ciasto - 162322 przepisów (strona:3737/10822)

TOP 10 przepisów na babki z keksówki 53

Babka to jedno z najpopularniejszych ciast pieczonych na wypadające wiosną święta. Uwielbiają ją zarówno dzieci jak i dorośli, dlatego pojawia się na praktycznie każdym wielkanocnym stole. Babka wielkanocna może być przygotowana na wiele sposobów i o różnych smakach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dzisiaj mamy dla Was zestawienie najciekawszych propozycji na babki z keksówki , które z łatwością przygotujecie w domu. Każda(...)Babka cytrynowa Przepis na: Ciastecznik 4 Babka tulipan Przepis na: Wasze Przepisy 5. Babka z serkiem mascarpone Przepis na: Zamieszane w Garze 6. Babka czekoladowa Przepis na: Świat Ciasta 7. Babka z jabłkami Przepis na: Zrób to Smacznie 8. Babka z bakaliami i kokosem Przepis na: Słodkie Okruszki 9. Jogurtowa babka Przepis na: Lekcje w Kuchni 10. Babka szpinakowa Przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Pałki z kurczaka KFC 59

domu. Składniki: 8-10 niewielkich pałek z kurczaka 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonej cebuli Ciasto: 1 duże jajko po 1/2 łyżeczki soli, mielonej słodkiej papryki i mielonej ostrej papryki 1 szklanka mąki do tempury (może być też pszenna) lodowata woda (tyle ile wchłonie mąka) Ciasto(...)misce wymieszać wszystkie przyprawy - sól, mieloną słodką oraz ostrą paprykę, mielony czosnek i cebulę. W osobnej misce wymieszać mąkę, jajko, mieloną słodką oraz ostrą paprykę - stopniowo dolewać lodowatej wody - ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W kolejnej misce wymieszać pokruszone płatki kukurydziane, panierkę Panko oraz świeżo zmielony czarny pieprz. Krok 2. Pałki kurczaka obtoczyć w suchej mieszance przypraw , a następnie

Moja Książka Kucharska
Babka drożdżowa wielkanocna – babka z rodzynkami 53

Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami to ciasto, które naprawdę warto upiec! Ta wspaniała i pachnąca babka z pewnością ucieszy wszystkich, którzy lubią słodkie wypieki. Przepis jest prosty i łatwy do wykonania. Aby przygotować tę babkę, potrzebujemy składników takich jak mąka pszenna, mleko, drożdże, masło, cukier puder, jajko, żółtka, rodzynki, kieliszek rumu lub innego alkoholu oraz dodatkowo gorzką i białą czekoladę(...)Ciasto jest łatwe do zrobienia i nie wymaga dużych umiejętności w kuchni. Dokładne przygotowanie babki znajdziesz poniżej. Ile czasu piec drożdżową babkę z rodzynkami? Babkę drożdżową pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 45 minut. Jeśli babka zaczyna za mocno przypiekać się od góry, należy zmienić sposób pieczenia na „dół”. Po upieczeniu babkę wyjmujemy z piekarnika i po 10 minutach wyciągamy

Via Gusto
Busłowe łapy 44

polskiej kuchni możemy znaleźć potrawy ściśle związane z obrządkami religijnymi. Jednym z przykładów mogą być busłowe łapy. Busłowe łapy to puszyste bułeczki z ciasta drożdżowego wykonywane w okresie Wielkiego Postu z okazji przylotu bocianów. Ponieważ przypominają łapy tych ptaków nazywane są też bocianimi łapami. Bułeczki te łączone były ze świętem Zwiastowania Najświętszej Maryi Panny (25 marca), które w ludowych podaniach(...)wyrośnięcia. 2. Do miski wsyp pozostałą mąkę, wlej resztę letniego mleka, dodaj cukier, dwa żółtka i zaczyn.  3. Całość wymieszaj, dodaj rozpuszczone masło i wyrób. 4. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. 5. Wyrośnięte ciasto podziel na 2-3 części, każdą z nich rozwałkuj na grubość ok. 0,5cm i wytnij wytnij trójkąty. 6. Każdy trójkąt

Z notatnika dietetyka
Pasztet jajeczny 68

Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto Boczniaki ala strogonow Sos tatarski Kalafior pieczony w panierce Kotlety jajeczne Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe(...)keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! Przepisy sezonowe Kotlety z buraka (wegańskie) Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Puree z dyni Sałatka z buraków Chłodnik litewski z burakami Buraki pieczone

WegePrzepis
Tęczowe ciasto 39

Kolorowe i lekkie ciasto bez pieczenia, które pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje! Składniki 4 serki homogenizowane waniliowe 1 kostka margaryny 6 jajek 5 różnokolorowych galaretek 50 g żelatyny 1/2 szklanki cukru Przygotowanie Żelatynę rozpuszczamy w szklance wody, studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem. Stopniowo wbijamy po 1 jajku, uważając aby sie nie zważyło. Dodajemy serki i wlewamy żelatynę. Mieszając lekko(...)stężenia. Następnie wlewamy tężejacą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Wlewamy kolejną warstwę sera, czynność powtarzamy aż uzyskamy 10 warstw. Ostatnia powinna być galaretka. Autor przepisu: Andżelika Artykuł Tęczowe ciasto pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto ze słonecznikiem 604

Pyszne i rozpływające się w ustach ciasto ze słonecznikiem, które przyjemnie chrupie podczas jedzenia. Artykuł Ciasto ze słonecznikiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Sałatka z ciecierzycą i ogórkiem 57

Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować ! Pyszna sałatka z ciecierzycą i kiszonym ogórkiem. Przepis szczególnie przydatny dla osób, które tak jak ja, leżą 3

dolcevitainmykitchen
Domowy chleb tostowy. Super do zapiekania, ale zwykłe kanapki z nim też smakują świetnie. PRZEPIS 71

drożdży. Do dużej miski wsyp mąkę, sodę, sól, wymieszaj. Wlej mleko z drożdżami, wymieszaj, następnie przełóż na blat lub stolnicę i wyrabiaj ręcznie przez około 10 minut – aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Z ciasta uformuj kulę, przełóż do miski, przykryj folią spożywczą, zostaw na 2 godziny. Następnie ciasto wyjmij, krótko wyrób, uformuj bochenek, który włóż do prostokątnej foremki(...)długości 25-30 cm. Przykryj, zostaw na kolejne pół godziny. Po tym czasie włóż foremkę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piecz na środkowej półce przez 25-30 minut, do chwili, aż chleb ładnie się przyrumieni. Chleb wyjmij, przestudź przed pokrojeniem. Z domowym chlebem tostowym można zrobić na przykład świetne angielskie kanapki BLT: Angielska kanapka BLT z bekonem

Kulinarna Polska
Łosoś w cieście francuskim 38

Składniki: – 50 dkg łososia bez skóry – ciasto francuskie gotowe – pęczek koperku – sok z 1 cytryny – sól, pieprz – 1 żółtko – 2 łyżki mleka   Wykonanie: – Łososia natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypać koperkiem i marynować godzinę. – Zawinąć szczelnie w ciasto francuskie, z resztek ciasta wyciąć rybki i położyć na wierzchu(...)Roztrzepać żółtko z mlekiem i posmarować całe ciasto na wierzchu. – Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st.C na 40 minut

To co kocham
Koperty z bryndzą i szpinakiem 44

Składniki: ? 100 g bryndzy ? 1/2 kg ziemniaków ? 350 g świeżego szpinaku ? 40 g masła ? 1 ząbek czosnku ? sól, pieprz ? 2 rulony ciasta francuskiego ? 2 żółtka ? 2 łyżki mleka Wykonanie: ? Ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić, utłuc z bryndzą. ? Rozpuścić masło, dodać umyty i pokrojony szpinak, poddusić z przeciśnietym czosnkiem. ? Wymieszać ziemniaki z bryndzą ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem(...)Piekarnik nagrzać do 200 st.C. ? Każdy płat ciasta pokroić na ok 15 kwadratów – ilość zależy od wielkości płata ciasta. ? Na każdy kwadrat nakładać łyżkę farszu, zlepić 4 rogi ze sobą. ? Posmarować ciasto rozmąconym żółtkiem z mlekiem. ? Wstawić do piekarnika na 10-12 minut. ? Zamiast kopert można lepić z kwadratów rożki. Ja robię obie wersje. ? Bryndzę można zastąpić fetą. {jcomments

To co kocham
Paróweczki w cieście z sezamem 39

Składniki: ? 1 opakowanie mini parówek (ok. 30 sztuk, 3 cm długości) ? 1/2 opakowania ciasta francuskiego ? 1 żółtko ? 1 łyżka mleka ? 1 łyżka sezamu Wykonanie: ? Ciasto francuskie pokroić na 1cm paski. ? Każdą paróweczkę owinąć jednym paskiem ciasta, jak do pieczenia rurek. ? Można przygotować je kilka godzin przed podaniem, ale należy schować do lodówki szczelnie zapakowane. ? Żółtko roztrzepać z mlekiem. ? Parówki(...)cieście ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. ? Piekarnik nagrzać do 200 st.C. ? Posmarować parówki żółtkiem, posypać sezamem. ? Piec 10-12 minut. ? Podawać na ciepło. ? Pewnie też smakują na zimno, ale nasze „poszły” od razu

To co kocham
Camembert w cieście z sosem żurawinowym 34

Składniki na 4 porcje: ? 4 okrągłe pleśniowe serki typu Camembert ? 1 płat ciasta francuskiego ? żółtko ? 1 łyżka mleka Sos żurawinowy: ? 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina ? 1 słoiczek żurawiny do mięs Wykonanie: ? Ciasto francuskie podzielić na 4 części i zawinąć w każdy krążek sera. ? Układać łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. ? Posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. ? Wyciąć(...)małe kółeczka z ciasta, położyć na krążkach, posmarować żółtkiem. ? Na każdy krążek położyć połówkę orzecha włoskiego. ? Piec przez 10-15 minut w temp. 200 st.C. ? Wino zagotować i odparować do połowy objętości – ok. 10 minut. ? Dodać żurawinę igotować jeszcze ok. 5 minut. ? Ser w cieście podawać od razu po upieczeniu z sosem żurawinowym. ? Ser można przygotować kilka godzin wcześniej

To co kocham
Tarta cebulowa 43

Składniki na ciasto: ? 250 g mąki ? 150 g masła ? szczypta soli i proszku do pieczenia ? 1/2 szklanki zimnej wody Farsz: ? 4 duże cebule ? 2 łyżki masła ? 1,5 szklanki mleka ? 3 żółtka ? 3 łyżeczki mąki ? 1 łyżeczka curry ? pieprz, sól ? natka pietruszki Wykonanie: ? Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić do lodówki. ? Cebulę obrać, pokroić na grubsze(...)było grudek. ? Powoli wlewać zimne mleko, mieszać i gotować, aż powstanie gęsty sos. ? Patelnię odstawić na bok, wbić dwa żółtka, przyprawy i wymieszać. ? Formę na tartę posmarować masłem, rozwałkować ciasto i wyłożyć nim tortownicę. ? Na ciasto wylać sos cebulowy, rozsmarować i polać na wierzchu trzecim żółtkiem. ? Piec w 210 st.C przez 20 minut. ? Gotową tartę posypać posiekaną natką pietruszki. ? Podawać

To co kocham
Tarta jesienna z dynią 44

powitanie jesieni…chociaż wolałabym witać wiosnę! Składniki: ? 1/2 kg dynii pokrojonej w kostkę ? 1 mały burak czerwony ? 3 łyżki oleju ? sól, pieprz do smaku Ciasto ? 250 g mąki ? 250 g sera białego ? 250 g masła lub margaryny ? 1 jajko ? szczypta soli Sos ? 200 g gęstej śmietany ? 1 jajko ? 1 plaster sera mozzarelli ? 2 łyżki natki pietruszki ? sól, pieprz Wykonanie(...)Ugotować buraka w osolonej wodzie, zetrzeć na grubej tarce. ? Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki. ? Dynię pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju, przyprawić i chwilę poddusić. ? Mozzarellę pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać. ? Roztrzepać jajko ze śmietaną, dodać ser, natkę, przyprawić. ? Wyłożyć ciastem formę na tartę, nakłuć widelcem i piec 15 minut w temp. 180 st.C. ? Na podpieczone

To co kocham

Proponowane wyszukiwania