ciasto - 163312 przepisów (strona:4366/10888)

Fit pączki owsiane. 208

małe, na jeden kęs są po prostu idealne. Najlepsze jest to, że pączki nie zawierają drożdży. A kiedy nie ma drożdży, nie ma potrzeby by czekać aż ciasto wyrośnie. Ekspresowe pączusie , którymi będziesz się cieszyć po 10 minutach. Ten przepis jest idealny dla każdego, kto nie może się zdecydować na ulubiony smak pączka – a kto może?! Prosty przepis na pyszne(...)pączki! Post sponsorowany. A multigrill polecam z całego serca, jeśli chcesz zainwestować w wielofunkcyjne urządzenie to ten multigrill JEST TYM CZEGO POTRZEBUJESZ! Kupisz go tutaj Śniadania, obiady, ciasto i wiele innych potraw przygotujesz w tym urządzeniu. Sprzęt na lata i jest to opłacalna inwestycja Zniżka na -10% z kodem ZDROWYSTYLJOANNY Cynamon głównie kojarzy nam się ze świętami i szarlotką. Cynamon

Zdrowy Styl Joanny
Mus czekoladowy z brownie i wiśniami 89

dotykało wody. Od czasu do czasu mieszając, łączymy czekoladę ze śmietanką, aż do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.   W międzyczasie gdy czekolada stygnie, przygotowujemy pucharki. Dwa kawałki ciasta rozdrabniamy w palcach i wsypujemy na dno pucharków, delikatnie dociskamy. Wiśnie mieszamy z wiśniówką i dzieląc na dwie porcje, rozkładamy równomiernie na warstwie ciasta – możemy zostawiać łyżkę na wierzch(...)przygotowany krem możemy łyżką wyłożyć na warstwę wiśni lub przełożyć do rękawa cukierniczego, nałożyć tylkę i ładnie wyszprycować. Na wierzch wylewamy po łyżeczce konfitury wiśniowej, możemy też udekorować kawałkiem ciasta – będzie wiadomo co ten apetyczny deser kryje w środku. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie możemy rozkoszować się deserem.   Przejdź na początek strony

Smaczna Strona
CZEKOLADOWIEC Z WIŚNIĄ KANDYZOWANĄ 88

ponownie wymieszać robotem. Następnie dodać jogurt naturalny i aromat czekoladowy z kawą brazylijską, wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, utrzeć robotem na jednolite masę. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 40-45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu ciasta(...)kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Na wierzch ciasta wylać całą czekoladę, rozsmarować równomiernie. Na koniec posypać czerwonymi pałeczkami cukrowymi

Ciastka - domowe słodkości
Babka Wielkanocna na maślance 68

czekolady gorzkiej do pieczenia lub zwykłej Dodatkowo masło bułka tarta * Czekolada do pieczenia lepiej zachowuje się podczas przygotowywania, nie rozpuszcza się podczas mieszania, przez co nie barwi ciasta na ciemny kolor. Jeśli takiej nie macie, można zastosować normalną. Wykonanie Jajka w całości ubić na puszystą pianę. Kiedy będą już puszyste, stopniowo dodawać cukier, ciągle ubijając. Wlać maślankę, olej

Alle Dobre!
Tort snickers 99

sztywno, następnie partiami dodawać cukier, aż się rozpuści. Wlać żółtka z olejem, zmiksować na małych obrotach. Następnie na najmniejszych obrotach miksować i dodawać partiami suche składniki (w 3 turach). Ciasto wylać na wcześniej przygotowaną tortownicę wyłożoną od spodu papierem do pieczenia, piec w 170*C przez około 45 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika. Lekko uderzyć(...)posypać częścią orzeszków zostawiając wolny brzeg (patrz zdjęcie obok)  na orzeszkach rozsmarować część masy krówkowej 1/4 kremu biszkopt + nasączenie 1/4 kremu orzeszki kajmak 1/4 kremu biszkopt + nasączenie 7. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce.  8. Przygotować ganache - czekolady posiekać, umieścić w misce, śmietankę umieścić w garnuszku, zagotować. Gorącą śmietanką zalać czekoladę, chwilę odczekać, by zmiękła po czym powoli

Kuchnia domowa Ani
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 550

mrożone lub świeże 700 g, Sposób przygotowania: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę (10min). Dodać rozpuszczone masło, śmietanę i zmiksować na niskich obrotach. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ułożyć śliwki. Składniki kruszonki połączyć palcami i posypać wierzch ciasta. Piec w 170 st C przez ok 1 h. Do suchego patyczka. Upieczone(...)ciasto odstawić do ostygnięcia. Wierzch można posypać cukrem pudrem

kulinarne odsłony pati
Ciasto z Michałkami 87

Ciasto z Michałkami jest niezwykle delikatne i aromatyczne w smaku. Do tego bardzo łatwe w przygotowaniu! Artykuł Ciasto z Michałkami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Praliny orzechowe w czekoladzie 100

kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wszystkie składniki (włącznie z roztopioną czekoladą) umieszczamy w jednej misce i miksujemy do momentu połączenia składników i powstania jednolitej masy. Tak powstałe „ciasto” wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Wspominałam, że do tej masy idzie sporo cukru pudru. Dzięki niemu składniki dobrze się łączą i możemy formować kulki. Po czasie spędzonym(...)lodówce (można go skrócić korzystając z zamrażarki), nabieramy na łyżkę porcję ciasta i formujemy w dłoniach kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Gdyby ciasto zaczęło zbyt bardzo kleić się nam do rąk, myjemy je pod zimną wodą, osuszamy i można dalej pracować. Kulki ponownie chłodzimy. I tu już polecam wstawić je do zamrażarki, żeby było szybciej. Dodatkowo potrzebujemy: 150 g czekolady

Relaxtime
Sernik z mascarpone 3859

sernikiem szczelnie owinąć folią aluminiową i umieścić w większej blaszce z gorącą wodą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 75 minut, funkcja grzania góra-dół. Upieczone ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku. Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuść śmietankę z białą czekoladą i od razu wylać na sernik po całości. Boki posypać posypką cukrową. Sernik odstawić do zastygnięcia

Przepiski.pl
Pączusie serowe 1458

obtoczenia pączków       *** Do sera dodajemy jajka i mieszamy *** *** Dokładamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, sodą, aromat i spirytus. Całość zgniatamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Dłonie natłuszczamy olejem i formujemy kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego *** *** Na wysokiej patelni podgrzewamy olej. Palnik powinien być ustawiony na średnią moc, ponieważ jeżeli olej będzie zbyt mocno nagrzany, pączki(...)ręczniku papierowym *** *** Następnie usmażone kulki obtaczamy kolejno w cukrze pudrze *** *** Podajemy po przestudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Pączki i faworki karnawałowe Przepis tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Pączusie serowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Karnawałowe kule jak chrust 87

Bardzo smaczne, chrupiące kule drożdżowe w przepysznym syropie różanym z malwą. Dzieci uwielbiają ,starsi uwielbiają, liczę że i Wy zakochacie się w tych chrustowych ciastkach. Składniki Ciasto mąka pszenna 350 g drożdże suszone instant 3,5 g letnie mleko ok. 160-170 ml olej 20 ml drobny cukier 1 łyżeczka sól ok. 1/2 łyżeczki 1 jajko Syrop cukier(...)woda 50 g 1 suszony kwiat malwy woda różana 1-1,5 łyżki sok z cytryny 2 łyżki Przygotowanie 1 Ciasto. Do miski przesiać mąkę, wsypać drożdże, cukier, zalać mlekiem, dodać żółtko, białko odłożyć do kubeczka. Wlać olej, wszystko dobrze wymieszać i zagnieść. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Przed wyrabianiem ciastek zrobić syrop. Syrop

Smaczne moje
Babeczki z borówkami i czekoladą 91

jabłka przyśpieszają dojrzewanie bananów. Do bananów dodajemy olej oraz mleko. Mieszamy i do mokrych składników dodajemy suche. Całość mieszamy przy pomocy łyżki. Nie trzeba w przygotowaniu tego ciasta wykorzystywać miksera. Do wymieszanego ciasta dodajemy umyte wcześniej i odsączone borówki, oraz pokruszoną czekoladę. Możecie czekoladę zetrzeć na tarce, ale musicie ją wcześniej włożyć do lodówki, aby była twarda. Całość delikatnie mieszamy(...)termoobiegiem. Babeczki powinni po upieczeniu się zrobić brązowe z czarnymi piegami. Po upieczeniu odstawiamy je do ostygnięcia, jeśli tego nie zrobicie, ciężko będzie Wam wyjmować je z papilotów, bo ciasto będzie ciepłe i będzie się dość mocno do nich kleiło. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI 78

Ciasto Marchewkowe z orzechami to słynne, pyszne i łatwe do przygotowania. Jest wilgotne, mięsiste a jednocześnie puszyste i długo zachowuje świeżość. SKŁADNIKI KREM PRZYGOTOWANIE – CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI Nastawiamy piekarnik na 160° C ( góra + dół) lub 150° C ( termoobieg) czas mieszania  … The post CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania