ciasto - 162322 przepisów (strona:3826/10822)

Ciasto z rabarbarem i kruszonką 84

Zawsze gdy zobaczę pierwszy rabarbar w sklepie to jedyne czego chcę to właśnie to maślane puszysze ciasto z rabarbarem i kruszonką Ciasto z rabarbarem – spód 220 g masła 4 jajka220 g mąki pszennej lub orkiszowej15 Artykuł Ciasto z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Ciasto ze śliwkami węgierkami z orzechami włoskimi 91

Przywiozłam z domu rodzinnego sporą ilość śliwek węgierek. Zastanawiałam się jakie ciasto zrobić i wspólnie z mężem wymyśliliśmy to oto ciacho, które było małym eksperymentem. Serdecznie polecam zrobienie ciasta ze śliwkami węgierkami z orzechami Artykuł Ciasto ze śliwkami węgierkami z orzechami włoskimi pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
sałatka Ani z buraków fety i rukoli 82

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 3-4 buraki upieczone lub ugotowane (po upieczeniu lub ugotowaniu obieramy) 2 garście rukoli 150 g

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowe bułeczki z kruszonką i nadzieniem 83

były prosto z lodówki, czy też miały temperaturę pokojową – im cieplejsze tym szybciej drożdże biorą się do roboty). Mleko musi być letnie, bo gorące zabije drożdże. Gdy już ciasto zacznie rosnąć dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Drożdże suche: Do większej miski przesiewamy mąkę, dodajemy suche drożdże, kurkumę, sól i cukier i dokładnie mieszamy. Dolewamy roztopione masło i mleko(...)mieszamy i krótko wyrabiamy. Formowanie bułeczek: Wyrobione ciasto pozostawiamy w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia na około 90 minut. Gdy podwoi swoją objętość, wyrabiamy bułeczki. Proponuję taki sposób: urywamy z ciasta niewielki kawałek, w dłoniach robimy z niego kulkę, którą następnie rozpłaszczamy, nakładamy nadzienie, zawijamy jak pieroga, dokładnie sklejamy i dłońmi kształtujemy bułeczki. Brzmi to może trochę skomplikowanie, ale jest

Lamarida.pl
TYLKI CUKIERNICZE WILTON – które warto kupić – opis tylek. 140

Tylki cukiernicze marki Wilton kupuję sukcesywnie od kilku lat i dziś mogę śmiało powiedzieć, że mam prawie wszystkie! Robię torty wyłącznie dla siebie i rodziny i

Słodki Pomysł
Rosół. Jedyny przepis na tę klasyczną zupę, jakiego potrzebujecie 97

Niedzielny obiad, chłodny dzień, rodzinna uroczystość, potrzeba zjedzenia czegoś domowego i kojącego – jest wiele okazji, kiedy rosół jest jedyną słuszną opcją. W każdym domu przygotowuje

Na-talerzu.pl
Kaiserschmarrn – omlet cesarski z Wiednia 70

poddanych, był wierny potrawom ze swojego rodzinnego regionu –  Austrii  i cesarskiego Wiednia. Na pożywny obiad najchętniej jadał Taffelspitz – gotowaną wołowinę w esencjonalnym rosole. Poza tym uwielbiał proste ciasta z jajek, mąki, mleka i cukru. Pewnego dnia Franciszek Józef polecił, by podano mu omlet. Nowo przyjęty do służby kucharz był tak zdenerwowany zadaniem, że trzęsły mu się ręce. Wymieszał(...)jaja z mąką, mlekiem i z cukrem, dołożył wymyślne dodatki, wylał ciasto na patelnię, podsmażył, przewrócił… i kształtny omlet rozpadł się na kawałki. Odkrywaj legendarne kawiarnie Wiednia śladami Franza Josefa i cesarzowej Sisi. Biedak złapał się za głowę, bo głodny cesarz się niecierpliwił, postanowił więc iść w zaparte i powiedzieć władcy, że tak właśnie miało być! Dokończył dzieła zniszczenia, poszarpał

smakowitehistorie.com
FIT SNICKERS BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZY PRZEPIS! 96

Już Wam ostatnio mówiłam, że bardzo się cieszę, że wszystkie FIT przepisy robią taką niesamowitą furorę! Pierwszy pokazanych czy FIT CIASTO BANANOWE upiekło ponad 500 osób i do tej pory cały czas dostaję od Was zdjęcia! Dziś przygotowałam dla Was kolejny przepis inspirowany słodkimi batonikami – tym razem mam dla Was SNICKERSA. Kruchy spód bez pieczenia, delikatna masa przypominająca oryginalny(...)chrupiącą warstwę. Całość dodatkowo możemy posypać ( tak jak ja ) dodatkowymi prażonymi orzechami. Wkładamy do lodówki. POLEWA: Czekoladę rozpuszczamy na kąpieli z niewielką ilością mleka. Jeszcze ciepłą wylewamy na schłodzone ciasto. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Smacznego! The post FIT SNICKERS BEZ PIECZENIA - NAJLEPSZY PRZEPIS! first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Pierogi z farszem meksykańskim 109

Podawane z ulubioną okrasą w mig znikają z talerza :). Czasem warto poświęcić trochę więcej czasu na przygotowanie obiadu widząc tą radość w oczach bliskich. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 550 gram mąki pszennej ok 300 ml ciepłej wody szczypta soli 30 ml oleju Składniki na farsz: 300 gram mięsa mielonego 1 mniejsza zielona papryka 2 pomidory 1/2 puszki czerwonej(...)minut. Powstały farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy oregano, bazylię i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy farsz do całkowitego ostygnięcia. W misce lub na stolnicy wyrabiamy ciasto na pierogi, przykrywamy miską lub talerzem aby chwilę odpoczęło. W międzyczasie gotujemy osoloną wodę na pierogi. Na oprószonej mąką stolnicy lub blacie rozwałkowujemy cienko ciasto, wykrawamy szklanką koła, ciasto lekko

Blog kulinarny S9.PL
Maltańskie zapiekanki ze szpinakiem 140

ricottą. Zapiekanka ze szpinakiem to świetna przekąska, bierze się ją w rękę i można ruszyć dalej zwiedzać piękną wyspę.  Maltańskie zapiekanki ze szpinakiem Składniki:  opakowanie gotowego ciasta francuskiego (w rolce) 500g mrożonego szpinaku (siekanego) 1 średnia cebula 1 por 3-4 ząbki czosnku 1 puszka tuńczyka w zalewie 2-3 garście czarnych oliwek gałka muszkatołowa starta skórka(...)wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i ewentualnie sokiem z cytryny. Farsz powinien być lekko kwaskowy.  W małej miseczce roztrzepać jajko. Ciasto francuskie powycinać w większe koła, na każde nakładać po łyżce farszu, ciasto złożyć do góry i dookoła farszu. Możecie też zlepić zwykłe pierożki, lub dowolny inny kształt. Zapiekanki ułożyć

Codzienne Gotowanie
Egipski sposób na upały. Karkade – mrożona herbata z hibiskusa 84

Orzeźwiająca? Tak. Zdrowa? Oczywiście. Pyszna? Jak najbardziej! Karkade, czyli aromatyczna, mrożona herbata z hibiskusa to wymarzony napój na ciepłe dni. Karkade – herbata z hibiskusa z

Na-talerzu.pl
Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka 150

Zbliża się weekend, zapowiedzieli się goście, a Ty chcesz przygotować pyszny, domowy deser? Postaw na prosty i sprawdzony wypiek: brownie, czyli tradycyjne ciasto czekoladowe. To przekąska, która zniknie ze stołu w ekspresowym tempie, a co najważniejsze, pozostawi po sobie miłe wspomnienia. Jak je przygotować? Co jest potrzebne, aby powstało tradycyjne brownie? Podstawowy zestaw składników jest bardzo prosty: mąka, jajka, masło(...)elementami. Dlatego zanim zaczniesz piec, zerknij na porady dotyczące tego, jak przygotować brownie, np. na stronie To pomoże Ci stworzyć smaczny wypiek, nawet jeżeli to Twoje pierwsze podejście do ciasta czekoladowego. Co zrobić, aby powstało brownie idealne? Jedną z najważniejszych zasad, o jakiej należy pamiętać, kiedy przygotowuje się brownie, jest dodanie odpowiedniej ilości tłuszczu. Nie powinno go być mało. Wręcz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pizzerinki z kurkami i białym sosem 82

Pizzerinki z kurkami i kabanosem i pysznym białym sosem. Polecam użyć mąkę typ 00 bo pizzerinki są lepsze. Nie oderwiecie się od nich. Z tej porcji wyszło siedem sztuk. ciasto na pizze: 20 dkg mąki do pizzy typ 00 1/3 łyżeczki soli szczypta cukru 3 łyżki oleju 100ml wody letniej 2 dkg drożdży  dodatki: 3 łyżki śmietany 18 % gęstej(...)czosnku sól, pieprz 150 g mozzarelli startej  20 dkg kurek 1 cebula sól, pieprz oregano świeże, tymianek świeży 7 pomidorków koktajlowych żółtych 1 łyżeczka masła 30 g kabanosów Ciasto: Do miski przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru, wlewam 50 ml wody letniej, łyżkę mąki i mieszam. Zaczyn odstawiam na 20 minut aż zacznie pracować. Do zaczynu  wsypuję resztę mąki

wesoła kuchnia
Placki drożdżowe z jabłkami (racuchy). 95

Mąkę, jajka, sól, resztę mleka i olej wrzucamy do miski dodajemy rozczyn i miksujemy, aż pozbędziemy się grudek. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 min. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy niewielką ilość oleju i wykładamy po łyżce ciasta. Smażymy na średnim ogniu

To co lubię - gotuję i polecam
Placki drożdżowe z jabłkami. 316

Mąkę, jajka, sól, resztę mleka i olej wrzucamy do miski dodajemy rozczyn i miksujemy, aż pozbędziemy się grudek. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 min. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy niewielką ilość oleju i wykładamy po łyżce ciasta. Smażymy na średnim ogniu

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania