Przygotowałam dla Was tym razem ciasto czekoladowe z cukinią i kremem z owocami – ciasto z samych składników najlepszej jakości, które dotarły pod moje drzwi ze sklepu Ekoj.pl. W tym poście chcę się z Wami podzielić nie tylko przepisem na to cudo, ale właśnie także … Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ I KREMEM I ZAKUP W SKLEPIE EKOJ pochodzi
Flymetothespoonłyżki mąki i wszystko porządnie wymieszać. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać mąkę, lekko roztrzepane jajko, roztopione masło, sól i pozostały cukier, zagnieść ciasto lub wyrobić robotem z odpowiednimi hakami do ciasta drożdżowego. Dobrze zagniecione odstawić w ciepłe miejsce , aby podwoiło swoją objętość. Na stolnicę podsypaną odrobiną mąki wyłożyć wyrośnięte ciasto, podzielić
Zrób to smacznieMiksujemy do momentu połączenia wszystkich składników. Masę przekładamy do przygotowanej formy. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i wykrawamy gniazdo nasienne. Każdą kawałek jabłka nacinamy w paski i układamy na cieście. Całość posypujemy płatkami migdałów. Ciasto pieczemy 35 minut lub do momentu tzw. suchego patyczka
Qchnia po prostuprzestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać jogurt morelowy i marmoladę z pigwy - zmiksować. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać ma gładką masę. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem. Piec około 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Przełożenie: Wystudzone(...)ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód rozsmarować cały dżem truskawkowy. Następnie przykryć drugim blatem ciasta. Na koniec za pomocą rozpuszczonej czekolady zrobić esy floresy
Ciastka - domowe słodkościadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to chyba jedno z najlepszych ciast, jakie znam. Na blogu możecie znaleźć wiele ciekawych przepisów na różnego rodzaju serniki. Tym razem przygotowałam pyszny czekoladowy sernik z bitą śmietaną. Jest bardzo smaczny, puszysty i kremowy. Ładnie wyrasta i nie opada. Sernik przygotowałam na kakaowych herbatnikach, a wierzch udekorowałam bitą śmietaną. Takie połączenie smakuje
Przepiski.plżółtek. Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Pianę białkowo- cukrową połączyć z żółtkami i mąkami wymieszanymi z proszkiem, mąkę dodawać partiami i delikatnie wymieszać łopatką. Około 1/5 ciasta przełożyć do oddzielnej miski i wymieszać z cynamonem, przełożyć do rękawa cukierniczego i zrobić równomierne wzory, na papierze wyłożonym na dużej blaszy. Wzorki zapiekać 4-5 minut w temperaturze(...)stopni. Na podpieczone wzorki wyłożyć pozostałe ciasto jasne i równomiernie rozprowadzić. Piec w temperaturze 150-160 stopni aż do bardzo delikatnego zarumienienia (ok 10 minut). Upieczony biszkopt wystudzić. Nadzienie kilogram jabłek 50 -100 g cukru (w zależności od kwasowości jabłek) budyń wanilinowy sok jabłkowy 100 ml (jeżeli jabłka nie puszczą dużo soku, można dodać jeszcze trochę soku) Przeprowadzić obróbkę wstępną
Pomysłowa kuchniajest ciasto petarda, kruche ciasto, kremowy ser i delikatna beza a do tego kwaskowość śliwek, idealne połączenie. Polecam spróbować upiec tą pyszna tartę a potem przepadniecie. Trzeba uważać aby nie zjeść za dużo 😉 Maślane cudo ze śliwkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemieszam z cynamonem i proszkiem do pieczenia i dodaję stopniowo, naprzemiennie z winem, do babki. Na koniec ubijam białka na sztywną pianę, dodaję do masy i mieszam delikatnie łopatką. Ciasto wylewam do wysmarowanej masłem foremki babkowej o średnicy w szerszej części około 20 cm i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-50 minut, do suchego patyczka. Kiedy
