cukinia w curry - 1232 przepisów (strona:49/83)

A’la Yum Woon Sen 184

którzy lubią odkrywać. Składniki na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 1 mała cukinia cukinia ½ cebuli 5 pieczarek 5 łyżek drobno posiekanego szczypiorku 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka zielonej pasty curry (może być żółta, ja miałam tylko zieloną) 2 łyżki oleju ryżowego ½ limonki 200g makaronu ryżowego(...)Przygotowanie: W miseczce wymieszać pastę curry, sos rybny, ostrygowy i sojowy oraz opcjonalnie drobno pokrojoną papryczkę chili bez pestek. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki na około godzinę. Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu W woku lub na patelni rozgrzać łyżkę oleju.  Podsmażyć do miękkości pokrojoną w półtalarki cukinię i pieczarki. Przełożyć do miski

Fabryka pomysłów
MAKARON Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 209

następnie czosnek. Dodajemy pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Jeśli lubimy ostre potrawy, kurczaka możemy wcześniej posypać curry i odstawić do lodówki na 1h. Całość solimy i pieprzymy, posypujemy papryką i podsmażamy około 20 minut. Następnie dorzucamy pokrojoną  cukinię (umytą wcześniej jeśli będziemy ją dusić ze skórką) i dusimy, aż mięso i cukinia będą miękkie. Na koniec wlewamy śmietanę

Walijskie Pichcenie
Tajskie zielone curry z krewetkami 114

pomysłów i wariacji na temat tajskiego curry. Wielbicieli tego tajskiego dania łączy jedno – miłość do ostrych smaków, gdyż zielonemu curry pikanterii nie brakuje. Wbrew pozorom i powszechnie panującym przekonaniom, zielone curry jest ostrzejsze od czerwonego curry. Wszystko za sprawą dodatku sporej ilości zielonej papryczki chili, imbiru Bazą zielonego tajskiego curry jest pasta curry. Możesz ją kupić w sklepach jako(...)się mleczkiem kokosowym, które dodaje łagodności. Resztę wedle upodobań tworzą ulubione dodatki, przykładowo chrupiące warzywa: groszek cukrowy, cukinia, ogórek, marchewka. Tajski specjał serwuje się z ryżem lub makaronem ryżowym, nie może też zabraknąć dekoracyjnych cząstek limonki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tajskie zielone curry z krewetkami i ryżem 5 od 13 osób Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Tajska Trudność: Średnie

ProstePesto.pl
Ketchup z cukinii i papryki 158

nicponwkuchni.pl/ketchup-z-cukinii/ Polecam bardzo !  Ketchup z cukinii i papryki * 1.5 kg. młodej cukinii * 0.5 kg. cebuli * 2 szt. czerwonej papryki  * 2 łyżki soli * 360 g. przecieru pomidorowego ( u mnie Dawtona duży słoiczek/ najlepszy ) * 1 łyżeczka pieprzu * 1 łyżeczka curry * 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej * 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej * 1 szczypta pieprzu cayenne * 200 g. cukru * 0.5 szkl

Kuchnia Paulettes
Kasza gryczana z zielonymi warzywami :) 170

nawet młode łodyżki zostaną wykorzystane.  Składniki (2 porcje): 100 g kaszy gryczanej niepalonej  1 cukinia  250 g brokuła 2 duże garście świeżego szpinaku  1 cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżka oleju kokosowego  ulubione przyprawy: u mnie curry (e-słoneczko), pieprz cayenne, papryka słodka, pieprz, sól himalajska Przygotowanie: Kaszę gryczaną ugotuj w 250 ml wody

Zdrowie na języku :P
Podpłomyki z warzywami, kurczakiem i Fetą 128

rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - pół papryki (ok. 75 g), - 5 pieczarek (ok. 100 g), - pół cukinii (ok. 112 g), - 50 g szpinaku, - 1/3 kostki sera Feta (ok. 90 g), - przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka, bazylia, czosnek. Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę z łyżeczką oleju, solą, letnią wodą i wyrabiamy ciasto. 2. Mięso(...)pokrojoną cebulę podsmażamy na łyżeczce oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i w plastry pieczarki. 5. Gdy pieczarki i papryka będą miękkie dodajemy startą na tarce cukinię i szpinak. Doprawiamy do smaku czosnkiem, solą, ziołami, papryką i dusimy kilka minut. 4. Przygotowujemy sos pomidorowy: do koncentratu pomidorowego dodajemy 3 łyżki wody, sól, pieprz i bazylię. 5. Ciasto

