ciasto - 162322 przepisów (strona:3746/10822)

Imprezowe pizzerinki 63

podać z najróżniejszymi dodatkami. Do tego tylko domowy sos czosnkowy, ketchup i… Wszyscy zadowoleni Dziś polecam Wam wersję z dwoma rodzajami koziego sera. Pyszne połączenie smaków. Spróbujcie Składniki: Ciasto na pizzerinki: 400 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 200 ml ciepłej wody 1 płaska łyżeczka cukru szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego Ulubione dodatki – u mnie wersja(...)plasterki pieczarek Przygotowanie: Drożdże wyruszamy do ciepłej wody, mieszamy. Do miski dodajemy resztę składników i nasze rozrobione drożdże. Mieszamy wstępnie składniki łyżką, a następnie wyrabiamy ręką. Rękę obsypujemy mąką. Ciasto wyrabiamy tak długo aż będzie miękkie i elastyczne. Z ciasta formujemy kulę i dostawiamy je pod przykrycie w ciepłe miejsce na około godzinę. Po tym czasie z ciasta robimy gruby

Słodkie okruszki
Ciasto krówka bananowa (bez pieczenia) 53

Obłędne w smaku ciasto krówka bananowa bez pieczenia. Artykuł Ciasto krówka bananowa (bez pieczenia) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
MINI HAMBURGERY + FILMIK 53

Pyszne mini hamburgery, smaczne domowe bułki, kotlet, sos i warzywa. Idealnie sprawdzają się na przyjęciu i urodzinach, polecam przepis.         CIASTO :  20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 100 ml ciepłej wody 100 ml ciepłego mleka 3/2 % 5 łyżek oliwy z oliwek  1 -płaska łyżeczka soli  1 jajko do ciasta  1 żółtko + trochę(...)DODATKOWO :  2 cebule pokrojone w talarki sałata 2-3 pomidory świeży ogórek  ogórki konserwowe żółty ser w plastrach  PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników wyrabiamy elastyczne, drożdżowe ciasto. Nakrywamy je ściereczką i odkładamy aby wyrosło.  Po wyrośnięciu ciasto zagniatamy i formujemy 16 małych bułeczek. Układamy je na blaszce i smarujemy rozmąconym żółtkiem z mlekiem oraz posypujemy sezamem

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka na kruchym spodzie 144

robię szarlotki, bo jest trudna”. No jaka trudna? No jaka? Tak chyba może powiedzieć tylko ktoś, kto właśnie nigdy nie próbował zrobić szarlotki. To jedno z najprostszych ciast. Nie mówię, że jakoś wyjątkowo szybkie w zrobieniu, że jakieś ekspresowe, bo tak nie jest. Ale jest naprawdę łatwe. Zbyt wiele pracy naprawdę tam nie ma. Ot, zrobić mus z jabłek, zrobić(...)kruche ciasto, zrobić trzy warstwy: ciasto-jabłka-ciasto i w zasadzie gotowe. To wszystko. A z naszym przepisem nie może Wam się to nie udać. Wystarczy trzymać się przepisu i macie zagwarantowaną foremkę pysznej szarlotki. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Szparagi zapiekane w cieście z szynką 56

SZPARAGI ZAPIEKANE W CIEŚCIE SKŁADNIKI 8 zielonych szparagów o równej grubości i zbliżonej długości; osiem plasterków szynki dojrzewającej (u mnie jednak szwarcwaldzka); 8 liści czosnku niedźwiedziego; opakowanie ciasta francuskiego; parmezan; 1 jajko; biały i czarny sezam; przepis na szparagi zapiekane w cieście z szynką Artykuł Szparagi zapiekane w cieście z szynką pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Piernik z otrębami z lśniącą polewą 58

Wszytskie składniki powinny mieć tempetarutę pokojową.  Ciasto: 200 g miodu 1 duża łyżka melasy (opcjonalnie) 150 ml oleju 4 jaja 100 g ciemnego cukru trzcinowego nierafinowany (dałam muscovado) 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 500 g mąki (orkiszowa) 100 - 150 g otrąb ( u mnie owsiane) mogą być pszenne 2 łyżeczki sody 100 ml mleka  1 słoik(...)przesiewamy), lekko przestudzony płynny miód razem z melasą i cukrem  wlać do misy z mąką, dodać olej, mleko, wbić jaja wymieszać.  Wymieszać krótko trzepaczką na jednolite ciasto. Gdyby było za tępe dolać jeszcze ok.50 ml mleka ( moim zdaniem mąka orkiszowa więcej wchłania płynu dlatego ja dolałam trochę mleka). Ciasto powinno mieć lejącą ale nie płynną  konsystencję. Przelać

AZgotuj!
Ryba po japońsku 73

Poznaj przepis na rybę po japońsku w słodko kwaśnej zalewie, usmażoną w gęstym cieście naleśnikowym. Świąteczna potrawa smakuje fantastycznie, zachwyca gości i bardzo szybko znika ze stołu. Smakuje na ciepło i na zimno. Jest prosta i wykonasz ją w pół godziny. Jeśli lubisz kurczaka w sosie słodko kwaśnym, to ryba po japońsku będzie doskonałym wyborem. Panierowane filety ryby przełożone(...)papryki konserwowej (może być też świeża) 125 ml oleju roślinnego do smażenia ryby (pół szklanki) plus 4 łyżki oleju do obsmażenia cebuli sól i pieprz do oprószenia ryby Ciasto naleśnikowe do obtoczenia ryby pół szklanki mąki pszennej pół szklanki wody 1 jajko po sporej szczypcie soli i świeżo zmielonego pieprzu czarnego Zalewa do warzyw 250 ml wody (1 szklanka

Ania gotuje
Bardzo szybkie ciasto 932

Przepis na bardzo szybkie ciasto bez pieczenia. Doskonały do przygotowania deser, gdy spodziewamy się niezapowiedzianych gości. Składniki 1 galaretka truskawkowa 300 ml wody 1 opakowanie bitej śmietany Śnieżka 200 ml mleka opakowanie herbatników maślanych Przygotowanie Galaretkę rozpuścić w wodzie i wystudzić. Śnieżkę ubić z mlekiem, dodać zimną galaretkę, wymieszać. Formę wyłożyć herbatnikami. Wyłożyć masę i przykryć drugą warstwą herbatników. Wstawić(...)lodówki do stężenia. Autor przepisu: Ewa Artykuł Bardzo szybkie ciasto pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Makowiec z kremem śmietankowym 420

Makowiec z kremem śmietankowym to wyjątkowo łatwe w przygotowaniu ciasto. Wykonane jest z gotowej masy makowej, dlatego też można je przygotować naprawdę bardzo szybko. Artykuł Makowiec z kremem śmietankowym pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Ciasteczka kardamonowe 50

miksuj na wysokich obrotach minutę. Wbij jajka i ponownie miksuj 3 minuty. Wsyp przesianą mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia oraz kardamon. Wymieszaj końcówkami do wyrabiania ciasta, a następnie przełóż ciasto na blat i zagnieć jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Podsypując ciasto mąką rozwałkowuj na grubość 4-5 mm. i wykrawaj kółka lub inne kształty. Ciasteczka

Delicious Place
Ciastka orzechowe z płatkami 51

znowu dokładnie mieszać do połączenia się składników. Dodać mąkę, sodę i dokładnie wymieszać. Ostatnim składnikiem to płatki owsiane, mieszać już tylko łyżką drewnianą. Za pomocą łyżki nabierać porcję ciasta. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki rozłożyć na blaszce i delikatnie je spłaszczyć. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciasta 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i zostawić(...)dodać jajko, cukier biały i brązowy, ubijać obroty 3, czas 2 minuty zdjąć motylek, dodać masło orzechowe, masło 82% tłuszczu, mąkę i sodę, wymieszać 1 minuta, obroty 5. Zdjąć ciasto z boków naczynie i jeszcze raz wymieszać, 30 sekund, obroty 5 wyjąć ciasto do miski, wsypać płatki i wymieszać już łyżką. reszta jak wyżej