Słodki sentymentŻółciutkie, mięciutkie, pachnące jesienią – dyniowe ciasto drożdżowe ze śliwkami, które smakuje nawet 5ego dnia, rośnie w nocy i przypomina babcine wypieki. Pulchne, wilgotne, miękkie, a dodatek kruszonki to już śwlieczka na tym torcie! Dyniowe ciasto drożdżowe ze śliwkami Tortownica o średnicy 24 cm lub … Artykuł Dyniowe ciasto drożdżowe ze śliwkami pochodzi z serwisu
FlymetothespoonPiekłam wielokrotnie to ciasto jednak nigdy nie udało mi się zrobić zdjęć, tak szybko znikało ;) SKŁADNIKI: BISZKOPT Z TEGO PRZEPISU: KLIK KREM: 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy masło 200 g ORAZ: puszka masy krówkowej Gostyń duża paczka herbatników maślanych ŚMIETANA: 0,5 l śmietany(...)mikrofali, dodajemy parę łyżek ubitej śmietany, mieszamy i wlewamy do miski ze śmietaną. Chwilkę miksujemy. Gdy zacznie tężeć wylewamy na herbatniki. Przykrywamy 2 biszkoptem i chowamy do lodówki. Ciasto możemy udekorować polewą czekoladową - KLIK . Nalezy ją zrobić z połowy porcji. Smacznego
Pani na deserSzybkie ciasto bez pieczenia, które przygotowałam do niedzielnej kawki. Polecam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: opakowanie okrągłych biszkoptów (ok.200 g) galaretka niebieska galaretka pomarańczowa 1 szklanka śmietanki 36 % 1 szklanka jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru 4 ciasteczka oreo 0,5 szklanki mocnej, posłodzonej kawy 2 łyżki dżemu wiśniowego WYKONANIE: Galaretkę niebieską rozpuszczamy w 1 szklance wody(...)układamy po połowie biszkoptów (maczamy w kawie) Na środek rozkładamy pokrojoną galaretkę, ja jeszcze posypałam płatkami migdałów. Chłodzimy minimum 2 godzinki. Smacznego :) * Na wierzch możemy użyć dowolnej galaretki. Ciasto będzie pyszne z sezonowymi owocami np. truskawkami, borówkami
Pani na deserDelikatne i puszyste ciasto, które kojarzy się z wakacjami u babci. Dość proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam :) PRZEPIS NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: 4 jajka L 3/4 szklanki cukru łyżka cukru waniliowego 125 g stopionego masła lub 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody dowolne owoce sezonowe(...)cukry następnie dodajemy po 1 żółtku. Powoli wlewamy rozpuszczone masło. Mąkę, proszek i sodę przesiewamy. dodajemy w 3 partiach, delikatnie mieszamy łyżką lub rózgą. Spód tortownicy wykładamy papierem, wlewamy ciasto, układamy owoce (większe kroimy na pół) Pieczemy ok. 50-60 minut w 170 st. C ustawienie góra dół. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Pani na deserkostkę *** *** Do miski wlewamy maślankę, dodajemy sodę i mieszamy *** *** Wbijamy jajka i rozmącamy rózgą kuchenną *** *** Dodajemy sól, cukier oraz mąkę *** *** Całość dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą, gęstą masę *** *** Do ciasta dodajemy pokrojone jabłko i mieszamy łyżką *** *** Na patelni rozgrzewamy olej, powinno go być na około 1 cm wysokości. Gdy tłuszcz będzie mocno rozgrzany, zmniejszamy płomień i na patelni układamy(...)około 2 łyżki ciasta na każdy racuszek *** *** Smażymy z dwóch stron na złoty kolor, jeśli racuchy rumienią się za szybko, to należy jeszcze zmniejszyć moc palnika, aby dopiekły się w środku *** *** Usmażone placki układamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Przekładamy na talerz i oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY
Blog z Apetytemdodaję kaszę mannę i kwaśną śmietanę i całość krótko miksuję. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy i delikatnie mieszam łopatką. Rozgrzewam patelnię i nakładam do jednej łyżce ciasta, smażę, aż placuszki zrobią się rumiane. Patelnia tytanowa ma świetne właściwości kumulujące ciepło, dlatego polecam zmniejszenie ognia lub mocy kuchenki. Na początku trzeba uważać, aby nie spalić placuszków. To przekłada
Słodki sentyment