ciasto - 163312 przepisów (strona:4388/10888)

Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu 105

Długo zastanawiałam się nad tym, czy to jeszcze ciasto, czy już zapiekanka z komosy ryżowej? Postanowiłam, że zostanę przy cieście, ale Wy nazywajcie to jak chcecie. Przygotowanie tego deseru jest bajecznie proste i w dodatku nie potrzebujemy żadnej mąki, żadnego tłuszczu (oprócz tego, którego użyjemy to natłuszczenia formy) i żadnego cukru – zamiast niego użyjemy erytrolu. Samo w sobie jest niezwykle(...)innym tłuszczem i przekładamy do niej przygotowaną masę. Wyrównujemy i na wierzchu delikatnie wbijamy borówki. Pieczemy 25 minut w 160 stopniach, całkowicie studzimy i posypujemy wiórkami. Smacznego! Artykuł Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego 123

Ślimaczki z ciasta francuskiego to pyszna i prosta propozycja na przekąskę, przystawkę, piknik czy imprezę. Zawinięte z serem żółtym i ketchupem z ziołami i przyprawami. Ładnie też prezentują się na talerzu. Z tej receptury wychodzą 2 spore blaszki. Bardzo polecam.     Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 25 dag sera żółtego pikantny ketchup ( około pół szklanki ) czosnek suszony według uznania(...)według  uznania oregano suszone według uznania   Wykonanie pysznych ślimaczków:   1. Ketchup mieszamy z czosnkiem, papryką i oregano. Ser żółty ścieramy na tartce o drobnych oczkach. 2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i zastawiamy na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy ketchup i posypujemy serem startym. Zwijamy jak roladę, a następnie kroimy w plasterki. 3. Układamy je na blaszkach wyłożonych

Izabelawkuchni
Deser Banoffee 13604

Jest wiele ciast, które możemy przygotować na kilka różnych sposobów. Przykładem tego jest ciasto Banoffe, które robimy na pieczonym biszkopcie, ale jest też wersja jako ciasto bez pieczenia. Jednak ja dzisiaj mam dla was przepis na deser Banoffee. Taki deser robimy w pucharkach lub wysokich szklankach i w przeciwieństwie do dwóch poprzednich wersji, możemy go podawać bezpośrednio po zrobieniu. Natomiast

Danka Pichci
Biszkopt z masą jogurtową i malinami 180

Pyszne, lekkie ciacho do kawy. Można w nim użyć różnych owoców, czy to świeżych czy mrożonych. Ciasto jest niezwykle orzeźwiające a więc super sprawdzi się jako deser w cieplejsze dni. Biszkopt: 2 jajka 1/2 szkl cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 800 ml jogurtu naturalnego(...)szklista i lśniąca. Na koniec dodać żółtka i ekstrakt waniliowy, zmiksować. Mąki przesiać z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką z masą jajeczną. Foremkę (20x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, usunąć papier do pieczenia. Biszkopt przełożyć do foremki wyłożonej folią aluminiową. Masa jogurtowa: Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody

Smakołyki Asi
Rurki ze śmietaną 115

ciasto francuskie - 1 op cukier perlisty jajko-1 szt masło śmietana 30% - 200 ml cukier puder - 1 łyżka śmietan fix - 1 op Ciasto francuskie pokroić na długie paski. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC. każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem , smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym

przepisy- Milki
Prosty sernik z mlekiem w proszku 113

MicrosoftInternetExplorer4 W zasadzie nie przepadam za sernikami, jednak ten podbił moje serce, nie tylko smakiem ale i łatwością przygotowania. To nie więcej niż 30 minut. Przepis na to przepyszne ciasto pochodzi z bloga Joasi slodkoslodka.pl , który serdecznie polecam. Co i jak w opisie poniżej.             Składniki:       1 paczka herbatników (21 sztuk(...)piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki.   Masę wylewamy na herbatniki.   Na dużą blachę wlewamy wodę. Na nią wkładamy blaszkę z ciastem i zapiekamy około 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, przykrywamy ciasto folią aluminiową.   Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy

R'n'G Kitchen
Czekoladowe ciasto z masą serową 110

Składniki: (szklanka 250 ml) (blaszka 23x33) Ciasto czekoladowe: Mąka 2 i 1/2 szklanki Kakao 3 łyżki proszek do pieczenia łyżeczka Soda łyżeczka Jajka 4 Olej 1/2 szklanki Cukier szklanka Mleko szklanka Powidła śliwkowe 1/2 szklanki Masa serowa: Twaróg półtłusty 500 g Cukier puder 1/2 szklanki Mąka ziemniaczana 2 łyżki Jajka 4 Przygotowanie: Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek i sodę(...)osobnej misce zmiksować jajka z cukrem przez kilka minut. Dodać olej, mleko i powidła. Cały czas miksując dodać przesiane suche składniki. Dodawać partiami żeby łatwiej było zmiksować. Ciasto czekoladowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, puder, mąkę i za pomocą tłuczka lub widelca rozgniatamy do połączenia się składników. Białka miksujemy na sztywno i dodajemy

Kulinarne przygody
Tort ambasador 102

kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt: Oddzielić białka od żółtek i ubić białka na puszystą pianę. Zmiksować jajka z resztą składników i połową piany z białek na jednolitą masę. Do ciasta dodać resztę białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec 15 minut w 220 stopniach (Forma: tortownica o średnicy 28 cm). Masa budyniowa: Zagotować(...)Drugą część masy wymieszać z łyżką kakao, wsypać kawałki czekolady i rodzynki. Wystudzony biszkopt lekko nasączyć wodą i kolejno posmarować ciemna masę budyniową, jasną masą i posypać startą czekoladą. Ciasto przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum godzinę, aby masy stwardniały. Udekorować tort startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Ubić białka z cukrem 2. Zmiksować resztę składników i wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik Oreo 116

Sernik Oreo, czyli sernik na zimno z dodatkiem ciasteczek Oreo. Bardzo proste w wykonaniu ciasto, które świetnie smakuje w upalne dni oraz jesienne wieczory. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 – 16 kawałków (tortownica o średnicy 26 – 28 cm) Składniki: 40 ciastek Oreo 200 g masła (1 kostka) 1/3 szklanki cukru pudru 900 g serka waniliowego(...)żelatynę, cały czas mieszając. Następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć całość. Masę serową przelać do formy. Na wierzch wysypać pozostałą część ciasteczkowej kruszonki, tak aby zakryć całą powierzchnię. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 8 godzin. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasteczka 2. Rozpuścić masło 3. Zmiksować ciemne ciasteczka 4. Wymieszać ciasteczka z masłem 5. Wyłożyć połowę spodu z ciastek

KuchniaWeDwoje.pl
Babeczki marchewkowe 97

Babeczki marchewkowe to pierwsze ciasto marchwią w moim wykonaniu. Sama nazwa pewnie, niektórych z Was nie zachęca do przygotowania, ale zapewniam że są pyszne! Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 200 g marchwi 200 g mąki pszennej 2 jajka 160 g masła 150 g cukru (2/3 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego skórka z 1 pomarańczy(...)dodać żółtka oraz masło. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać startą marchew, skórkę z pomarańczy oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Napełnić muffinki ciastem i piec przez 40 minut w 150 stopniach (do suchego patyczka). Krok po kroku: 1. Zetrzeć marchew i pomarańcze 2. Ubić białka z cukrem 3. Dodać żółtka 4. Dodać masło

KuchniaWeDwoje.pl
Jabłecznik z kaszą jaglaną 105

obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można użyć robota). Jabłka przełożyć do miski i dodać pozostałe produkty. Wymieszać masę jabłkową i rozsmarować równomiernie na wcześniej przygotowanym spodzie ciasta. Pozostałą masą z kaszy jaglanej przykryć masę jabłkową (najlepiej nierównomiernie, wtedy wierzch ciasta będzie chrupiący i w smaku przypominał nieco kruszonkę). Całość można posypać po górze 1 łyżką cukru. Przykryć(...)ciasto folią aluminiową i piec około 50 minut w 180 stopniach. Następnie zdjąć folię, przełączyć piekarnik na funkcję grzania od góry w 250 stopniach i piec kolejne 10 minut. Krok po kroku: 1. Ugotować kaszę jaglaną 2. Kaszę odcedzić i przełożyć do miski 3. Do kaszy dodać sypkie produkty 4. Do masy wbić jajko 5. Rozsmarować masę na formę

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka kruche przekładane marmoladą. 158

sitko na stolnicę , dodaj sól. Masło lub margarynę posiekaj nożem razem z mąką. Przegnieć trochę mąkę z tłuszczem rękami, na środku zrób niewielki dołek. Do dołka dodaj żółtka, zagnieć ciasto na jednolitą masę . Z ciasta uformuj prostokąt. Rozwałkuj na grubość około 2 - 3 mm od czasu do czasu podsypując ciasto mąką . Foremkami wykrawaj ciasteczka układając je następnie na blaszce wyłożonej

Przepisy i porady kulinarne
Kakaowe ptasie mleczko 102

rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlewamy do garnka z polewą. Całość mieszamy do połączenia składników. Polewę ściągamy z palnika i pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przestygniętą polewę rozprowadzamy po wierzchniej warstwie ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Kakaowe ptasie mleczko pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Najlepsze ciasto biszkoptowe z jabłkami 106

Biszkopt z jabłkami. Niesamowicie proste ciasto z owocami. Pyszny, miękki, maślany i wilgotny biszkopt z jabłkami.      Super łatwy biszkopt z jabłkami jest tak łatwy i szybki, że można go zrobić każdego dnia tygodnia. Jest idealny na każdą okazję. Oczywiście wypełnienie jabłkami jest niesamowite, ale można użyć dowolnego rodzaju owoców. Mogą to być gruszki, śliwki, brzoskwinie a nawet(...)cukrem i żółtkami masła dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać kawałki jabłek - piec około 1 godzinę w 180 stopniach lub do 'suchego patyczka'. Upieczony biszkopt z jabłkami wystudzić, posypać z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym ze szczyptą cynamonu

Moja Książka Kucharska
Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka 120

sprawą dodatków jest czarny w smaku. Od tradycyjnych makowców różni go niewiele, zaledwie 3 łyżki kakao, ale dzięki nim i czekoladowej polewie zmienia się i wygląd i smak makowca. Ciasto jest smaczne, kakaowe, wilgotne, a do tego ładnie i równo się piecze. Smak dopełniają powidła śliwkowe, którymi przekłada się ciasto. Ten smaczny makowiec pieką panie z Koła Gospodyń Wiejskich(...)odciśnięty mak mielimy przez maszynkę. Ucieramy masło, dodając cukier, później żółtka, zmielony mak, kakao, mąkę, proszek do pieczenia i bakalie, razem wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka. Ciasto dzielimy na 2 części i rozlewamy na 2 brytfanki. Pieczemy 2 placki w temperaturze 175 stopni C przez około 45 minut. Placki przekładamy powidłem śliwkowym i polewamy czekoladową polewą. Czarny makowiec

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania