ciasto - 163312 przepisów (strona:4384/10888)

Łasuch 100

Szybkie i bardzo smaczne ciasto bez pieczenia z dodatkiem kajmaku. ;) Zrobiłam je pierwszy raz na ostatni weekend, od teraz będzie gościć częściej na naszym stole

Prosty przepis na
Odwrócone karmelowe ciasto ze śliwkami 113

Odwrócone karmelowe ciasto ze śliwkami to idealny przepis na osłodzenie końcówki lata, a nawet początków jesieni. Właśnie tak kojarzy mi się sierpień – słodkie śliwki, pierwsze dynie, lekka melancholia i zmieniające się światło. Jeśli tak jak ja uwielbiasz śliwki – to jest przepis właśnie dla Ciebie! Odwrócone ciasta mają to do siebie, że są zawsze […] Artykuł Odwrócone karmelowe ciasto

Thermomania
Restauracja Polska – połączenie tradycji z nowoczesnością 133

kluseczkami z natki pietruszki Pieczonej papugoryby podawanej ze spaghetti aglio e olio z Chorizo Oczywiście nie mogło też zabraknąć na deser aromatycznego cappuccino z mleczną pianką i wybitnego ciasta kasztanowego z musem orzechowym i lodami kasztanowymi. Wszystkie dania były wyśmienite, kucharze pokazali w nich swoje umiejętności, wykorzystując do ich przygotowania najlepsze dostępne produkty, które tworzyły niepowtarzalne kompozycje na talerzach. Miałem(...)danie było dopracowane w każdym szczególe. Potrawy to idealne połączenia smaków i niezwykle piękna dekoracja i podanie. Na start zupa z malinowych pomidorów i niezwykle delikatne pierogi w cienkim cieście z farszem z kaczki. Dla osób lubiących sałatki i owoce morza – sałatka ze szpinaku z krewetkami. Połączenie bardzo nietypowe, bo w doskonały sposób kucharze połączyli delikatne krewetki, ze słodkimi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ucierane ciasto z malinami i borówką amerykańską 104

Ucierane ciasto, które zawsze się udaje. Sekretem jest porządne ubicie jajek z cukrem aż do białości. Dzięki temu ciasto będzie puszyste. Składniki (blaszka 20x32cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 / 2 szklanki mąki ziemniaczanej  3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego  4 jajka 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g ulubionych owoców(...)Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch do białości. Wlać olej, zmiksować. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i zmiksować do połączenia składników. 2. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce. Piec w 180st.C przez ok 45 minut - do suchego patyczka. Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI 168

łyżki mąki i wszystko porządnie wymieszać. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.  Do wyrośniętego rozczynu dodać mąkę, lekko roztrzepane jajko, roztopione masło, sól i pozostały cukier, zagnieść ciasto lub wyrobić robotem z odpowiednimi hakami do ciasta drożdżowego.  Dobrze zagniecione odstawić w ciepłe miejsce , aby podwoiło swoją objętość. Na stolnicę podsypaną odrobiną mąki wyłożyć wyrośnięte ciasto, podzielić

Zrób to smacznie
Słoneczny patrol 213

Szybkie i smaczne ciasto z dodatkiem owoców i galaretki - uwielbiają je dzieci i dorośli

Prosty przepis na
BUDYNIOWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 121

Dzisiaj polecam Wam super szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia.Na spodzie herbatniki w środku budyń połączony ze smakiem czarnej porzeczki.Idealny smak.Korzystałam z przepisu na Malinowiec ze strony knurr.pl ale zmodyfikowałam po swojemu. SKŁADNIKI 300g herbatników dżem z czarnej porzeczki ok.400g 750ml mleka 1 łyżka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 galaretki cytrynowe 200g masła dodatkowo 3 łyżki mleka(...)ok.250g białej czekolady WYKONANIE Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki. W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie a resztę mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie

Mała w garnku miesza
Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami 111

obroty o połowę, dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia

Słodki sentyment
Muffinki z twarogiem i wiśniami + film 78

soku wiśnie i wszystko delikatnie razem łączymy. Do suchuch składników dodajemy mokre i całość mieszamy do połączenia się składników ale niezbyt dokładnie. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem w kolejności łyżka ciasta, łyżka masy serowej i łyżka ciasta. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł

Smakowite Dania
Placuszki ze Skyrem 102

drobną kosteczkę. Jogurt, jajko, cukier waniliowy, ksylitol, olej umieszczam w misce i roztrzepuję. Na koniec dodaję mąkę i proszek do pieczenia i ponownie mieszam. Pokrojone jabłka dodaję do ciasta, mieszam i mogę smażyć placuszki na oleju lub bez oleju. Placuszki ze Skyrem gotowe. Smacznego Artykuł Placuszki ze Skyrem pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Borówkowa Kraina 150

Borówkowa Kraina Szukasz szybkiego deseru do kawy, idealnego na upalne dni, to świetnie trafiłeś. Ciasto bez pieczenia zrobisz w kilka chwil, borówki, śmietana, którą można zastąpić jogurtami to główne składniki tego niezwykłego ciasta. Forma 24 cm x 24 cm 30 minut czas przygotowania 20 porcji Składniki: ·        990 ml śmietany(...)borówkami i układamy borówki. 7.    Następna warstwa to masa śmietanowa z galaretką i ponownie układamy borówki. 8.    Na koniec zalewamy galaretką. 9.    Ciasto chłodzimy 2 godziny w lodówce. 10.            Smacznego

Kulinarna Chwila
smaczna, łatwa drożdżówka truskawkowa z kruszonką 113

talerzem i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Dwie silikonowe keksówki 22 cm ( z miękkimi owocami lepiej upiec w mniejszych formach niż w dużej z obawy o zakalec ), wyrośnięte ciasto wyrobić parę razy łyżką i dodać do foremek. Truskawki opłukane osuszyć na durszlaku, usunąć szypułki i kłaść na wierzch ciasta.   Miękkie masło, cukier, krupczatkę palcami wyrobić na kruszonkę, posypać(...)truskawki. Z foremek ciasta wyjąć na talerz, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo szybka, bardzo łatwa drożdżówka do wykonania, doskonała "baza" do wielu owoców, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień jemy ze smakiem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta migdałowa z agrestem ( frangipane) 109

Bardzo rzadko wykorzystujemy agrest do przygotowania ciast, dlatego podrzucam smaczny pomysł na tartę z agrestem zatopionym w pysznym nadzieniu migdałowym. Nadzienie z mielonych migdałów to specjaność francuska i włoska - frangipane i pasuje właściwie do każdych innych owoców. Do kruchego ciasta również dodałam mielonych migdałów przez co zyskało na kruchości i smaku. Ciasto jest bardzo proste, a krem migdałowy idealnie łączy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik kakaowy z wiśniami i galaretką 101

Dziś jedno z lepszych połączeń, czyli ciasto czekoladowe, krem i wiśnie. To taka trochę inna wersja tortu "Czarny las", bardziej lżejsza, więc idealna na lato. Taki torcik można zrobić też z innymi owocami. Pięknie się prezentuje, więc śmiało można go podać na każdej imprezie. UWAGA !  Ciasto wyszło dość wysokie - żeby zmieścić galaretkę z owocami, musiałam "powiększyć" tortownicę za pomocą

Healthy food explorer
Chlebek bananowy z czekoladą i borówkami 163

ostatnich ciastach bez pieczenia i deserach na zimno, tym razem pora na coś z piekarnika. Jako, że mamy sezon na borówki/jagody, więc polecam taki pyszny chlebek bananowy, dodatkowo wzbogacony jeszcze o kawałki czekolady. Bardzo prosty do zrobienia, pożywny, doskonały nie tylko na deser ale też śniadanie.  Składniki: 3 dojrzałe rozgniecione banany 75 g oleju roślinnego 1/2 szklanki ksylitol(...)banany. Dodać ksylitol oraz ekstrakt waniliowy. Na końcu wsypać mieszankę z mąką i wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec wsypać borówki oraz czekoladę i bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej olejem lub masłem. Piec przez 50 – 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C, lub krócej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić w formie

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania