Świeżo zerwany z krzaczka agrest, pyszne delikatne i puchate ciasto, kawa w dłoni i nie ma lepszego popołudnia! To biszkoptowe ciasto z agrestem, to idealny letni wypiek. Nie wymaga zbyt wiele pracy, zawsze się udaje, no i oczywiście możemy do niego dodać nie tylko agrest, ale inne ulubione owoce, np. czarne lub czerwone porzeczki, wiśnie i również morele. Musze przyznać(...)nasze ulubione ciacho, dlatego mam nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu. Serdecznie zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Na blogu znajdziesz także inne przepisy na agrestowe ciasta → sernik na zimno , → jogurtowe lody agrestowe , → puchate drożdżówki KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody GatityPrzed weekendem na blogu nie może zabraknąć dozy słodyczy. Dzisiaj ta doza jest nawet ogromna, bo przedstawiam Wam właśnie przepis na zupełnie obłędne brownie z gruszką
Pogotujmy.plTort czekoladowy z wiśniami i mascarpone – pozycja obowiązkowa dla wszystkich wielbicieli deserów z dużą zawartością kakao. Przygotowanie tortu dla wielu początkujących kucharzy (lub raczej cukierników
Pogotujmy.plNajlepszy przepis na niezawodne brownie z dodatkiem malin. Deser obok którego po prostu nie można przejść obojętnie! Zapisz przepis The post Brownie z malinami first appeared
Pogotujmy.plJeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze czekoladowe babeczki, wypróbuj ten przepis z dodatkiem banana. Coś pysznego! Zapisz przepis The post Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe first appeared
Pogotujmy.plJeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze babeczki bananowe z kawałkami czekolady, wypróbuj koniecznie ten przepis. Coś pysznego! Zapisz przepis The post Babeczki bananowe z kawałkami czekolady
Pogotujmy.plTarta z kremem pâtissière i owocowym musem – doskonały letni deser, który można zajadać bez końca. Pyszny kruchy spód, rewelacyjny krem pâtissière, mus na bazie soku
Pogotujmy.pl[/foodiepress] Zapisz przepis The post Kruchy jabłecznik z jabłkami i bezą first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Kruchy jabłecznik z jabłkami i bezą pochodzi z serwisu
Pogotujmy.plbałaganu. Wystarczy zaledwie parę składników i pomysłowość – to wystarczy, by przygotować je na setki sposobów. Dzisiaj na blogu wersja gruszkowo-cynamonowa. Doskonałe połączenie! Więcej moich przepisów na ciasta i desery znajdziecie TUTAJ. Zapisz przepis The post Muffiny gruszkowo-cynamonowe first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Muffiny gruszkowo-cynamonowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plmiękką palmę i kawę instant (u mnie granulki) , mikserem utrzeć na najwyższych obrotach z 3 minuty. Do masy kawowej wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mikserem utrzeć dość gęste ciasto. Niska tortownica silikonowa, do formy wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch i rozsypać wcześniej opłukane na durszlaku borówki amerykańskie. Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut(...)suchego patyczka, w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo wyjątkowe i oryginalne w smaku i aromacie ciasto kawowe z borówką amerykańską, jest lekkie, wilgotne, smakuje wyśmienicie........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCiasto z agrestem to idealna propozycja na szybkie ciasto z owocami sezonowymi, które u mnie zawsze znika bardzo szybko! Miękkie, delikatnie waniliowe wnętrze doskonale komponuje się z kwaskowatym agrestem. Bardzo lubię takie połączenie. Ciasto świetnie smakuje z kubkiem mleka lub herbaty oraz nawet Czytaj więcej
Di gotujenajlepszy sernik z rosą. Przepyszny, składający się z trzech warstw. Kruchutki spód, delikatna masa serową a do tego cudowna beza z szalejącymi kropelkami rosy, które tworzą się po ostygnięciu ciasta. Po prostu niebo w gębie! Taki serniczek sprawdzi się na różnego rodzaju spotkaniach z rodziną lub przyjaciółmi. Zapraszam do przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – składniki Składniki(...)szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – wykonanie: Masło i jajka powinny być schłodzone. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać pozostałe składniki i dość szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w woreczek foliowy i schować do lodówki na 30 minut. Przygotować blaszkę o wymiarach 22×33 cm. Posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Spód i boki wylepić
Olcia gotuje!węgierskie i węgiersko-żydowskie piekarnie zaczęły je sprzedawać w połowie XX wieku. W 1972 roku książka kucharska wydana przez Betty Crocker zawierała przepis na areny galusia, którą nazwali „węgierskim ciastem kakaowym”. Wraz ze wzrostem popularności w Ameryce, arany galuska zaczęto mylić z chlebem małpim, w którym kulki ciasta nie macza się w cynamonie i cukrze, a jedynie w maśle. „Chlebek(...)latach 80-tych Nancy Reagan spopularyzowała serwowanie małpiego chleba podczas Świąt Bożego Narodzenia, czyniąc z niego podstawę słodkiego Bożego Narodzenia w Białym Domu. Chleb jest zrobiony z kawałków słodkiego ciasta drożdżowego, które piecze po uprzednim pokryciu roztopionym masłem, cynamonem, cukrem i posiekanymi orzechami. Tradycyjnie podaje się go na gorąco, dzięki czemu pieczone kulki można łatwo oderwać palcami i zjeść. Powiem
Bernika - moj kulinarny pamietnikodjętych łyżek cukru dodać drożdże. Odstawić na kilka minut do spienienia. Połączyć z mąką, cukrem, solą i jajkiem. Zagniatać około 10 minut, pod koniec stopniowo dodając rozpuszczone masło - ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok. 60-90 minut (powinno podwoić objętość). Po tym czasie podzielić ciasto na 12 części, z każdej uformować placek(...)średniej grubości. Na środek każdego placka nakładać wiśnie (u mnie po 5-6 wiśni na bułeczkę). Złożyć brzegi ciasta do środka i uformować bułeczkę. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (25x35cm), odstawić do podwojenia objętości na 30-40 minut. Wyrośnięte bułeczki posmarować mlekiem. Piec w 180 C około 20 minut. Bułeczki nie są bardzo słodkie, dlatego warto posypać
Lekcje w kuchniWiśnie – mamy na nie właśnie sezon Lubicie? Co dobrego z nich przygotowujecie? poniżej zebrałam dla was kilka pysznych inspiracji na dania z wiśniami: Sernik z frużeliną wiśniową Ciasto kostka wiśniowa – ciasto z bitą śmietaną i wiśniami Ciasto z wiśniami i bezą Razowe Sernikobrownie z wiśniami Tarta z jagodami, wiśniami i migdałami pod pierzynką piany Tarta jabłkowo – wiśniowa z płatkami
Dorota Smakuje