Biszkopt marchewkowy – na zdrowie

Biszkopt marchewkowy – na zdrowie

Biszkopt marchewkowy – na zdrowie

Bez większych wyrzutów sumienia  można sobie pozwolić na dwa kawałki tego pysznego ciasta. Jest ono nie tylko dietetyczne( bez grama truszczu), ale za sprawą dodanej marchwi, migdałów i cytryny bardzo zdrowe. Idealne przy nietolerancji laktozy. Jeśli makę pszenną zastąpimy mąką ryżową lub inną mąką bezglutenową otrzymamy pyszne ciasto dla osób z nietolerancją glutenu.   Beta karoten(odporny na wysoką temperaturć) zawarty w marchewce ma dobroczynne działanie na nasz organizm: chroni nas przed drobnou... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mąka, marchewka, cytryna, ciasto, zdrowe przepisy, cukier, pyszne ciasto, sok, lekka, marchewkowe, zdrowe, biszkopt, cukier puder, dietetyczne , jajko, mięso, bezglutenowe, krem, dietetycznie, lekkie ciasto, ciasto z bezami, ciasto marchewkowe, dietetyczne ciasta, puszyste ciasto, mięsa pieczone, ciasto z białek , ciasto z masa, biszkopt idealny, ciasta z masa

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
gin, 4 listopada 2013 02:24:09

Ma cudownie słoneczny kolor, z pewnością spróbuję takie zrobić :)

Inspirowane Smakiem, 4 listopada 2013 07:01:07

Pycha, lubię marchewkowe przeogromnie. A w takim wydaniu nie jadłam.:))

whiness, 4 listopada 2013 08:41:44

Wspaniałe ciasto. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju biszkopty, a także ciasto marchewkowe. Połączenie tych dwóch wypieków musi dać naprawdę naprawdę świetny efekt, co widać na zdjęciu :)

Justyna Bąk, 4 listopada 2013 12:17:11

piękny kolor:)

Dusia, 4 listopada 2013 14:24:47

świetny, lubimy marchewkowe bardzo a ja jestem ogólnie fanką biszkoptów

Anonymous, 4 listopada 2013 14:36:02

Witam, czy można zamiast mączki migdałowej dać w takiej samej ilości mąkę zwykłą pszenną lub razową pszenną? Czy ten biszkopt nada się do zrobienia tortu?Pozdrawiam.

Kasia Selaszuk, 4 listopada 2013 17:35:40

Anonimowy, migdaly nadaja ciastu fajna konsystencje i troche wilgoci..... mysle, ze bez nich bedzie bardziej piaskowe, ale tez pyszne. Nie wiem jakie biszkopty lubisz na tort. Zrobiony z tego ciasta bedzie ciezszy niz zwykle ...pozdrawiam)

Kasia Selaszuk, 4 listopada 2013 17:41:34

Gin, ten zolciutki kolorek to zasluga kurek, (zoltka mialy bardzo intensywna barwe), marchewka i biale migdaly( bez skorki) zrobily swoje)Inspirowane Smakiem, polecam bardzo, bo samo zdrowie) Whiness, dziekuje za mile slowa, a ciasto wyszlo pyszne)Justyna, dziekuje za wizyte. Wiem, ze czesto tu wpadasz)))Dusia, milo mi Cie goscic!! Dziekuje za komplement) pozdrawiam serdecznie))

Jula G., 4 listopada 2013 20:52:42

super pomysł! na pewno wypróbuję, bo uwielbiam marchewkę w słodkościach ;)

studentka_na_diecie, 27 listopada 2013 21:59:52

U mnie podobnie "zmontowane" muffinki, ale koloru takiego jak ty nie udało mi się uzyskać :p Zazdro :))

Kasia Selaszuk, 28 listopada 2013 00:54:29

Studentka, muffinki wyprobuje nastepnym razem) a kolor, z pewnosca duzo zlezy od jajek. Te byly chyba ekologiczne)) A migdaly byly biale, bez skorki. Prawda?pozdrawiam)