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Polskie sajgonki z soczewicą i mięsem mielonym z indyka 199

roztapiamy masło, wrzucamy marchewkę, chwilę smażymy żeby się zrumieniła ok 2-3 minuty, dodajemy cebulę, pora i chwilę smażymy. Dodajemy cukinię i pieczarki pokrojone w plastry całość smażymy do momentu jak pieczarki robić się miękkie wówczas dodajemy przyprawy curry, obie papryki w proszku, sos sojowy, ostrygowy i chilli. Całość dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu dodajemy posiekaną papryczkę chilli i czosnek. Smażymy

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa krem z cukinii z prażonym słonecznikiem 174

Ziarna dodatkowo możecie przyprawić, np. wędzoną papryką. PRZEPIS NA ZUPĘ KREM Z CUKINII Składniki: 0,5 kg cukinii 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 2 średniej wielkości ziemniaki 3 gałązki natki pietruszki 3 ząbki czosnku 0,5 litra wody sól szczypta curry zioła prowansalskie pieprz biały oliwa  opcjonalnie: 100 g śmietanki 30 % lub mleka kokosowego Dodatkowo: 100 g nasion

kolorowotorcikowo
Leczo - dietetyczne, smaczne, proste :) 278

przepysznego. Robiłam takie już kilka razy i jeszcze mi się nie znudziło :) Składniki (ok. 3 porcje): 2 średnie cukinie 3 pomidory śliwkowe 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki koncentratu pomidorowego (Victualia) przyprawy: curry, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, pieprz cayenne, sól himalajska  Przygotowanie: Rozgrzej oliwę na patelni i delikatnie

Zdrowie na języku :P
ZUPA KREM Z CUKINII (keto, LCHF, paleo, bez laktozy i glutenu) 225

będą nieco podduszone. Warzywa zalać bulionem i gotować aż całkiem zmiękną (ok 15-20 minut w zależności od wielkości kawałków cukinii). Całość zmiksować na gładka konsystencję doprawiając do smaku solą i pieprzem oraz opcjonalnie innymi przyprawami np. kurkumą, curry, ziołami prowansalskimi itp. Zupę podawać posypaną siekanym koperkiem, matką pietruszki, płatkami migdałów, pestkami dyni,nasionami słonecznika itp.Osoby nie unikające laktozy mogą(...)kcal, B 48 g, T 51 g, W 40 g. W 100 g: B 3 g, T 3 g, W 2,5 g. Artykuł ZUPA KREM Z CUKINII (keto, LCHF, paleo, bez laktozy i glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Makaron z cukinią 350

przekładamy na sitko, posypujemy solą i odstawiamy na ok godzinę.   Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy curry, przyprawą do spaghetti lub inną i smażymy na łyżce oleju. Czosnek obieramy i wyciskamy na patelnię do kurczaka wraz z pokruszoną papryczką chilli. Zwróćcie uwagę, jak cukinia dzięki soli zmieniła objętość. Dodajemy ją do kurczaka i wszystkie składniki smażymy.   W międzyczasie makaron

Taste Of My Day
Kurczak w czerwonym curry z ryżem 187

Kurczak w czerwonym curry z ryżem to bardzo szybkie danie do przygotowania. Jednak przed smażeniem, namoczymy kurczaka w mleku przez co stanie się jeszcze bardziej delikatniejszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Salatka z miodowym kurczakiem, grillowaną cukinią i szparagami 237

łyżeczki miodu 1 łyżeczka oliwy szczypta soli i pieprzu 1 łyżka pietruszki suszonej (albo świeżej) 1 łyżeczka curry w proszku 1 łyżeczka bazylii kilka kropel sosu sojowego ciemnego 1 duża pierś kurczaka garść sałaty 1 duży pomidor 8 plasterków cukinii 1/2 ogórka 1/2 opakowania sera FETA 6 szparag ze słoika 3 łyżeczki kukurydzy z puszki sos  vinaigre   opcjonalnie

Kitchens Alphabet
GULASZ Z PIERSI Z KURCZAKA i CZERWONĄ SOCZEWICĄ 106

bulionu drobiowego lub wody  500 g piersi z kurczaka  1 czerwona papryka  1 cukinia  1 puszka posiekanych pomidorów bez skórki  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego   1 cebula  3 ząbki czosnku  1/2 łyżeczki curry, ½ łyżeczki ostrej papryki i czerwonej, 1½ łyżeczki kminku mielonego, sól pieprz   Wykonanie: Cebulę pokroić w krążki. Wrzucić(...)garnka, w którym będziemy gotować potrawę i zeszklić na maśle klarowanym najlepiej. Dodać curry, ostrą i slodką paprykę, kminek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć około minuty. Przełożyć do garnka. Soczewicę opłukać wodą. Wrzucić do garnka z cebulą. Do garnka z cebulą i soczewicą wlać około 900 ml bulionu drobiowego. Gotować na średnim ogniu. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę

Kubki smaku