ciasto - 162155 przepisów (strona:2401/10811)

Seromakowiec 61

Seromakowiec czyli pyszny sernik z dodatkiem masy makowej. Bardzo wilgotny i mięciutki. Składniki oraz sposób przygotowania: Ciasto: 1 szkl. mąki pół szkl. cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 125g masła lub margaryny Zagnieść ciasto, włożyć do torebki foliowej i włożyć na godzinkę do lodówki. Masa makowa: 1 puszka gotowej masy makowej 4 białka Białka ubić na sztywno(...)drugiej misce utrzeć żółtka z masłem, cukrem i aromatem waniliowym. Do masy dodać zmielony ser, dokładnie wymieszać i na koniec dodać sztywna pianę z białek, delikatnie szpatułką wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i przełożyć na dużą blachę Podpiec w 180 stopniach ok. 20 min. Na przestudzone ciasto wyłożyć masę makową, rozsmarować. Następnie wyłożyć masę serową. Wstawić do piekarnika

Wasze Przepisy
Sernik na zimno z galaretką 74

Czujecie już powiew wiosny? Sernik na zimno z galaretką będzie teraz super smakował. Jest to lekkie, lekko słodkie ciasto, która znika w mig. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 paczka kruchych ciastek kakaowych (ok 150g(...)u015bmietanki 30%,\r","2 \u0142y\u017cki \u017celatyny,\r","2 \u0142y\u017cki gor\u0105cej wody,\r","opcjonalnie: cukier waniliowy.\r"],"name":"Sernik na zimno z galaretk\u0105","recipeCategory":"bez pieczenia, ciasta","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Zmiksowa\u0107 razem ciastka i mas\u0142o, aby otrzyma\u0107 mas\u0119 o konsystencji mokrego piasku. Wklepa\u0107 w dno tortownicy.\r","Przygotowa\u0107 galaretk

Bardzo Gruby Smok
Zupa chrzanowa 91

Zupa chrzanowa Przepis na zupę chrzanową z chrzanem ze słoika Zupa chrzanowa z jajkiem i ziemniakami może być zarówno doskonałą przystawką, jak i głównym posiłkiem. Tradycyjna

Cztery Fajery
Pierogi kebabowe 1139

Pierogi kebabowe to pomysł na smaczne jedzonko imprezowe. Są to pierogi większe od tradycyjnych i zrobione z ciasta drożdżowego. Pierogi kebabowe nadziewamy doprawionymi przyprawą do kebaba i podsmażonymi z cebulą i pieczarkami kawałkami kurczaka. Pozostałe składniki farszu to czerwona papryka, ogórki konserwowe, kukurydza i ser. Tak przygotowane pierogi pieczemy w piekarniku, a nie gotujemy jak tradycyjne. Ja krążki do pierogów(...)jednak uważam, że tradycyjna szklanka do wykrawania będzie za mała. Takie pierogi kebabowe możemy przygotować również na rodzinny obiad lub ciepłą kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Pierogi kebabowe: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 jajko+1 jajko do posmarowania pierogów 250 ml mleka 30 g drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 40 g masła

Danka Pichci
Placki z pieczarkami - wytrawne racuchy z pieczarkami 71

ogólnie fanem racuchów nie jestem, ostatni raz jadłem pewnie jako dziecko i niespecjalnie tęsknię. Ale jak sięgam pamięcią, to racuchy zawsze były po same brzegi naładowane jabłkami, a ciasta było w nich tylko tyle żeby te jabłka jakoś skleić. I taki właśnie miałem plan na te placki pieczarkowe. Mnóstwo pieczarek i ciasta tyle żeby to się jakoś kupy trzymało. Finalnie(...)PIECZARKAMI Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – składniki: 500 g pieczarek 1 średniej wielkości cebula (około 100-150 g) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, natka pietruszki Ciasto: 300 g pszennej jasnej 2 jajka 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g sera żółtego 250 ml wody Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – wykonanie: Przygotujmy

Marder&Marder Manufacture
Pączki z nadzieniem ajerkoniakowym 61

minimum, wlać mieszaninę z ajerkoniakiem i cały czas mieszając ugotować budyń. Po zdjęciu z ognia wierzch budyniu przykryć folią spożywczą, aby nie powstał kożuch i odstawić do wystudzenia. ciasto Do ciepłego mleka wsypać łyżeczkę cukru, wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę mąki, całość wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować 10-15 min. Do dużej miski(...)soli, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać żółtka, roztopione chłodne masło, rum oraz sok z cytryny. Na koniec do mąki dodać wyrośnięty rozczyn. Całość zagnieść, aż powstanie gładkie elastyczne ciasto, trwa to dosyć długo, ale warto. Uformować zgrabną kulę, przełożyć do innej miski delikatnie wysmarowanej olejem lub zostawić w tej samej. Po wierzchu posypać delikatnie mąką, przykryć ściereczką i odstawić

ememe kitchen