Ciasto z gruszkami, migdałami i tahini to prawdziwa eksplozja smaków! Pełne intensywnego smaku sezamu, który przenosi myśli prosto do świata chałwy, delikatnie słodkie dzięki miodowi lub golden syrupowi z nutą cynamonu. To jak jesienne klimaty zamknięte w jednym wypieku – wilgotne, aromatyczne i pełne gruszkowego uroku. Co najważniejsze, nie zawiera dodatkowego cukru, zamiast niego używa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szczypta soli olej do smażenia Jak zrobić naleśniki owsiane: Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy cukier, sól, olej, wlewamy wodę i mleko. Wszystko miksujemy mikserem lub trzepaczką aż ciasto będzie gładkie, jednolite o konsystencji śmietany. Ciasto odstawiamy na półgodziny. Rozgrzewamy patelnię, którą spryskujemy odrobiną oleju. Wlewamy chochlę ciasta i rozprowadzamy po całej patelni. Smażymy na rumiano z obu stron
Dorota SmakujeDomowy keks to niezawodne ciasto, które zawsze się udaje i sprawdzi się na każdą okazję, nie tylko w święta. Artykuł Keks świąteczny pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plMoże skusisz się na coś słodkiego do filiżanki kawy? Nie ma nic prostszego jak desery z ciasta francuskiego, które przygotujesz bardzo szybko. Trójkąciki z ciasta francuskiego z nadzieniem z jabłek. Inne przepisy z ciastem francuskim znajdziesz tutaj czytaj przepis
Kulinarna Chwilałyżeczka soli 2 łyżki cukru Jak zrobić naleśniki: Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy cukier, sól, olej, wlewamy wodę i mleko. Wszystko miksujemy mikserem lub trzepaczką aż ciasto będzie gładkie, jednolite o konsystencji śmietany. Ciasto odstawiamy na półgodziny. Rozgrzewamy patelnię, którą spryskujemy odrobiną oleju. Wlewamy chochlę ciasta i rozprowadzamy po całej patelni. Smażymy na rumiano z obu stron. Artykuł
Dorota Smakujesól, wymieszać. Następnie dodać olej, mleko, jajka oraz miód. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Na koniec dodajemy rodzynki oraz posiekane orzechy i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 50 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Czekoladę łączymy
Przepiski.plChciałbym podzielić się z Tobą przepisem na ciasto dyniowe. To nie tylko przysmak, który doskonale odzwierciedla urok jesiennej pory roku, ale także wyjątkowa kombinacja smaku i aromatu, która rozpieszcza podniebienie. Ciasto dyniowe to prawdziwa uczta dla zmysłów. To połączenie aksamitnej konsystencji, subtelnej słodyczy dyni i rozgrzewających przypraw, które wypełniają pomieszczenie cudownym aromatem. Jest to wspaniała
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tarta limonkowa Tarta limonkowa, to według mnie prawdziwy hit, jeśli chodzi o ciasta z dodatkiem cytrusów. Przepis ten pochodzi z Ameryki, tam ciasto to nazywa się key lime pie. A skoro to ciasto amerykańskie, to niestety nie jest niskokaloryczne, tylko wręcz przeciwnie. Krem jest przygotowany na bazie skondensowanego słodzonego mleka, więc musi być słodko. Natomiast spód tarty, to zmielone ciasteczka
Kulinarne przygody Gatityzakończenie sezonu śliwkowego obowiązkowo musi być ciasto ze śliwkami. Tym razem pieczone w dużej keksówce, a nie w płaskiej blaszce. To ciasto ze śliwkami jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga robota, chociaż oczywiscie można go użyć i wtedy to już w ogóle prawie … The post Ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaCiasto bez pieczenia na spodzie z podłużnych biszkoptów, masą ze słodkim ananasem oraz bitą śmietaną z wiórkami kokosowymi. Łatwe w przygotowaniu, sprawdzi się na rodzinnych imprezach, na świątecznym stole i do weekendowej kawki. Składniki: na formę 24x24cm biszkopty podłużne 14 sztuk, 2 op. budyniu śmietankowego, 700 ml mleka, 100 g masła, ananas w puszce, 2 łyżki cukru białego, 1/4 szklanki(...)partiami mascarpone - miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. (możemy 2-3 łyżki wiórek uprażyć na suchej, gorącej patelni do zarumienienia, aby posypać całe ciasto) Masę z kokosem wykładamy na masę budyniową (posypujemy opcjonalnie uprażonymi wiórkami). Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin - najlepiej całą
Lena Gotujeblogu nie było słodkości, prawda? Nie martwcie się, już to nadrabiam. Zapraszam Was dzisiaj na kawałeczek pysznego torcika z borówkami, kokosem i masą mascarpone. Więcej moich przepisów na ciasta i desery znajdziecie TUTAJ. Przepyszny torcik z borówkami i kokosem przełożony kremem śmietanowym z dodatkiem serka mascarpone. Spróbuj tego smacznego przepisu! Artykuł Torcik z borówkami i kokosem pochodzi
Pogotujmy.plPrzed weekendem na blogu nie może zabraknąć dozy słodyczy. Dzisiaj ta doza jest nawet ogromna, bo przedstawiam Wam właśnie przepis na zupełnie obłędne brownie z gruszką
Pogotujmy.plTort czekoladowy z wiśniami i mascarpone – pozycja obowiązkowa dla wszystkich wielbicieli deserów z dużą zawartością kakao. Przygotowanie tortu dla wielu początkujących kucharzy (lub raczej cukierników
Pogotujmy.plNajlepszy przepis na niezawodne brownie z dodatkiem malin. Deser obok którego po prostu nie można przejść obojętnie! Najlepszy przepis na niezawodne brownie z dodatkiem malin. Deser
Pogotujmy.plJeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze czekoladowe babeczki, wypróbuj ten przepis z dodatkiem banana. Coś pysznego! Jeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze czekoladowe babeczki, wypróbuj ten
Pogotujmy.pl