Bardzo podzielne ciacho ucierane ze śliwkami i kruszonką. Do przepisu śmiało możecie użyć zamrożone śliwki. Składniki: mąka pszenna 4 szklanki, jajka 5 szt, cukier 1,5 szklanki, cukier waniliowy 16 g, śmietana 18% 1 szklanka, masło lub margaryna rozpuszczone 250 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, kruszonka: masło 100 g, cukier 100 g, mąka pszenna 150 g, cukier waniliowy 1 łyżka, Dodatkowo: śliwki mrożone lub świeże 700 g, Sposób przygotowania: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę (10min)... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.