarańczą. Bardzo łatwe w przygotowaniu lody kawowe. Sałatka z bulguru z grillowanymi szparagami, papryką i cukinią kontra Sałatka z orkiszu z pieczonym, młodym kalafiorem curry. A na podwieczorek drożdżówki z konfiturą z porzeczek i kruszonką LUB słodkie kulki daktylowe! A może fińskie ślimaki cynamonowe??? Na obiad poleca się również
Dzieje kuchennej WiewióryCurry, to szybkie danie, tylko pół godziny i efektowny obiad gotowy 🙂 Przepis bierze udział w wydarzeniu Błyskawiczny piątek 🙂 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 puszka mleczka
czarrna od kuchniSkładniki: 1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 pęczek białych szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula oliwa z oliwek sól i pieprz curry dodatkowo: 4 jajka Przygotowanie: … Czytaj dalej Bukiet wiosennych warzyw
czarrna od kuchniCZOSNKOWYM SAŁATKA Z RUKOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI SAŁATKA Z BROKUŁOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN
W kuchennym oknie Ewyswoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka
W kuchennym oknie Ewyłososia z mango i sosem ziołowym. Składniki: 2 dojrzałe mango 1 mała cukinia ½ papryki czerwonej 400 g filetu z łososia bez skóry 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy curry sok wyciśnięty z ½ cytryny sól, pieprz Sos: 4 łyżki majonezu kieleckiego lekkiego ¼ pęczka koperku(...)pół omijając pestkę. Połówki obierz ze skórki, pokrój w kostkę razem z papryką. Cukinie pokrój w krążki. Łososia pokrój w kostkę takiej samej wielkości jak mango. Zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Odstaw na kilkanaście minut
kuron.com.plcukinii są już banalne i oklepane? Te jak dla mnie nie, bo to pyszne placuszki z żółtą cukinią, z dodatkiem mozzarelli i startego sera. Z wierzchu chrupiące, a w środku mięciutkie. Doprawione mieszanką przypraw, która nadała im pięknego koloru i niebywałego smaku. Przepis Michel Moran, ze zmienionymi lekko proporcjami. Szczerze polecam! Składniki (20 szt): 350 g cukinii (zielonej lub żółtej(...)jajka 1 cebula 35 g mąki pszennej (4 łyżeczki) oliwa lub olej do smażenia 1/4 łyżeczki papryki mielonej 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki curry sól i pieprz Do podania: jogurt naturalny/grecki lub ulubiony sos Przygotowanie: Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końcówki i razem ze skórką zetrzeć na tarce na grubszych oczkach. Stratą cukinię przełożyć do miski, posolić i zostawić
Kocham..lubię..gotuję..piersi z kurczaka 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy(...)chłodne miejsce na minimum 30 minut. Makaron przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Zwykle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10-15 minut. Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki lub w ćwiartki talarka- zależy to od jej wielkości, kawałki muszą być średniej wielkości. Cebulę i pieczarki w ćwiartki. Fasolkę oczyszczamy, możemy przekroić na pół. Na rozgrzaną patelnię
KuchcikoweLovecukinii jest tak samo pyszna jak sałatka z ogórków, bardzo smaczna, lekko słodkawa, pyszna. Polecam. SKŁADNIKI : 4 średniej wielkości cukinie 3 papryki czerwone 2 marchewki 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki soli 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka wody 1 płaska łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki curry(...)marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Cukinię i cebulę przekładamy osobno do miski, posypujemy solą i odkładamy na 1 godzinę aby puściła soki. Następnie cukinię wyciskamy i dodajemy do drugiej miski z pozostałymi warzywami. Czosnek drobno kroimy i dodajemy do sałatki. Zalewa - do garnka dodajemy cukier, ocet, wodę, pieprz sypki i curry. Zalewę ogrzewamy, mieszamy aż cukier się
Kulinarne Fantazje Mariolimąka sojowa. Na dodatek zawierają dużo białka. Czego potrzebujemy? - 1 cebula - 1 papryka czerwona - 1 papryka żółta - 3 średnie cukinie - 2 ząbki czosnku - 10 kotletów sojowych (+ mały garnek wywaru do ich ugotowania) - łyżka octu - przyprawa curry - chilli - sól - pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do garnka. Dusimy powoli na oliwie. Dodajemy(...)kostkę. Wrzucamy do duszącej się cebuli. 3. Cukinię myjemy i kroimy, a następnie dodajemy do garnka. 4. Kotlety sojowe gotujemy na wywarze do miękkości - ok. 8 minut. Następnie wyjmujemy je z garnka i kroimy na kawałki jak do gulaszu. 5. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy do nich łyżkę octu i doprawiamy do smaku curry, chilli, solą i pieprzem. 6. Do garnka
two broke sistersszkl. octu ● 1 kg cukru ● 4 słoiczki koncentratu pomidorowego ● 1 łyżka słodkiej papryki ● 1 łyżka ostrej papryki ● 1 łyżka curry ● sól ● pieprz ● 2 łyżki przyprawy do spaghetti ● 1 łyżka bazylii Sposób przygotowania 1. Paprykę i cukinię myjemy, z papryk usuwamy gniazda nasienne, cebule obieramy. Warzywa kroimy (cukinię ze skórką) w dużą kostkę, posypujemy 1,5 łyżki soli i odstawiamy
Aromatyczne Podróżekurczaka 1 mały kalafior lub brokuł (u mnie pół na pół) 1 duża marchewka pół dużej czerwonej papryki pół cukinii 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka kawałek (ok 3 cm) świeżego imbiru 2 czubate łyżki czerwonej pasty curry* 1 puszka dobrze wymieszanego mleka kokosowego 300 ml bulionu 2 łyżki sosu rybnego (można zastąpić sojowym) 1 łyżka brązowego(...)czasie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i gotujemy przez kolejne 10 minut. W miedzyczasie w oddzielnym garnku gotujemy ryż. Danie jest gotowe, gdy wszystkie warzywa zmiekną, ale nadal bedą jędrne i lekko chrupiące. Podajemy z ryżem jaśminowym i limonką, posypane listkami tajskiej bazylii lub kolendry. *na rynku dostępne są pasty red curry o różnych składach-wybierzcie taką, która zawiera trawę
Zawsze głodna!