Babka limonkowa, to przepyszna i aromatyczna babka - charakteru nadaje jej sok i skórka z limonki - która smakuje świeżo i wiosennie :) Jest prościutka w wykonaniu, należy tylko pamiętać o zasadach dotyczących ciast ucieranych, i na pewno Wam się uda :) A czy będzie smakować? Myślę, że tak, bo wychodzi puszysta i wilgotna, a limonkowy lukier jeszcze bardziej podbija jej "limonkowość" :) Polecam gorąco na wielkanocny stół. PS. Z ciasta można również upiec babeczki! :) Składniki : 300 g mąki pszennej tortowe... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...