Klasyka! Składniki: 1 szklanka mleka 1/4 szklanki zmiksowanych truskawek z cukrem listek świeżej mięty Wykonanie: Mleko i zmiksowane truskawki wlewamy do malaksera i miksujemy. Przelewamy do szklanki, dekorujemy miętą i gotowe! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeenergicznie. Powstałą masę przelewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki. Po 6 godzinach deser jest gotowy do podania na stół:) Deser możemy dowolnie udekorować. Ja udekorowałam kleksami ubitej kremówki z cukrem pudrem i wiórkami gorzkiej czekolady. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujewedług mojego syna:) Gdzieś wyczytał i sam zrobił. Wiecie, że wyszła smaczna? Prosta w wykonaniu, szybka i smaczna:) To co robimy jeszcze? Składniki: 1 litr zaparzonej herbaty Lipton cukier 2 pomarańcze 1/2 cytryny Wykonanie: Torebkę herbaty zalać 1 litrem wrzątku, zaparzyć. Wyjąć torebkę, posłodzić do smaku i wystudzić. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok. Sok z pomarańczy przecedzić przez
Blondynka Gotujezamiast kawy, na dobre rozpoczęcie dnia! Składniki: garstka malin 1 banan maślanka Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Maślanką regulujemy gęstość koktajlu. Jeśli lubicie możecie dosłodzić napój cukrem, ja wolę bez :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujekalafior jest :) Składniki: 1 kalafior kilka łyżek bułki tartej 1/3 kostki masła sól Wykonanie: Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. W czasie gdy kalafior się gotuje, na rozgrzaną suchą patelnię wysypujemy bułkę tartą i rumienimy ją na pomarańczowo. Ugotowany kalafior odcedzamy, rozkładamy na talerze, po wierzchu posypujemy zrumienioną bułką tartą
Blondynka GotujeSkładniki: 200 g masła w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka lawendy (kwiatów) otarta skórka z cytryny + odrobina soku wyciśniętego z cytryny 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej garść suszonej żurawiny, posiekanej Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Z każdej części uformować wałek o grubości
Blondynka Gotujektórych nie chce jeść w całości i popija taki napój szklankami, co mnie bardzo cieszy! Składniki: kilka truskawek świeżych lub mrożonych kilka malin świeżych lub mrożonych 1 banan maślanka cukier do smaku - ja tą linijkę pomijam Wykonanie: Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy maślankę dla uzyskania konsystencji jaką najbardziej lubimy. Co dalej? Pozostaje nam przelanie naszego smoothie do szklanek
Blondynka Gotujewypróbować dzięki uprzejmości firmy SKWORCU . Orzechy idealnie skomponowały się z całością. Warto je wypróbować. Składniki na babeczki 12 sztuk: 120 g mąki pszennej 60 g masła 40 g cukru pudru 2 surowe żółtka DODATKOWO 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 12 orzechów macadamia (ja użyłam podwójnej ilości, bo babeczki piekłam również z podwójnej porcji) 8 kostek czekolady gorzkiej
Blondynka GotujeMoje Wypieki . Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki orzechów pekan posiekanych (w sklepie SKWORCU możecie kupić dobrej jakości orzechy) 1/2 szklanki syropu klonowego 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki oleju szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszałam łyżką w misce. Po wymieszaniu wyłożyłam mieszankę na blachę i piekłam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut
Blondynka Gotujemlecznej czekoladzie, a do tego pieczony orzechowy kruchy spód. Musicie tego spróbować. Składniki: Spód: 170 g mąki pszennej tortowej 120 g zmielonych orzechów laskowych Skworcu 50 g cukru 150 g masła, zimnego i twardego 1 jajko Masa czekoladowa: 300 g czekolady mlecznej 2 garście pokrojonych na mniejsze kawałki orzechów brazylijskich Skworcu 80 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% Jeśli
Blondynka Gotujekoniec moich kombinacji ze spiruliną. Składniki: mleko 1 banan duża garść malin, ja użyłam mrożonych kilka listków świeżej mięty pieprzowej 1 malutka łyżeczka spiruliny sproszkowanej Skworcu Wykonanie: Nie dodawałam cukru, nie czułam takiej potrzeby. Jeśli dla Was koktajl okaże się mało słodki możecie sobie dosłodzić :) Tak jak w pierwszym koktajlu wszystkie składniki wrzucamy do dzbanka blendera i miksujemy
Blondynka Gotujebardzo smakowało takie połączenie, mojemu dziecku niestety w ogóle rabarbar nie przypadł do gustu, ani z bazylią, ani sam. Cóż... sama sobie zrobiłam kompot, a co! :) Składniki rabarbar cukier - do smaku woda Wykonanie: Rabarbar trzeba umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania dosładzamy do smaku, studzimy i przelewamy do dzbanka, bądź
Blondynka Gotujesiemienia lnianego 6 łyżek płatków owsianych/otrębów pszennych 2 łyżki sezamu 3 łyżki suszonych pomidorów 3 łyżki czarnuszki 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżki soli 0,5 łyżki cukru 25 g drożdży świeżych 0,5 l ciepłej wody Przygotowanie Wszystkie składniki umieścić w jednej misce, drożdże rozkruszyć w dłoniach, całość dokładnie wymieszać (można mikserem). Czarnuszki zostawić tyle
coolinarnastrefa.blogspot.comTemperatura pieczenia: 200 ºC Czas pieczenia : 20 min. Ciasto 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 175 g cukru pudru (dałam ~150g) 250 ml mleka 90 ml oleju (użyłam oleju z orzechów włoskich) 1 jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego 150 g chocolate chips (dałam 100 g czekolady) 2 łyżeczki
coolinarnastrefa.blogspot.com