ciasto - 163312 przepisów (strona:4387/10888)

Ciasteczka z brzoskwiniami 115

Pyszne ciasteczka z brzoskwiniami to idealne połączenie kruchego z wierzchu ciasta, ze słodką, miękką brzoskwinią w środku. Ciasteczka zrobicie w niecałą godzinę i z całą pewnością będzie pysznie. Szybki przepis na Muffinki z malinami Składniki 2 szklanki mąki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 1 jajko 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń Pyszne ciasteczka z morelami – przepis Wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu ciasta zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i przy pomocy dużego kubka wykrawamy okręgi. Na każdy z nich kładziemy ćwiartkę brzoskwini i formujemy „pierożek”. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik Roboty „0” 126

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik roboty “0” Sernik to jedno z najsmaczniejszych i najpopularniejszych ciast. Serwowany sam lub z różnymi dodatkami, w wersji na ciepło czy też na zimno. Domowy sernik sprawdzi się na każdą okazję, bez wyjątku. Tradycyjny domowy sernik przygotowywany był na bazie swojskiego sera i jajek i taki smakował najlepiej. W dzisiejszych czasach możemy zakupić

Przepiski.pl
Sernik z mlekiem skondensowanym 128

wiaderka 3 – krotnie mielonego puszka mleka skondensowanego 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z mlekiem skondensowanym- sposób wykonania: Przygotowanie ciasta zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka za pomocą miksera ubić na sztywno i odstawić na bok. Przygotowujemy miskę, do której wkładamy całą zawartość twarogu z wiaderka, dodajemy żółtka, 2 budynie(...)średnicy 26 cm i dno wykładamy ją papierem do pieczenia. Natomiast boki lekko smarujemy masłem i również obklejamy papierem do pieczenia.( wycinamy z papieru paski ) Do przygotowanej tortownicy przelewamy ciasto, i delikatnie równo je rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C ( bez termoobiegu ) i pieczemy sernik 40 minut. Po tym czasie należy zmniejszyć moc piekarnika do 140st, C i piec

Olcia gotuje!
Tort owocowy 110

bezę. Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu

Słodki sentyment
Delikatne ciasto ucierane z truskawkami i rabarbarem 121

Polecam to ciasto bo jest przepyszne, delikatne, lekko piaskowe z kwaskowatym rabarbarem i słodkimi truskawkami. Idealne do kawy czy herbaty, może szklanki mleka czy kakao. Polecam gorąco. Ciasto z truskawkami i rabarbarem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
jabłecznik bez pieczenia z masa jogurtowa -wersja fit 200

można zrobić bez pieczenia i upieczony . wersja pieczona wystarczy upiec biszkopt ,mieć usmażone jabłka i wsypać 2 galaretki wymieszać z jabłkami dać na biszkopt a na to masa jogurtowa ,ciasto na bogato . Ja zrobiłam bez pieczenia użyłam blaszki 24 na 24 wyłożyłam herbatnikami . 1 kg jabłek obrać ,zetrzeć i usmażyć wsypać 2 galaretki na koniec i wymieszać i masę wyłożyć(...)jogurtowa. 1 kubek jogurtu greckiego i 2 galaretki .potrzebne 2 galaretki rozpuścić tak jak w przepisie ,jak galaretka zacznie gęstnieć wymieszać z jogurtem i wylać na herbatniki .i mamy ciasto gotowe , Kto bardziej słodkie ciasto lubi do jabłek dać więcej cukru ja dałam 1 łyżkę

Moje Wyroby
Deser Malinowa Chmurka-łatwy i pyszny+FILM 123

Cześć, dziś zapraszam na pyszne desery w pucharkach inspirowane ciastem Malinowa Chmurka. Takie desery są idealne na każdą okazję, super smakują i ładnie wyglądają. Zapraszam Zapraszam też na film  * z podanych składników wyszło mi 12 porcji  -1 litr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Paluchy z kruszonką 103

mleku rozpuszczamy drożdże. Rozpuszczamy palmę, zaś do miski przesiewamy mąkę i dodajemy cukier, jajko oraz sól. Do miski z suchymi składnikami dodajemy zaczyn, a następnie stopniowo wlewamy letnią palmę. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy w misce pod przykryciem na 40 min. W tym czasie przygotowujemy kruszonkę, łącząc wszystkie składniki. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta o wymiarach mniej więcej 40/20(...)Ciasto dzielimy na krzyż (4 części) a następnie każdą część na 3 paski. Paski zwijamy w rulonik i odkładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Paluchy smarujemy mlekiem i posypujemy kruszonką. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wkładamy blaszkę z paluchami na 20 min. SMACZNEGO paluchy mleczne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Paluchy z kruszonką

Do Garów!
Paluchy drożdżowe z pesto pomidorowym. 113

przesiewamy mąkę, na wierzch kruszymy drożdże, wsypujemy cukier i zalewamy ciepłą wodą. Odstawiamy na kilkanaście minut aż drożdże zaczną pracować. Po tym czasie wsypujemy sól, wbijamy jajka i wyrabiamy ciasto, następnie wlewamy przestudzone masło. Nadal zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto wałkujemy na prostokąt. Całą jego powierzchnię smarujemy pesto. Prostokąt składamy na pół

Radość kipiąca uśmiechem.
Babka marchewkowa najlepsza + filmik 150

Zapraszam dziś na przepis sprzed lat , z zapisków mojej mamy - na babkę marchewkową najlepszą . Najlepszą dlatego, że babka pozostaje mięciutka i wilgotna nawet na drugi dzień

Kawa z mlekiem
Babka marchewkowa najlepsza + filmik 150

Zapraszam dziś na przepis sprzed lat , z zapisków mojej mamy - na babkę marchewkową najlepszą . Najlepszą dlatego, że babka pozostaje mięciutka i wilgotna nawet na drugi dzień

Kawa z mlekiem
Sernik na zimno z rabarbarem 123

Sezon na rabarbar rozpoczynam od szybkiego i smacznego ciasta. O czym mowa? Sernik na zimno z rabarbarem to ciasto, które na pewno podbije Wasze serca. Lubię go, bo jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Dodatkową jego zaletą jest to, że można wykorzystać do niego, produkty, które czasem zalegaj(...)minut. Mascarpone zmiksuj z roztopiona i przestudzoną biała czekoladą, na koniec dodaj skórkę pomarańczową. Następnie na spod ciasta wyłóż masę. Wyrównaj wierzch i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Rabarbar obierz, pokr

365 dni dookoła kuchni
Rogaliki francuskie z brzoskwiniami 130

ciasto francuskie - 1 płat brzoskwinie z puszki jajko cukier puder Płat ciasta francuskiego rozwinąć,  przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na trójkąty, na każdym trójkącie położyć po kawałki brzoskwini i zwijać ciasto od strony szerszej do węższej, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku ok 15 minut

przepisy- Milki
Rogaliki z ciasta francuskiego 100

Rogaliki z ciasta francuskiego to super pyszne i proste, chrupiące rogaliki z dowolnym słodkim farszem. Przygotowanie jest banalnie proste i błyskawiczne. Zapraszam po sprawdzony i szybki przepis na rogaliki z dwóch składników, które sprawdzą się jako szybki deser do kawy lub kubka kakao. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego – 275 g marmolada, nutella lub kostki czekolady do oprószenia cukier puder(...)małe jajko do wysmarowania rogalików przed pieczeniem PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie wyjmuję z lodówki i od razu zaczynam kroić je na trójkąty. Na każdy trójkąt nakładam łyżeczkę marmolady, nutelli lub kosteczkę czekolady. Zwijam w rulony ku węższemu końcowi, tworząc na końcu kształt rogalika (zawijam końce ku środkowi). Rogaliki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania