ciasto - 163312 przepisów (strona:4395/10888)

Owsiane ciasto z jabłkami i orzechową kuszoną FIT 93

odmienić klasyczne ciasto, aby miało więcej wartości odżywczych, mniej kalorii i stało się super FIT ciastem? Nic trudnego, wystarczy, że zastąpicie słabej jakości składniki zdrowszymi, wartościowymi produktami. Właśnie tak staram się zazwyczaj robić i … The post Owsiane ciasto z jabłkami i orzechową kuszoną FIT appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Czekoladowe ciasto z całymi gruszkami FIT 114

moje jesienne przepisy zastał śnieg, ale nie zamierzam rezygnować z ich pokazania. W końcu, grzechem byłoby zachować to ciasto tylko dla siebie. Delikatnie słodkie, mięsiste i bardzo sycące, czekoladowe ciasto słodzone daktylami, wypełnione … The post Czekoladowe ciasto z całymi gruszkami FIT appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Sernik Stracciatella 137

wiaderka 400 ml śmietany 30% 100 gram czekolady mlecznej lub gorzkiej ok 3/4 szklanki cukru pudru w zależności jak słodki chcemy sernik 3 łyżki żelatyny kakao do oprószenia ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: herbatniki rozdrabniamy w blenderze i przesypujemy do miski, następnie dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy, wysypujemy na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy(...)żelatyny dodajemy łyżkę lub dwie masy serowej aby ją zahartować, mieszamy i przelewamy do masy, miksujemy aż składniki się połączą, gotową masę serową wylewamy do tortownicy, równo rozprowadzamy. Gotowe ciasto posypujemy z wierzchu kakao i wstawiamy na całą noc do lodówki aby ciasto stężało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Sernik Stracciatella first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 214

bezowa nadaje się od razu do spożycia ale można ją także przechowywać w lodówce 1-2 dni ** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Ciasto "Kora orzechowa" 175

roku przed nami jeszcze Sylwester - choć w tym roku z obostrzeniami, to jednak lepiej na tą okazję się dobrze przygotować. Ze swojej strony polecam ciasto "Kora orzechowa".  Zasmakuje z całą pewnością wielbicielom owoców i bakalii. Smacznego!   Składniki [ BISZKOPT ORZECHOWY]: 5 białek 3 żółtka 150 g cukru 150 g zmielonych orzechów włoskich 80 g wiórek kokosowych 2 łyżki mąki(...)miksując, aż masa będzie gęsta i lśniąca (ok.4 min). Następnie dodajemy żółtka, miksujemy na niższych obrotach. Łączymy białka z suchymi składnikami bardzo delikatnie, aby piana jak najmniej opadła. Surowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wym. 23×25 cm. Pieczemy w temperaturze ok.170 C przez ok. 25-30 min. Po upieczeniu biszkopt orzechowo-kokosowy rzucamy na podłogę

psgotujemy
Ciasto Karnawałowa Krówka 7056

Ciasto Karnawałowa Krówka Koniecznie musicie wypróbować, ciasto jest pyszne samo rozpływa się w ustach. Forma 24 cm X 24 cm 40 minut czas przygotowania 15 porcji Składniki: ·        3 ½ szk. mleka ·        2 opakowania budyniu waniliowego 40 g ·        6 łyżek cukru(...)Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody. 8.    Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami. 9.    Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny. 10.       Smacznego

Kulinarna Chwila
Góra lodowa - ciasto 115

Dotego ciasta dobrze jest zaopatrzyć się w rant ponieważ będzie wysokie i jeśli nie mamy wysokiej blaszki moze zacząć wypływać ;)  Składniki na blachę o wymiarach 23 x 23 cm: Biszkopt:  6 jajek  1 szklanka cukru  1 szklanka mąki pszennej  2 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia  Krem budyniowy(...)cukier po czym ubijamy tak długo aż cukier się rozpuści. Dodajemy żółtka i przes sitko dodajemy produkty suche (mąkę kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy na wolniejszych obrotach nmiksera. Ciasto wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy biszkopt w temperaturze 170'C około 25- 30 minut. Przestudzony biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Masa; Do garnka wlewamy mleko, odlewamy pół

Gotowanie jest łatwe
Pierniczki last minute – szybkie i miękkie 134

Pierniczki last minute Ciasteczka łatwo się przygotowuje, po upieczeniu są dość miękkie – trzeba tylko pamiętać by ciasto grubo wałkować. Pachną obłędnie, smakują wyśmienicie, sprawdzają się do zajadania ale też do powieszenia na choince. Bardzo polecam ten przepis, w zeszłym sezonie robiłam je kilkukrotnie dla nas, dla rodziny i przyjaciół. Zawsze robię z co najmniej 1 kg mąki PRZEPIS(...)tylko do momentu aż rozpuszcza się i dobrze wymieszają, nie można zagotować). Mąkę mieszamy z cukrem, sodą, przyprawą piernikową, dodajemy masło z miodem i jajko oraz śmietanę. Mieszamy, wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy dość grubo na ok 1,5cm, wycinamy foremkami pierniczki, układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 10 min w 180st grzanie góra – dół

Dorota Smakuje
Sernik z rosą 193

zrobić sernik z rosą? Suche składniki na kruchy spód mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i zagniatamy, tak długo aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i ponownie zagniatamy. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Można lekko je spłaszczyć, żeby szybciej się schłodziło. Jeśli(...)śmietanę kremówkę. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, masa powinna być jednolita i dobrze wymieszana, ale nie należy jej za bardzo napowietrzać (tzn. długo miksować na wysokich obrotach miksera). Schłodzone ciasto na kruchy spód rozwałkowujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość kilku milimetrów. Wykładamy nim spód i rancik tortownicy. Na przygotowany spód wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godzinę

Ciastkozercy
Pijane rodzynki – ciasto 110

Pyszne ciasto z gotowaną masą budyniową i rodzynkami w czekoladzie i rumie. Idealny pomysł na ciasto na święta. Artykuł Pijane rodzynki – ciasto pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Świąteczne katarzynki wg Aleex 121

towarzyszyła mi Maleńka. Oczywiście Laleczka jest jeszcze naprawdę mała, nie dosięga główką do kuchennego blatu, ale wykorzystaliśmy nieduży stołeczek schodkowy, żeby mogła mi pomagać. I pomagała. Ja wałkowałam ciasto, a Maleńka co chwilę pytała: „Babusia gotowa?” Oczywiście odpowiadałam: „Gotowa”, a wtedy Kruszynka zaczynała wycinać pierniczki. Na niektórych ciasteczkach były odciśnięte jej paluszki, ale przez to pierniczki wyglądały jeszcze piękniej(...)piernika, masło pokrojone na małe kawałki, proszek do pieczenia, kakao i jajko. 2. Wymieszać na wolnych obrotach i powoli, nie przestając zagniatać, dodać mąkę. 3. W trakcie wyrabiania ciasta wlewamy rum. 4. Ciasto przenieść na oprószoną mąką stolnicę. 5. Rozwałkować je na grubość 5-10 mm. Przy pomocy foremki wykrawać pierniczki. 6. Ciasteczka przenieść na wyłożoną papierem do pieczenia płaską

W mojej kuchni
Orzeszki tradycyjne 126

wiem czy to też smak waszego dzieciństwa, ale jak byłam mała to śliniłam się na samą myśl o tym małym rarytasie  Porcja na ok 30 orzechów Składniki ciasto 4 szklanki mąki 1 kostka masła 1 łyżeczka sody 1 szklanka śmietany 18% 1 cukier wanilinowy olej do sparowania formy masa 1 kostk1 masła 3/4 szklanki mleka 250g - 300g mleka(...)proszku  1,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao Przygotowanie ciasto Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać na gładką zwartą masę. Formę do orzechów posmarować tłuszczem u wykładać do niej ciasto, zacisnąć i smażyć, aż ciastka się przyrumienią. Wyłożyć i ostudzić. masa W garnku rozpuść masło, dodaj mleko i cukier, mieszaj aż wszystko się rozpuści. Dodaj kakao i używając

Niezły Młynek
Sernik Budyniowy z Polewą z Białej Czekolady 264

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik budyniowy z polewą z białej czekolady to smaczny i delikatny wypiek, który posmakuje każdemu miłośnikowi serników. Sernik sam w sobie jest bardzo

Przepiski.pl
Ekspresowe ciasto na pierniczki 128

masę ok 3 minut. Dodaj płynny miód i jajko i nadal ucieraj ok 2 minut. Dodaj mąkę, kakao, przyprawę korzenną, sodę oczyszczoną, szczyptę soli i wszystko wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż na blat roboczy, rozwałkuj podsypując odrobiny mąki na grubość 4-5 mm. Wykrawaj pierniczki za pomocą foremek. Piecz 5-8 minut zależności od wielkości pierniczków w rozgrzanym piekarniku

Niezły Młynek
SERNIK GOTOWANY SPECULOOS 139

odsłonie. Moje dziecko uwielbia wszystko co ma smak i zapach cynamonowy, piernikowy, itp. Te ciacha, to jej ulubione. Tak mnie naszło po ich otwarciu, by przygotować z ich dodatkiem ciasto. Padło na sernik gotowany- jest pyszny, kremowy i dość szybki do przygotowania. Te ciacha nadają mu niesamowitego aromatu i smaku. Wyszło bajecznie, na pewno będzie powtórka, myślę, że nawet niejedna(...)Moja tortownica ma śr. 26cm Składniki: - ciastka korzenne (u mnie Lotus, ale można użyć dowolnych) do wyłożenia spodu i góry ciasta - 1kg twarogu dwukrotnie mielonego lub gęstego z wiaderka (u mnie tradycyjnie Juliko) - 250g masła - 4 jajka - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40g) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego - 1 szklanka cukru lub ksylitolu dodatkowo: - kilka

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania