Ten smakołyk z pachnącą przyprawą i dodatkiem skórki pomarańczowej króluje na stołach naszych zachodnich sąsiadów. Są mięciutkie, pachnące i pyszne. Składniki: 200 g miodu prawdziwego 85 g masła 250 g mąki pszennej 85 g mączki migdałowej lub zmielonych migdałów 3 łyżeczki przyprawy do pierników Emix 1 łyżeczka cynamonu Emix 1 łyżeczka proszku do pieczenia Emix 0,5 łyżeczki sody Emix 0,5 szkl skórki pomarańczowej Lukier 1,5 szkl cukru pudru Emix 2-3 łyżki ciepłej wody Przygotowanie: Miód i ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Ja robię bardzo podobne tylko bez skórki pomarańczowej bo jej nie lubię ;) Pycha !
Ja uwielbiam skórkę pomarańczową! Wspaniałe pierniczki, na pewno cudownie pachną!