Bardzo prosty przepis (jak wszystkie z użyciem ciasta francuskiego) na pyszną przekąskę, która nie tylko fajnie wygląda, ale jest także mega smaczna. Składniki możemy dowolnie modyfikować. Te, które podam poniżej są kombinacją, tego co miałam akurat w lodówce 😎 Jeśli nie mamy możliwości kupić jajek przepiórczych, oczywiście wykorzystajmy jajka kurze. Ja jednak zdecydowanie wolę przepiórcze dlatego, że nie toleruję nie dopieczonego białka, a mając duże jajka trzeba trzymać je dosyć długo w piekarniku, aby... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...