Kuchnia Pokoleń
Pebernødder (duńskie orzechy pieprzowe z niskim IG) 58

strukturę ciasteczek. mąka owsiana - ma niski indeks glikemiczny przyprawy korzenne - można zastąpić je przyprawą do piernika lub własnym ulubionym zestawem proszek do pieczenia i soda - są niezbędne do spulchnienia ciasta CZY PEBERNODDER SĄ TRUDNE DO PRZYGOTOWANIA? Nie, to jedne z najłatwiejszych pierniczków. Po połączeniu wszystkich składników od razu kształtujemy kuleczki i układamy je na blaszce. Zajmuje to jednak trochę czasu(...)Druga opcja, to przygotowanie kilku cienkich wałeczków z ciasta i odcinanie małych porcji na pierniczek. WARTOŚĆ KALORYCZNA 1 pierniczek 12 kcal T: 0,74 W: 1,26 B: 0,22 Indeks glikemiczny - niski Ładunek glikemiczny - niski SŁOWA KLUCZOWE KATEGORIA RODZAJ KUCHNI Ilość: 175 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Pebernødder (duńskie orzechy pieprzowe) Aromatyczne minipierniczki

Pełny talerz
Zawijasy cynamonowo-orzechowe 104

zmian) wyszły mi takie o to zawijasy cynamonowo-orzechowe. Nawet dla takiego "mistrza" jak ja okazały się bardzo łatwe, proste i przyjemne.  Zawijasy cynamonowo-orzechowe   Składniki: Ciasto: 250 g zimnego masła 250g twarożku Philadelphia 2,5 łyżeczki cukru 170 g mąki pszennej (ja dałam tortową) 80 g mąki pszennej pełnoziarnistej (u mnie typ 1850) Glazura: 1 jajko(...)łyżki mleka cukier trzcinowy Nadzienie: 130 g orzechów włoskich 70 g brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu rodzynki (opcjonalnie) Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy za pomocą miksera, początkowo wrzucamy masło pokrojone na mniejsze kawałki, cukier, twarożek. Gdy te składniki się połączą, możemy wrzucić mąkę. Wyjmujemy z misy, lepimy kulę, którą później dzielimy na równe dwie części.  Nakładamy na talerz, przykrywamy

Kuchnia moimi oczami
Świąteczna kostka makowa z chałwą 114

wątpienia to ciasto świąteczne. Było wczoraj słodkim element prezentu,  zaniesionego na rodzinną imprezę przedświąteczną. Taka niepisana tradycja, by cieszyć się obecnością również tych, z którymi nie dane nam spędzanie Świąt. Niosąc blaszkę w grubych rękawiczkach,  brodząc w zaśnieżonych fragmentach osiedlowych chodników,  cieszyłam się tym mroźnym wieczorem.  I balkonami ubranymi w kaskady świateł,  w ilościach przewidzianych(...)wpędzanie sąsiadów  w kompleksy minimalizmu. Jak co roku. A moje ciasto.. Inspirowałam się propozycją znalezioną  na blogu Zjem to!- makowcem z chałwą i śliwką w czekoladzie. Fantastyczna propozycja. Najbardziej delikatny i miękki,  absolutnie nie suchy biszkopt makowy, jaki jadłam. Z nutą kakaową i waniliową. Na biszkopcie słodkie powidła z dodatkiem cynamonu  i masa śmietankowa, intensywnie

Kronika Piekarnika
Bułki z pestkami dyni 53

namnożenia drożdży. Gdy drożdże ruszą, dodać resztę mleka z wodą, mąkę z dyni, pestki dyni i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać resztę wody z mlekiem i wyrobić dokładnie ciasto. Do ciasta dodać masło w kawałkach i ponownie wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na ok. godzinę w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części.  Każdą z części uformować

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania