Ciasto z mascarpone to przepyszne ciasto czekoladowe z aksamitną masą z serka mascarpone i polewą z czekolady. To idealna propozycja dla tych, którzy nie chcą spędzać dużo czasu przy piekarniku, bo poniższy przepis robi się ekspresowo! Gorąco zachęca The post Ciasto z mascarpone appeared first on Kulinarne Przeboje . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...