Sernik przepyszny, delikatny z aromatem ajerkoniaku. Konsystencja bardzo delikatna i kremowa. Polecam Wykonanie spodu sernika – ciastka pokruszyć bardzo drobno. Masło roztopić i wlać do ciastek, wymieszać. Tak przygotowaną masę z ciastek wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko przydusić. Odstawić na 30 minut do lodówki. Masa serowa – jajka z cukrem ubić dokładnie na puszystą masę, dodać masę serową, ajerkoniak, proszek budyniowy, wymieszać dokładnie mikserem na wolnych obrotach. Na k... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl