ciasto - 163312 przepisów (strona:4386/10888)

Naleśniki z serkiem i truskawkami 115

truskawek bita śmietana serek waniliowy polewa karmelowa Naleśniki z serkiem i truskawkami – przepis Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy przy pomocy trzepaczki, albo miksera do połączenia się wszystkich składników. Ciasto powinno mieć dość płynną konsystencję. Jeśli będzie zbyt gęsto dodajemy odrobinę wody. Z ciasta naleśnikowego smażymy cienkie placuszki. Do ciasta dodaliśmy już olej, więc smażymy na suchej patelni. Naleśniki smarujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krówka bez pieczenia 133

Dzielę się dziś z Wami przepisem na ciasto krówka. Bardzo smaczne i proste ciasto, a na dodatek nie wymaga pieczenia. Idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju spotkaniach przy kawce. Wypróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krówka bez pieczenia – składniki: kostka masła 1 puszka kajmaku (około 500g ) około 200 gram herbatników 500 ml mleka 3 łyżki cukru odrobina soli 1 łyżeczka(...)budyniową znowu ciasteczka, a wierzch smarujemy pozostałym kajmakiem i kładziemy orzechy włoskie. Tak przygotowane wstawiamy do lodówki na parę godzin, wówczas herbatniki zmiękną, masa budyniowa się dobrze zwiąże i ciasto będzie się dobrze kroiło na kawałki. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Krówka bez pieczenia pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Brownie z kremem twarogowym nadziane owocami leśnymi 124

Pomysł na szybkie do przygotowania ciasto - brownie z kremem twarogowym i kwaśnymi owocami. Idealne połączenie smaków. Ciasto dla osób, które ograniczają cukier w swojej diecie.  Składniki na formę do tortownicy o średnicy 18 cm: brownie 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady (150 g) 1 niepełna szklanka mąki orkiszowej (90 g) 1 białko + 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)papierem. Na dno wyłożyć 1/2 czekoladowej masy, następnie krem twarogowy, owoce (bez soku!) i na sam wierzch 1/2 masy czekoladowej. Piec około 35-45 minut w 180 ºC  (ciasto może być lekko wilgotne) . Przygotowywanie kremu i masy na brownie 1/2 masy na brownie, krem twarogowy, owoce i 1/2 masy na brownie Przepis od Gotuj z Lubuś

Ugotować
Biszkopt z patelni 2296

ubitej piany, delikatnie mieszam. Dodaję przesianą mąkę, mieszam krótko łyżką do połączenia się składników. Patelnię delikatnie, przy pomocy pędzelka natłuszczam olejem, dno i boki. Na natłuszczoną patelnię przekładam ciasto, wierzch równam. Patelnię przykrywam pokrywką, stawiam na gaz i smażę na wolniutkim ogniu przez około 20/25 minut. Podczas smażenia ciasto ładnie rośnie, kiedy na wierzchu wytworzą się delikatne pęcherzyki, biszkopt jest(...)gotowy. Ja swój po około 20 minutach odkryłam i sprawdziłam patyczkiem, jak tradycyjnie pieczone ciasto. Jeśli patyczek jest suchy, biszkopt jest gotowy. Gotowy biszkopt wyjmuję z patelni i studzę na kratce. Smacznego :) Biszkopt z patelni zamienił się w Czekoladowo - Truskawkowy Torcik  przepis na tort wkrótce na blogu, zachęcam do odwiedzin

Kuchnia z widokiem na ogród
Japoński ogród 150

Pierwszy raz spróbowałam tego ciasta na imprezie u znajomych - okazało, że najlepszym jakie ostatnio jadłam. Dlatego od razu poprosiłam o przepis i zrobiłam je u siebie w domu. Rodzina była zachwycona

Prosty przepis na
Muffiny z rabarbarem i cukrem pudrem 99

rabarbarem . Rabarbar uwielbiam, a szczególnie w postaci bardzo zimnego, kwaskowatego kompotu , który chłodzi i orzeźwia podczas upałów. Ale w słodkich wypiekach jest też niczego sobie. Zazwyczaj przygotowuję tradycyjne ucierane ciasto z rabarbarem , albo tzw. skubańca z rabarbarem , jednak tym razem Piotrek miał ochotę na coś innego… na babeczki. Małe, poręczne, na dwa gryzy. W sezonie wiosennym rabarbar jest(...)moich wypiekach, polecam upiec ciasta z rabarbarem! My dzisiaj polecamy proste w wykonaniu, przepyszne muffiny z rabarbarem. Składniki na 12 sztuk muffinek z rabarbarem, babeczki z rabarbarem: 125 ml oleju 125 ml kefiru 2 szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Rabarbar pokrojony w plasterki cukier puder * szklanka o poj. 250 ml Jak upiec muffiny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lekkie ciasto z truskawkami, galaretką i mascarpone 110

prostu pycha! Jak jest sezon na truskawki, to obowiązkowo ciasto z galaretką musi być :-) Składniki:  Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem:  250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo:  świeże(...)Zrobić biszkopt, białka ubić, dodać partiami cukier, a potem po jednym żółtku. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmiksować na najmniejszych obrotach. Na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę, piec w 175-180 at.C przez 25-35 minut do suchego patyczka. Przestudzić.  2. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, sok z cytryny i mascarpone

Kuchnia domowa Ani
Wenecka Truskawka 118

Wenecka Truskawka Masz ochotę na czekoladę, sięgnij po kawałek ciasta z czekoladą, Sernik z truskawkami, bez pieczenia aksamitny, rozpływający się w ustach. Zadowoli największych łasuchów. Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        400 g podłużnych biszkoptów ·        ½ szk. mleka(...)masy utykamy całe truskawki. 8.    W szczeliny wokół truskawek wlewamy trochę czerwonej galaretki. 9.    80 g czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną, studzimy i polewamy wierzch ciasta. 10.   Chłodzimy w lodówce dwie godziny. 11.   Ciasto gotowe. 12.   Smacznego

Kulinarna Chwila
OWOCOWA BABKA 124

woda nie przedostała się do środka i nie pogorszyła smaku. Truskawki pokroić w słupki.  Skórka kandyzowana pomarańczowa - zmielić  za pomocą kuchennego rozdrabniacza lub drobno posiekać nożem.  Ciasto -  margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę lekko wymieszać. Dodać przesianą mąkę(...)wymieszać. Następnie porcjami dodawać oranżadę, cały czas miksując.  Dodać posiekaną skórkę kandyzowaną pomarańczy wymieszać mikserem. Na koniec dodać pokrojone w słupki truskawki i delikatnie za pomocą szpatułki wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem. Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem. Piec około 45 - 50  minut

Ciastka - domowe słodkości
Racuchy z truskawkami 115

pokojową. Do maślanki dodaj drożdże oraz cukier. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut. Następnie dodaj jajka oraz stopniowo przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj olej i zamieszaj ciasto dwa – trzy razy, aby z wierzchu pokryło się tłuszczem. Odstaw pod przykryciem na 30 – 40 minut, aż podwoi swoją objętość. Umyte truskawki pokrój(...)plasterki. Patelnię przetrzyj odrobiną oleju. Na rozgrzaną patelnię nakładaj placki z jednej łyżki. Delikatnie rozciągnij ciasto i uformuj placuszki, tak, aby nie stykały się ze sobą. Gdy racuszki lekko podrosną, na każdy połóż po dwa plasterki truskawek i lekko wciśnij w ciasto. Przykryj pokrywką i smaż ok 3 – 4 minut z każdej strony. Wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć

Kuchnia Na Wypasie
Sernik na zimno z serków homogenizowanych Danio 136

Zapraszam na pyszny letni przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych. Ciasto jest bez pieczenia, a do masy serowej użyłam serków Danio o smaku waniliowym. Czas przygotowania: 40 min Czas chłodzenia: ok. 12 godz.   Składniki: (na tortownicę 16 cm) 50 g herbatników maślanych 30 g roztopionego masła (lub więcej w razie potrzeby) 3 kubeczki serka homogenizowanego Danio

Słodki Blog
Sernik z budyniem 214

Sernik z budyniem Sernik to najpopularniejsze ciasto, które z pewnością każdy z Was dobrze zna. Mimo, iż nazwa jest ta sama, każdy sernik smakuje nieco inaczej. Głównym składnikiem jest oczywiście ser, ale sam smak sernika zależy także od pozostałych produktów, które wybierzemy do przygotowania domowego sernika. Tym razem postawiłam na sernik z budyniem, który zawsze się udaje. Sernik jest bardzo

Alle Dobre!
Śmietankowa delicja 146

Śmietankowa delicja to pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Lekkie, piankowe i orzeźwiające. Gofry śmiało możemy zastąpić biszkoptem, biszkoptami lub herbatnikami. Ciasto smakuje wyśmienicie, zasmakuje nie tylko amatorom delicji :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gofrów 250 gram (możemy gofry zrobić samemu) 300 gram ciasteczek delicji, ja miałam jedno podwójne opakowanie i zabrakło mi dwóch ciasteczek(...)uzyskania jednolitej masy a następnie wyłożyłam na warstwę wiśniową, gdy masa zaczynała tężeć na wierzch wyłożyłam ciasteczka delicje lekko dociskając je do masy. Po wierzchu rozprowadziłam tężejącą galaretkę. gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki do schłodzenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Śmietankowa delicja first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Francuskie ciastka ,,poduszeczki'' z budyniem 115

Proste i pyszne ciastka z ciasta francuskiego. Na podwieczorek, na wycieczkę, na piknik i na poczęstunek dla gości. Długo utrzymują świeżość. Można oprószyć cukrem pudrem, będą wtedy bardziej słodkie. Polecam.   Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru półtorej szklanki mleka     Wykonanie pysznych poduszeczek z budyniem:   1. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń, pozostałe(...)mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy do zgęstnienia. Budyń studzimy. 2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, pozostawiamy 10 minut rozwinięte w temperaturze pokojowej. Następnie kroimy w prostokąty, nakładamy po porcji budyniu i składamy na pół tak żeby powstała kwadratowa poduszeczka, widelcem łączmy brzegi i nakłuwamy z wierzchu. 3. Poduszeczki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy

Izabelawkuchni
Kruche ciasteczka orzechowe 124

wykonaniu, a przy tym przepyszne     Składniki: 200g mąki pszennej 50g zmielonych orzechów 70g cukru pudru 125g zimnego masła 1 jajko szczypta soli     *** Przygotowujemy kruche ciasto. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy zmielone orzechy, masło pokrojone w kostkę oraz cukier i sól *** *** Mieszamy wszystko rozcierając palcami, do czasu, aż powstanie coś w formie kruszonki *** *** Dodajemy jajko i zagniatamy(...)wszystko, do momentu, aż uzyskamy jednolite ciasto. Formujemy kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę *** *** Ciasto rozwałkowujemy partiami na grubość ok 0,5 cm *** *** Wykrawamy ciasteczka- ja użyłam foremek którymi można też wytłoczy wzór na ciasteczku *** *** Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem *** *** Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220’C , wkładamy blachę z ciastkami i natychmiast zmniejszamy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania