ciasto - 163312 przepisów (strona:4360/10888)

Kotleciki ziołowo-serowe 85

Kotleciki ziołowo-serowe Soczyste i rumiane kotleciki drobiowe w ekstra aromatycznym cieście. Wcale nie trudne w wykonaniu, a smakiem po prostu powalają. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka 5 łyżek maki krupczatki 1-2 ząbki czosnku ok 5 dkg tartego żółtego sera 1 płaska łyżeczka suszonego oregano 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii 1 płaska łyżeczka(...)cienkie kotlety *** *** Do miski wbijamy jajka, wsypujemy mąkę oraz przyprawy *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy przeciśnięty czosnek i starty na tarce o małych oczkach ser żółty *** *** Ponownie dokładnie mieszamy *** *** Do ciasta wkładamy mięso z kurczaka, delikatnie mieszamy i odkładamy całość na co najmniej 1 godzinę *** *** Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i układamy na nim kotleciki *** *** Zmniejszamy moc palnika

Blog z Apetytem
Ciasto dyniowo-pomarańczowe 82

spryskujemy oliwą i pieczemy ok 30 min do miękkości.  Studzimy. Po wystudzeniu mielimy przy pomocy maszynki do mięsa, dodajemy skórkę pomarańczową, mąkę, aromat i sok cytrynowy. Mieszamy.  Ciasto zagniatamy i rozkładamy w blaszce, podpiekamy ok 20 min. W tym czasie ubijamy białka dodając w kilku porcjach cukier i kiedy masa juz przypomina bezę dodajemy masę dyniową i mąkę(...)kukurydzianą dobrze mieszając przy pomocy miksera, Masę wykładamy na podpieczone ciasto i pieczemy przez godzinę w temp 175 st  Ciasto studzimy w formie , po wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą

Gotowanie jest łatwe
Ciasto z borówką amerykańską 87

Lekkie i bardzo szybkie ciasto, które posmakuje większości z Was. Przepis na blachę 25 cm x 36 cm Co potrzeba:  5 jajek,  3/4  szklanki cukru, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej typ 45, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1/2 szklanki oleju,  600 g borówki amerykańskiej   Wykonanie: Borówki płuczemy(...)masę, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy robotem do połączenia składników. Na koniec dodajemy olej i ponownie mieszamy do dokładnego połączenia składników. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto, na wierzch wysypujemy równomiernie borówki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 60 minut. Pieczemy na funkcji góra-dół Smacznego :)) borówka amerykańska, ekstrakt waniliowy, mąka tortowa

Bułka z Chlebem
Deser z jabłkami i bezą włoską (deser szarlotka bez pieczenia) 97

bardzo powoli, cienką strużką i najlepiej po ściance naczynia, a białka ubijaj wtedy na najwyższych obrotach. Gotową włoską bezę możesz użyć do dekoracji na wierzch tarty, deserków, czy innych ciast. Świetnie pasuje z kwaśnym lemon curdem lub kwaśnymi jabłkami. Bezę włoską po wyłożeniu możesz lekko przypalić palnikiem, aby uzyskać złoty kolor. Dokładny przepis na bezę włoską znajdziesz poniżej. PRZEPIS(...)przepisy Deser z jabłkami i bezą włoską (deser szarlotka bez pieczenia) Pomysł na obiad bez mięsa – 20+ PRZEPISÓW Przepis na makaron konjac w sosie curry ZERO | GYMBEAM Kruche ciasto z kiwi – ciasto z kiwi pieczone Wytrawna tarta z gorgonzolą i pomidorami Przepis na suszone pomidory w oleju lub w oliwie Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl

Via Gusto
Chlebek bananowy z borówkami 71

ubijamy na puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy przestudzone, rozpuszczone masło, następnie banany. Miksujemy do połączenia się składników. 3. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy do ciasta, miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i posiekane orzechy. Całość mieszamy łyżką. 4. Blaszkę lub blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jeśli pieczemy w dwóch małych keksówkach, to ciasto dzielimy(...)dwie równe części i przekładamy do blaszek. Ja piekłam w jednej. Na wierzch dajemy borówki, które lekko wciskamy w ciasto.  5. Pieczemy w 180 stopniach około 55 - 60 minut. Do tzw. "suchego patyczka". Studzimy, przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

kruche babeczki
Szarlotka bez pieczenia 89

niedzielne popołudnie! Po porannym spacerze po lesie, gdzie zbieraliśmy grzyby, nadszedł czas na zasłużoną kawę po obiedzie. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na wyjątkowe i niezwykle smaczne ciasto. Jest nim szarlotka bez pieczenia. To pyszny deser z jabłkami , który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom jabłek. Szarlotka bez pieczenia to szybki i prosty sposób na przygotowanie tego(...)klasycznego ciasta. Składa się ona z trzech głównych warstw, które razem tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia. Na samym dole znajduje się kruchy spód ciasteczkowy, który jest zarówno delikatny, jak i słodki. To idealne połączenie chrupiącej konsystencji i słodkiego smaku, który doskonale kontrastuje z resztą ciasta. Następnie, na spodzie ciasteczka, umieszczam smażone jabłka. Warto zadbać o to, aby jabłka były soczyste

codojedzenia
Jagodowa panna cotta – pyszny mini deserek 113

lodówki, aby się rozmroziły *** *** Gotowe deserki możemy udekorować na przykład borówkami, jagodami, czekoladą albo listkami mięty *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta Przepisy tutaj (KLIK) CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Jagodowa

Blog z Apetytem
Ciasto zielone jabłuszko z matchą 70

Pyszne zielone ciasto z jabłkami. Bita śmietana z mascarpone oraz matchą czynią proste ciasto bardzo wykwintnym. Artykuł Ciasto zielone jabłuszko z matchą pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Babeczki czekoladowe – najlepszy przepis. 61

dzielę się nim z Wami. Choć przepis może wydawać się skomplikowany, ze względu na dużą ilość różnych składników, to jednak tylko na pozór. Babeczki wykonujemy w podobny sposób jak ciasto ucierane . Łączymy wszystkie mokre składniki , osobno wszystkie suche , a potem ostrożnie jedne dodajemy do drugich. Ciasto na babeczki jest dość rzadkie . Do nałożenia go do przygotowanych i wyścielonych foremek, potrzebujemy(...)Upewnij się, że mąka z boków i dnia naczynia została dobrze wymieszana. Użyj sylikonowej szpatuły do dokładnego oczyszczenia brzegów miski. Dużą łyżką do lodów (lub chochlą do zupy) rozlej ciasto do foremek, tak aby wypełnić je tylko 2/3 objętości. Piecz w temp. 180*C przez ok 14-16minut. Przed wyjęciem z piekarnika zrób test wypieczenia. Umieść drewniany patyczek

SmartBake.pl
Biszkopt z kremem, bezą i malinami 78

kremem, bezą i malinami to obłędne ciacho, które będzie smakowało wszystkim stołownikom. Wprawdzie jest przy nim trochę pracy i na ten przepis trzeba poświecić więcej czasu, niż przygotowując klasyczne ciasto z kremem, ale zdecydowanie warto. Powiem Ci, ze to ciasto znika ze ze stołu dużo szybciej, niż możesz przypuszczać. Prace możesz sobie nieco uprościć i na przykład przygotować biszkopt dzień(...)wcześniej. Pamiętaj tylko, żeby go nie nasączać, zrobisz to następnego dnia. Z gotowym biszkoptem kolejnego dnia wszystko pójdzie już dużo szybciej. Natomiast trzeba pamiętać, że ciasto przed podaniem trzeba schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Kulinarne inspiracje Na blog znajdziesz kilka przepisów z bezą w roli głównej: Pavlova, beza z owocami Beza pavlova z kremem bazyliowym Szarlotka z bezą Beza

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto czekoladowe z cukinii 66

dzisiaj pyszne ciasto z dużą ilością cukinii, której jest teraz sporo w ogrodzie i można ją wykorzystać również do przepisu na słodko. Ciasto dzięki dodanej cukinii jest bardzo mokre i długo wilgotne. Ciasto jest mocno czekoladowe, nie za słodkie dlatego dodałam również polewę czekoladową. Idealne do kawy, polecam.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Biały Lion bez pieczenia 96

Poniżej udostępniam Wam przepis z którego korzystam już dosyć długi okres czasu i za każdym razem goście są zachwyceni. Jest to proste w przygotowaniu ciasto i wykorzystujemy tutaj składniki, które nie wymagają żadnej obróbki, a co za tym idzie – jest to idealne ciasto w momencie kiedy mamy mało czasu na przygotowania i wiemy, że nie wyrobimy się z niczym(...)innym. Biały Lion bez pieczenia -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Biały Lion bez pieczenia 96

Poniżej udostępniam Wam przepis z którego korzystam już dosyć długi okres czasu i za każdym razem goście są zachwyceni. Jest to proste w przygotowaniu ciasto i wykorzystujemy tutaj składniki, które nie wymagają żadnej obróbki, a co za tym idzie – jest to idealne ciasto w momencie kiedy mamy mało czasu na przygotowania i wiemy, że nie wyrobimy się z niczym(...)innym. Biały Lion bez pieczenia -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Malinowa pianka + film 69

stężała. W formie wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok drugiego. Gęstniejącą piankę przekładamy na spód z ciastek i wygładzamy jej powierzchnię. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki aby pianka dobrze stężała. Malinowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i lekko studzimy. Maliny umieszczamy w misce i miksujemy je blenderem do otrzymania jednolitego musu(...)malin wlewamy rozpuszczoną galaretkę i całość dokładnie razem łączymy. Mus wstawiamy do lodówki alby lekko stężał. Gęstniejący mus przekładamy na wierzch ciasta i dokładnie rozprowadzamy. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.   Artykuł Malinowa pianka + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Chlebek bananowy bezglutenowy 140

gorący, wyjęty świeżo z pieca – pierwsza konsumuje. Lubimy spędzać czas w kuchni razem. Od urodzenia zmagaliśmy się jednak z nadwrażliwością słuchową i mikser był dla nas nieosiągalny. To ciasto mogliśmy jednak wymieszać łyżką! To także jego ogromna zaleta. Ciasto pozbawione jest nabiału (masło klarowane nie zawiera białek mleka), glutenu oraz białego cukru – świetny wypiek na imprezy do przedszkola(...)połączenia. Wsypujemy posiekane orzechy i/lub czekoladę (ja zazwyczaj używam orzechów laskowych). Przekładamy do keksówki i wyrównujemy. Ostatniego banana obieramy i kroimy wzdłuż na dwie części – układamy na wierzchu ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka). Jest pyszny na ciepło i na zimno. * BG = bez glutenu ** Jeśli nie możecie spożywać orzechów, można wymienić

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania