Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta

Bardzo smaczna ciabatta. Ja przygotowałam dwa niewielkie bochenki z 0.5 kg mąki (następnym razem zrobię z 1kg). Pracę należy rozpocząć w wieczór poprzedzający wypiek chlebka. Ciabatta wymaga przygotowania zaczynu. Bardzo polecam. Ciabatta PRZEPIS /2 małe bochenki/ Temperatura piekarnika: 210-220°C Czas pieczenia: ok. 30 min. Zaczyn - I dzień  165g mąki pszennej, typ 550 0,5 łyżeczki drożdży instant 120ml letniej wody Ciasto właściwe - II dzień 335g mąki pszennej, typ 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 17 listopada 2012 12:37:57

Uwielbiam ciabattę z pesto, mozarellą i pomidorami.:)

Kinga, 17 listopada 2012 22:13:43

Ze zwykłym masłem też była dobra ;)