Szybkie i bardzo smaczne ślimaczki z ciasta francuskiego i kvargiem waniliowym. Idealnie spiszą się na szybki dodatek dla nadchodzących gości! Składniki: 300 g (1 opakowanie) ciasta francuskiego 200 g kvargu waniliowego Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować kvargiem waniliowym. Całość zwinąć w roladę i pokroić. Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa FiestaWykonanie: Jajka z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy na puszystą masę. Następnie łyżka po łyżce dodajemy majonez. Obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dodajemy do ciasta i miksujemy na niedużych obrotach do połączenia się składników. Dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego. Brzoskwinie delikatnie obtaczamy w kaszy manny i dodajemy do ciasta. Całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy
Olcia gotuje!smażymy razem przez kilka minut. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je i mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, sól, pieprz i majeranek. Miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto, bez grudek. Do ciasta dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, tarty cheddar oraz podsmażony boczek z porem. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego wcześniej tłuszczem
Kuchnia MagdaLenyerytrolem, następnie dodajemy do masy jajecznej. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy 2 łyżkami erytrolu i cynamonem, mieszamy. Następnie dodajemy jabłka do ciasta i delikatnie mieszamy. Za pomocą łyżki lub gałki lodów nakładamy ciasto do foremek na muffiny, mozna posypać odrobiną orzechów i pieczemy muffiny w piekarniku przez około 25-30 minut. Możesz(...)również wykonać test patyczkiem do szaszłyków jeśli nie jesteś pewien, czy babeczki są już gotowe. Jeśli po wyciągnięciu na patyczku nadal pozostanie ciasto, muffiny należy jeszcze dopiec w piekarniku. Oczywiście czas pieczenia będzie się różnił, jeśli użyjesz większych lub mniejszych foremek na muffiny. Jeśli użyjesz większych foremek, czas pieczenia będzie dłuższy. Jeśli użyjecie mniejszych foremek, muffiny będzie trzeba piec krócej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięproszku, które jak wiecie ma genialny waniliowy smak to coś fantastycznego! Kropka nad I to wierzch obficie pokryty kawałkami czekolady, biszkoptami z kawą i dużą ilością kakao. Połączenie genialne! Ciasto jest delikatne i bardzo łatwe do zrobienia! Gwarantuję, że zakochacie się w tym smaku, a ciasto stanie się jednym z ulubionych! Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) * kawa
Ostra na SłodkoProponuję dziś przepis na pyszny i prosty torcik na niedzielę na biszkopcie kokosowym z lekkim kremem śmietankowym z mascarpone i ananasami . Ciasto jest przepyszne, a biszkopt nie wymaga nasączania . Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta
Kawa z mlekiemgładką masę. (około 1 minuty) Następnie dodajemy roztopione, przestudzone masło i trochę ciepłe mleko. Do całości dodajemy jogurt wymieszany z sodą. Dokładnie mieszamy ,aby wszystkie składniki się połączyły. Jeżeli ciasto wyjdzie trochę rzadkie, a chcemy , aby placki były grubsze i wyższe to można dodać jeszcze łyżkę przesianej mąki i wymieszać. Ciasto odstawiamy na około 5 minut. Rozgrzewamy suchą patelnię(...)średnio rozgrzanej patelni kładziemy porcję ciasta na grubość koło 0,5 cm. Smażymy do chwili, aż zaczną się tworzyć bąbelki. Przewracamy na drugą stronę i smażymy do zarumienienia. Polewamy ulubionym sosem z czekolady, frużeljną, miodem, dżemem lub bitą śmietaną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pancakes- puszyste placuszki pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!wierzchu, posypujemy resztą czekolady, układamy owoce i polewamy słodkim sosem. Tort bezowy – prawdziwa uczta dla podniebienia Zobacz inne przepisy na wyjątkowe desery: Mini ptysie z bitą śmietaną – smak dzieciństwa Ciasto Wymysł Prezydenta z kremem wafelkowym w 15 minut Karpatka Straciatella – prosty przepis na pyszne ciasto Rurki z ciasta francuskiego z kremem orzechowym – przepyszny smakołyk Tiramisu – klasyczny włoski deser Artykuł Tort
e-PrzepisyKulinarneKoniecznie wypróbuj ten sprawdzony przepis na ciasto murzynek z powidłami i ciesz się jego wyjątkowym smakiem. Artykuł Murzynek z powidłami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudawlej wodę, wkrusz drożdże, dodaj cukier, sól i olej, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się drożdży. Wsyp mąkę, wymieszaj, przełóż na blat, wyrabiaj intensywnie przez około 8 minut – aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Jeśli się klei, podsypuj mąką. Wyrobione ciasto włóż ponownie do miski, przykryj, odstaw na minimum 2 godziny do wyrośnięcia. Ciasto podziel na dwie części, każdą rozwałkuj
Kulinarna PolskaBabka marmurkowa to bardzo smaczne i puszyste ciasto. Sam przepis jest bardzo prosty, a babka jest bardzo uniwersalna, pięknie prezentuje się na stole i co najważniejsze świetnie smakuje. Moja babka marmurkowa została przygotowana na oleju, dzięki czemu jest wilgotna, a zarazem puszysta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taka babka marmurkowa to idealna propozycja na Wielkanoc i nie tylko. Można również przygotować
Przepiski.plJest wiele ciast inspirowanych różnymi wafelkami lub batonikami, które kupimy w sklepi, ale zamiast ciasta można też zrobić w podobny sposób deser w pucharku. Przykładem na to może być deser Kinder Bueno, który zrobimy z kilku ogólnodostępnych składników. Podstawą jest śmietanka kremówka, serek mascarpone i słone krakersy. Znajdziemy tu również orzeszki ziemne oraz odrobinę kakao i deserowej czekolady. Delikatny kawowo(...)niedużych pucharkach możemy go podać na przyjęciu urodzinowym naszych dzieci. Ja do zrobienia tego deseru wykorzystałam słone krakersy, ale mogą to też być herbatniki maślane. O ile piekąc ciasta możemy się obawiać, że coś nam nie wyjdzie lub pójdzie nie tak to robiąc desery w pucharkach nie powinniśmy mieć takich wątpliwości. Deser Kinder Bueno może być idealną namiastką smaku batonika
Danka Pichciciepłe miejsce na 10 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty zaczyn, cukier, letnie mleko, żółtka i jajka, sól, cukier waniliowy, spirytus i skórkę z cytryny. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i dalej wyrabiamy, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Miskę z wyrobionym ciastem odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około(...)międzyczasie przygotowujemy krem. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Powoli wlewamy amaretto cały czas miksując. Na koniec dodajemy stopniowo mascarpone. Krótko miksujemy. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość. Po wyrośnięciu smażymy pączki w rozgrzanym oleju. Gotowy krem umieszczamy
Podróż w kulinaria