ciasto - 162322 przepisów (strona:3751/10822)

Domowe pieguski 54

szczypta soli aromat waniliowy 3/4 szklanki dropsów czekoladowych Przygotowanie Masło wymieszać z cukrem, jajkiem i aromatem waniliowym. Dodać przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę. Krótko wyrobić na ciasto. Ma być takie jak modelina, troszeczkę lepkie. Następnie dodać dropsy czekoladowe i całość wstawić do lodówki na ok 20 min. Z ciasta uformować kulki, lekko spłaszczyć i ułożyć na blaszce

Wasze Przepisy
Blok czekoladowy z mleka w proszku 55

smaku zbliżonym do białej czekolady. Aby przyspieszyć proces chłodzenia, umieść blok czekoladowy w zamrażalniku na około 45 minut. Zamiast wkruszać kawałki herbatników do masy, możesz je wyłożyć jak ciasto bez pieczenia. Przykładowo na spód umieść część masy czekoladowej i wyrównaj. Na to wyłóż na środku całe herbatniki (przy bokach keksówki pozostaw minimum 1 – 2cm przestrzeni na masę(...)ważny jest szybki czas reakcji. Jak długo może stać blog czekoladowy? Blok czekoladowy przechowuję w lodówce do 5 – 7 dni. Możemy go także z powodzeniem zamrozić. Jeśli lubisz ciasta z kakao, to polecam ciasto czekoladowe z malinami . Sprawdź także domową polewę czekoladową , którą możesz polać na wierzch bloku czekoladowego. Natomiast dla osób kochających mleko w proszku polecam narkotycznie smaczne

Ania gotuje
Ciasteczka Kocie oczka 65

pszenna 25 dag, masło lub margaryna 15 dag, cukier puder 8 dag, żółtka 2 szt., proszek do pieczenia 1 łyżeczka, dżem lub marmolada do przełożenia, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Masło lub margarynę posiekać nożem z mąką pszenną, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciastoCiasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i wycinać kółka

kulinarne odsłony pati
Przekąski na Andrzejki – Obowiązkowe przystawki na imprezę 102

Kompletne menu na imprezę andrzejkową powinno być bogate nie tylko w ciasta i sałatki, ale także w różnego rodzaju przekąski. To one najczęściej znikają z talerzy, dlatego też warto je przygotować na domową imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąski andrzejkowe, które zaprezentujemy Wam poniżej, wymagają minimum pracy, a efekt jest naprawdę zadowalający. Chcecie się przekonać? Zapraszamy do zapoznania się z przepisami(...)Koszyczki z ciasta francuskiego Przepis na: Przepiski.pl 2. Szybkie pierożki kebabowe Przepis na: Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Krakersy imprezowe Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Roladki z szynki konserwowej Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Paszteciki Przepis na: wasze-przepisy.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6. Paluchy z ciasta francuskiego Przepis na: KulinarnePrzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7. Szybkie przekąski z ciasta francuskiego Przepis na: Mancia

Damusia.pl
Jak przygotować tort na prezent? 60

Tort to jedno z tych ciast, które najczęściej są przyrządzane na specjalne okazje. Poza samym upieczeniem biszkoptu i przełożeniem go nadzieniem, bardzo ważne jest również jego udekorowanie i odpowiednie spakowanie. W tym artykule podpowiemy, jak przygotować tort na prezent. Zachęcamy do zapoznania się z jego treścią. Po pierwsze – udekorowanie tortu Przed wręczeniem tortu w formie prezentu, warto zadbać(...)Doskonałym sposobem na stworzenie efektownej dekoracji na torcie, jest skorzystanie z takich rozwiązań jak: Ozdoby cukrowe, Ozdoby waflowe, Ozdoby czekoladowe, Toppery, Figurki, Świeczki, Balony. Tego typu dekoracje do ciast, dostępne są w hurtowniach cukierniczych, dzięki czemu bez problemu wejdziemy w ich posiadanie. Ponadto, idealnie w roli ozdoby, sprawdzą się także posypki na tort. Na rynku znajduje się ich ogromny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kartacze z mięsem 72

kształt. Te pierwsze zwykle są okrągłe i nieduże z kolei te drugie są znacznie większe i podłużne. Często wskazuje się również, że dania te różnią się między sobą rodzajem ciasta, jednak w tym wypadku wiele zależy od regionu i lokalnego przepisu na tę potrawę. Z jaki nadzieniem robi się kartacze? Tym razem przygotowałam kartacze z nadzieniem z gotowanych mięs(...)Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa. Gdyby farsz był zbyt suchy, możesz dodać do niego nieco bulionu z gotowania mięsa. Przygotuj ciasto na kartacze Ziemniaki obierz ze skórki. Połowę z nich ugotuj, a po przestudzeniu przeciśnij przez praskę. Drugą połowę ziemniaków zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i przełóż na sitko

okolicepalnika.pl
Serowe "żabie mordki" 51

proszkiem do pieczenia i cukrem.  Do suchych składników dodać rozbełtane jajko i pokrojone na małe kawałki masło. Wymieszać, rozgniatając masło w palcach.  Stopniowo dodawać serki i wyrabiać ciasto do uzyskania gładkiej i plastycznej masy.  Odłożyć ciasto do lodówki, by nieco odpoczęło.  W tym czasie umyć jabłka, podzielić je na ćwiartki, potem na ósemki, a potem(...)plastry.  Ciasto wyłożyć na blat posypany mąką i rozwałkować na grubość ok. 3-5 mm. Szerokim kubkiem wykrawać w cieście krążki.  Na połowie każdego krążka położyć plaster jabłka skórką na zewnątrz i przykryć drugą połową krążka, zlepiając boki ciastka.  Tak uzyskane żabie mordki układać na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Ciastka posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec

Weekendy w domu i ogrodzie
Rogaliki z białym makiem 64

Rogale marcińskie z białym makiem Rogaliki drożdżowe z białym makiem czyli rogale marcińskie. Rogaliki z białym makiem to historia, która przetrwała do dziś. Tradycyjne ciasto drożdżowe i delikatne nadzienie z białego maku i bakalii. Takie pyszne rogale drożdżowe można przygotować z białym makiem jak i z makiem niebieskim. Jak zrobić biały mak do rogali? Rogale z białym makiem wzorowane(...)cieszą się ogromnym powodzeniem. Jak zrobić pyszne rogale świętomarcińskie? Marcińskie rogale z białym makiem Biały mak mielony znakomicie się sprawdzi jako baza do nadzienia. Możesz przygotować rogale z ciasta francuskiego, rogale kruche jak i te najpopularniejsze rogaliki drożdżowe. Jeżeli nie masz czasu lub warunków, równie dobrze możesz przygotować rogaliki z białym makiem z puszki. Kiedyś był on dostępny tylko

Dieta moja pasja
Maślany chleb z makiem 57

miski wsypać mąkę, sól i dodać rozpuszczone masło. Mleko podgrzać, dodać cukier oraz wkruszyć drożdże. Po 10 min jak zaczną pracować wlać do mąki. Całość wyrobić na bardzo gładkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 h pod przykryciem do wyrośnięcia. Po tym czasie wyjąć, wyrobić chwilę by wybić powietrze, uformować kształt jaki chcemy i na blachę wyłożoną papierem(...)pieczenia. Ponownie przykryć ściereczką na godzinę. Ciasto posmarować białkiem jajka i posypać makiem. Piec w 230 stopniach termoobieg ok. 30 min. Autor przepisu: Weronika Artykuł Maślany chleb z makiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
grzyby marynowane 104

składniki: ok. 1000 g grzybów leśnych (np. prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kozaki, rydze…) ok. 100 g cebuli 300 ml wody 300 ml octu 10% 10 g

Domowy Smak Jedzenia
Chleb skręcany 56

ktoś żalił się, że on może to i chętnie by piekł te chleby sobie sam w domu, ale nie umie formować fajnych i ładnych bochenków i mu się ciasto na boki rozchodzi. Więc informuję: z całą pewnością nie jest to prawdą, że ta osoba nie umie. Musi umieć, bo nie można nie umieć. No serio, nie da się nie umieć(...)Podstawą jest dobre ciasto. Takie w sam raz sprężyste. Czyli dobry przepis. A potem wystarczy chwile poczytać o prawidłowym formowaniu bochenka lub obejrzeć jakiś filmik. Nie sprawdzałem, ale jestem pewien, że na Youtube coś się znajdzie. Tam jest wszystko. Ale w porządku. Załóżmy, czysto hipotetycznie, że ktoś faktycznie nie umie. Wiecie więc co zrobiłem? Ano opracowałem specjalnie dla Was recepturę

Marder&Marder Manufacture
Wilgotne ciasto z dżemem 21911

Jedno z tych ciast które nigdy się nie nudzi. Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne. Idealne do popołudniowej kawy i nie tylko. Składniki 3 jajka 1/2 słoika dżemu lub powideł 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody Przygotowanie Jajka zmiksować z cukrem(...)dokładnie wymieszać. Wylać na tortownicę o średnicy 25 cm i piec około godziny w 180 stopniach. Polewa to rozpuszczona czekolada mleczna z dodatkiem śmietanki. Autor przepisu: Kamila Artykuł Wilgotne ciasto z dżemem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Rolada serowa z kurczakiem 61

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami to danie, które można podać na obiad lub jako zimną przekąskę na imprezie. Składniki Ciasto serowe: 40 dag żółtego sera 4 jajka 3 łyżki majonezu Pozostałe składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 50 dag pieczarek 2 łyżki bułki tartej 2 jajka Przygotowanie Starty ser, jajka i majonez mieszamy. Wylewamy na blaszkę do ciasta

Wasze Przepisy
KRUCHE CIASTKA Z NADZIENIEM JAGODOWYM 59

masła * cukier puder do posypania * nadzienie owocowe jagodowe (użyłam  Lauretta ) Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, dodać żółtko i masło. Dłonią zagnieść ciasto. Tak przygotowane ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć na matę silikonową lub stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na 2 części. Ciasto rozwałkować

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania