ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:191/728)

"Ilustrowana szkoła gotowania - kuchnia włoska krok po kroku" - recenzja + Wyniki konkursu 204

pierwszego wejrzenia. To "Ilustrowaną szkoła gotowania". :-) Z jej pomocą będą uczyła się kuchni włoskiej od podstaw, robiąc makaron, risotto i zachęcam do tego każdego. Oczekuję, że będzie to ciekawe doświadczenie. ;-) Książka podzielona jest na siedem głównych rozdziałów: Ciasta i przygotowanie wstępne Sosy Mięso Ryby Warzywa Owoce Słodkości Od książek kucharskich będących typowym zbiorem przepisów wybranego autora wymagam

Szefowa kuchni
I mnie dopadły "Zmiany Zmiany" :) 158

Smaki idealnie współgrają, dzięki czemu efekt jest na prawdę...smaczny! Baton przyjemnie rozpuszcza się ustach. Raj dla podniebienia :)  Podsumowując, wszystkie trzy batony, bez wyjątku były przepyszne! Bardzo ciekawe smaki, na pewno trafią w gusta niejednego smakosza zdrowych słodyczy :) Każdy wyjątkowy i wyróżniający się "tym" jednym składnikiem. Chwila spędzona z batonami Zmiany Zmiany jest jedną z najlepszych, najzdrowszych

Zdrowie na języku :P
Mała wielka uczta - recenzja 166

kraciastym" dodatkiem, który sprawia, że książka jest przyjemna dla oka. W książce "Mała wielka uczta" znajdziecie 130 przepisów , których przygotowanie nie będzie spędzało Wam snu z powiek.Co ciekawe, żaden z opublikowanych przepisów nie jest dostępny na blogu Pauliny i Michała. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów, a każdy z nich opatrzony jest stosownym wstępem. Te rozdziały to: świeże

Pasja Smaku
Warsztaty w Fabryce Czekolady E.Wedel - relacja 148

pomyślał, że czekolada potrzebuje tylu technologii? Głośne maszyny, przelewanie się czekolady, formowanie, pakowanie... Momentami było w powietrzu tak słodko, że nie dało się oddychać! I chociaż było to ciekawe doświadczenie, to z przyjemnością wróciłam na salę, w której miały odbyć się właściwe warsztaty.  Już na początku dołączyli do nas państwo Profusowie, którzy z przyjemnością nam pomagali. Podczas

Pasja Smaku
TORT HARRY POTTER 189

kleksami masy. Odstawiamy do stęzenie do lodówki. Opłatki są świetną dekoracją tortu dla naszych milusińskich. Każdy znajdzie w sklepie dekoracje dopasowane do potrzeb wiekowych swoich dzieci. W ofercie wiele ciekawych wzorów,zapraszam tutaj: http://jumazoma.pl/KREATYWNE-DEKORACJE-CUKIERNICZE_DEKORACYJNE-OPLATKI-NA-TORTY-I-CIASTA(2,246,).aspx?pageId=2 Do wykonania tortu użyłam smietany i serków(...)firmy Mlekovita. Zaufałam tej firmie i ich produktom ponieważ zawsze moge liczyć na dobrą jakość która owocuje mi potem pysznymi wypiekami.Śmietana bardzo dobrze się ubija a serki maja ciekawy niepowtarzalny smak, który świetnie zmienia smak całej masy tortowej. Na stronę mlekovity zapraszam tutaj: http://www.mlekovita.com.pl/php/

Z Majeczką w kuchni
Fit Luty - Wyzwanie :) 157

tego, gdzie byście chcieli dodać Wasze zdjęcia, dajcie tylko znać pod tym postem, żebyśmy wszyscy wiedzieli, gdzie będzie można znaleźć Wasze FIT chwile! Myślę, ze to będzie ciekawe wyzwanie i pozwoli nam się lepiej poznać. Także zapraszam wszystkich razem i każdego z osobna. :) Miłego dnia

Chocolate Stop Tempting
CIASTO Z BURAKÓW 139

Przeglądając blogi kulinarne natrafiłam na blog Trochę inna cukiernia , a w nim na przepis na ciasto buraczkowe. Z sympatii do buraków postanowiłam przepis wypróbować. Ciasto jest bardzo ciekawe w smaku, z każdym kęsem pozwala na odkrycie kolejnego aromatu. Nie udało mi się jednak uzyskać pięknego buraczkowego koloru wewnątrz, ale i tak polecam. SKŁADNIKI: 1 szklanka tartych buraków (surowych

Kuchnia w opałach
COOLMAG # 4 - JESIEŃ 103

brak słońca nie zachęcają do wyjścia z domu. Dlatego jeśli nie musisz wychodzić, zrób ubek ciepłej kawy i zajrzyj do jesiennego wydania magazynu Coolmag. Znajdziesz w nim ciekawe felietony, wywiady i mnóstwo pyszności :) Wśród nich mój sposób na "Leśne Skarby". Aby zagłębić się w lekturę kliknij tu :) Moich przepisów szukaj na stronach 26-29. Aby Was jeszcze bardziej

Kuchnia w opałach
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami 246

wypróbujcie tego przepisu. Jeśli mięso chcecie podać dzieciom, ser pleśniowy zastąpcie na przykład żółtym serem, a jeśli nie lubicie suszonych pomidorów, dodajcie pieczarkę pokrojoną w plasterki. Danie jest ciekawe, smaczne, a przede wszystkim pierś z kurczaka nie jest sucha, jeśli oczywiście nie przetrzyma się jej za długo w piekarniku. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ser pleśniowy

upichcic
B... (fit) brownie z czerwonej fasoli! 271

szaleję. Dziś mam zamiar oszukać Naczelnego i przyrządzić jego ulubione ciasto brownie w zdrowszej wersji z... czerwonej fasoli! Ha! Plan idealny! Już raz nabrał się na ciasto marchewkowe, ciekawe co tym razem powie? ;) Ciasto dosłownie ekspresowe, nie potrzebujemy pięciu misek, garnków czy kąpieli wodnych. A do tego jeszcze jeden plus, kuchnia pozostała czyściutka, w nienaruszonym stanie! No, oprócz

Kitchens Alphabet
Nabiał. Co wybrać ? 168

Badania potwierdzają fakt, że osoby mające świadomość co kupują są szczuplejsze od tych, które wrzucają do koszyka co popadnie, kierując  się  ceną bądź wyglądem opakowania. Ciekawe jest, że produkty z prostym składem nie należą do najdroższych a często są najtańsze.                Dziś podam serki, które zawsze można znaleźć

Życie na widelcu
Rostbef marynowany w winiaku z grillowanym halloumi i prawdziwkami 289

przepis* (na antrykot akurat) z książki Hanny Szymanderskiej „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej. Mięso”. Książka ta jest bogata nie tylko w piękne ilustracje, ale i w naprawdę ciekawe przepisy. 82 przepisy. Na razie wypróbowałam jeden i jestem zadowolona. Na drugi ogień pójdzie „Wątróbka wieprzowa ala Radziwiłł”. Uwielbiam wątróbkę, ale zwykle przygotowuję

OstryKęs
Warsztaty z Alpro - moja relacja 246

jedna z pierwszych uczestniczek warsztatów. Powitania z organizatorami, powitania z przychodzącymi blogerami, powitania z prowadzącym warsztaty, kilka wspólnych fotek i ... GOTUJEMY ! Robert Harna - kucharz prowadzący warsztaty - przygotował bardzo ciekawe menu: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

kolorowotorcikowo
Mule w tajskim sosie kokosowym z sosem chili 171

Owoce morza i kokosy to produkty ogólnie dostępne w Tajlandii, stąd też połączenie bardzo popularne i lubiane. Z dodatkiem aromatycznych ziół i pikantnych przypraw dają ciekawe wrażenia smakowe. Tajskie potrawy z reguły mają neutralny smak, czasami wręcz mdławy. Można je doprawić wg. własnych upodobań, dosłodzić, dosolić sosem rybnym, zakwasić sokiem z limonki lub użyć prostego sosu chili (równie

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania