ciasto - 160969 przepisów (strona:1204/10732)

Ciasto tortowe na każdą okazję 31

Ciasta tortowe, czy też ciasta tortowe przekładane, cieszą się sporą popularnością nie tylko ze względu na ich wyborny smak ale też ich okazałość, która zawsze robi spore wrażenie na gościach. Są też dość uniwersalne, sprawdzą się na wiele okazji, będą choćby doskonałym pomysłem po prostu na niedzielę dla członków rodziny. Ponadto, ciasta tortowe na imieniny również są strzałem w dziesiątkę(...)warto je wziąć pod uwagę także i przy wielkich uroczystościach! W tym artykule prezentujemy sprawdzony przez gospodynie i gospodarzy przepis na pyszne ciasto tortowe!  Przepis na bezowe ciasto tortowe – Dakłas To francuskie ciasto już od lat robi wielką furorę także i w Polsce. Wielu fanów zyskało chociażby przez popularną kawiarnię “Sowę”, w której bardzo często można Dakłasa zakupić

Fascynacje Ani
ciasto kakaowo-kawowe z wiśniową galaretką – eksplozja smaków 333

oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22x32cm, wyłożoną papierem do pieczenie samo dno. Pieczemy w ok. 175 st. C przez ok. 40 min. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa blaty. składniki(...)czekoladową: 100 g masła 2 kopiate łyżki kakao 3 łyżki cukru 5 łyżek wody wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku, gotujemy cały czas mieszając, aż lekko się zredukuje. złożenie ciasta: Pierwszy blat biszkopta umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie nasączamy naparem kawowym i wykładamy 1/2 część kremu. Na kremie układamy nasączone w naparze kawowym okrągłe biszkopty, na które

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki pizzerinki 170

camembertem, żurawiną i żółtym serem. Jeśli lubicie np oscypki na ciepło z żurawiną, to takie połączenie z pewnością także Wam zasmakuje. Ja je uwielbiam       Składniki: Ciasto: 1 łyżeczka suchych drożdży 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka suszonego oregano Sos do pizzy(...)pieczarki, warzywa, owoce itp       *** Do miski wlewamy wodę, wsypujemy drożdże, dodajemy sól, cukier, oregano oraz olej i wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto. Ciasto musi być dokładnie i dobrze wyrobione, można zrobić to za pomocą robota z hakiem *** *** Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce

Blog z Apetytem
20 PRZEPISÓW NA SZYBKIE DESERY! Proste pomysły, które zrobisz w kilka chwil 42

tahini i mąki kokosowej to przepis bez cukru – słodzikiem jest syrop z agawy, który… ZOBACZ PRZEPIS WOW! ➜ Jak zrobić gofry w 5 minut? Przepis na najprostsze ciasto na gofry Sprawdź, jak zrobić szybkie gofry! Jest to przepis, z którego wychodzą gofry chrupiące z zewnątrz, a miękkie i puszyste w… ZOBACZ PRZEPIS Deser z ricotty – ciasto francuskie(...)ricottą i owocami – mini serniczki bez cukru Szukasz przepisu na deser z ricotty? Świetnie się składa – poniżej znajdziesz przepis na mini serniczki, które przygotowałam z ciasta… ZOBACZ PRZEPIS Gorąca czekolada na budyniu Gęsta, intensywna, aromatyczna gorąca czekolada. W przepisie zamiennikiem czekolady jest proszek budyniowy z dodatkiem kakao. ZOBACZ PRZEPIS Domowa czekolada BOUNTY Smak batonów Bounty zamknięty

Via Gusto
Torcik serduszko kolorowe 28

CIASTO: mąka pszenna - 2 szklanki jajka - 3 szt cukier - 1 i 1/3 szkl olej - 1 i 1/3 szkl proszek do pieczenia - 3 łyżeczki Szpinak mrożony rozdrobniony - 2000 g kakao - 3 łyżeczki kisiel w proszku - 1 op MASA: śmietana 36% - 500 ml cukier puder - 3 łyżki serek mascarpone - 250g krem czekoladowy np nutella Jajka całe ucieramy z cukrem, gdy powiększą objętość(...)wlewamy powoli olej cały czas ucierając mikserem, na końcu stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy szpatułką.  Ciasto dzielimy na 3 części,  do pierwszej dodajemy kisiel w proszku i mieszamy dokładnie , do  drugiej dodajemy rozmnożony  i odsączony szpinak i dokładnie mieszamy, do trzeciej części dodajemy kakao w proszku i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy

Camilla w kuchni
Słodka chałka sezamowa 42

smakuje bosko. Uwielbiam świeże pieczywo posmarowane masłem i dżemem. Przepyszne śniadanie na niedzielę. Maślana chałka przypomina brioche , ponieważ zawiera sporo masła. Jest również bardzo puszysta. Czy chałka to ciasto drożdżowe? Chałka to słodka bułka drożdżowa, upieczona z pszennej mąki z dodatkiem żółtek, cukru, drożdży i masła. Jest to zatem ciasto drożdżowe, niesamowicie miękkie i puszyste. Ilość cukru można dostosować(...)swoich potrzeb. Ciasto drożdżowe z owocami jest nieco słodsze niż chałka sezamowa, ale jak napisałam jest to kwestia smaku. Pisałam na blogu kiedyś, że drożdżowe to najłatwiejsze ciasto… Wypieki wymagają wprawy, ale pieczenia drożdżowego jest proste, bo nie opada, nie robi się zakalec, jest mniej słodkie i dlatego świetnie pasuje na śniadanie. Przyznam, że znam osoby, które nie ciepią

codojedzenia
Wieniec z ciasta francuskiego i mielonego mięsa . 42

Dzisiaj zapraszam Was na przepis na bardzo smaczną przekąskę z ciasta francuskiego i mielonego mięsa. Wspaniale będzie się prezentować na świątecznym stole czy karnawałowym przyjęciu . Mięso możecie przyprawić ulubionymi przyprawami i jeśli jest taka potrzeba dodać do niego namoczona lub tarta bułkę. Składniki: rulon ciasta francuskiego 500 g mięsa wieprzowego 2 ząbki czosnku odrobina gałki muszkatołowej sól i pieprz(...)miski i przyprawić startą gałką muszkatołową, startym czosnkiem, solą i pieprzem do smaku oraz majerankiem. Tak przyprawione mięso odstawić do lodówki na kilka godzin aby się zamarynowało. Rulon ciasta francuskiego, który należy wyjąć z lodówki 10 minut przed użyciem, rozwinąć na stolnicy i posmarować na 3/4 wielkości, sosem żurawinowym. Z mięsa mielonego uformować wałeczek o średnicy 2.5 cm, lub według

Pani M - kuchnia smakowita
Cebularze – Ksiega-smaku.pl 124

push({}); Cebularze – Ksiega-smaku.pl Przepis na tradycyjne lubelskie cebularze, czyli pyszne mięciutkie bułki drożdżowe z dużą ilością przesmażonej cebulki a całość obsypana makiem, bardzo proste a jakże pyszne. Cebularze Składniki: Ciasto: 200ml mleka 500g mąki pszennej 20g drożdży 2 jajka (1 całe + 1 żółtko) 50g masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz cebulowy: 3-4 cebule około 250g Sól(...)odstawiamy na kilka minut aż rozczyn drożdżowy zacznie pracować. Kolejno do pracującego rozczynu wlewamy odmierzoną ilość mleka i rozmącone jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy łyżeczkę soli i zaczynamy wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło. Ciasto wyrabiamy do momentu, aż będzie miękkie, elastyczne, oraz łatwo będzie odchodzić od ręki. Wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia

Księga-Smaku
Pierożki empanadas z wołowiną 39

Empanadas robi się w wielu miejscach ameryki południowej, środkowej czy w Meksyku. Za każdym razem nieco inaczej, z różnym nadzieniem, z różnym ciastem. Ciasto jednak zawsze jest takie kruche albo półkruche, a nadzienie możecie zrobić takie, jak lubicie najbardziej. Dziś postawiłam na pyszną wołowinę w meksykańskim stylu, przypominającą nieco moje chilli con carne. Ja zrobiłam ją w wersji pikanej(...)jeśli lubisz łagodniejsze smaki, to zmniejsz ilość chilli i pomiń papryczki jalapeno. Przygotowanie Ciasto kruche najlepiej zagnieść rękami albo najpierw wstępnie robotem kuchennym a dokończyć rękami. Ciasto musi trochę odpocząć w lodówce. A później zostaje już tylko lepienie, posmarowanie białkiem i pieczenie. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform

nietylkopasta.pl
Ciasto „Kubuś” 183

Pewnie większość zna ciasto Shrek . Ciasto Kubuś, to jego siostrzana, czy raczej braterska wersja, tyle, że w innym wariancie smakowym/kolorystycznym. I okazuje się, że o ile ciasto Shrek mi smakowało, to wersja na innym soku, smakuje mi jeszcze bardziej. Tutaj wykorzystałam sok z dodatkiem banana i marchewki. Ciasto bardzo ładnie wygląda i dobrze się kroi. Smakuje zarówno dorosłym(...)dzieciom. Jest pyszne, piankowe i delikatne w smaku. Idealne na różne okazje, jak i bez okazji. Polecam też ciasto Fiona bez pieczenia. Biszkopt: 4 jajka 5 lekko kopiastych łyżek drobnego cukru 4 lekko kopiaste łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Masa budyniowa: 1 l soku Kubuś (można kupić dużą butelkę 850 ml i resztę, do 1 litra, uzupełnić wodą

Smaki Na Talerzu
Chleb na zakwasie żytni 100% z mąką z pestek awokado 53

miąższ. Odsyłam do badań naukowych, które można znaleźć w sieci. Czy zauważyłam różnicę w smaku po dodaniu mąki? Trudno powiedzieć bo dodałam niewiele jakieś 3% w stosunku do mąki. Ciasto odrobinę zmieniło kolor, ale nawet ta nieduża ilość na pewno wzbogaciła chleb o dodatkowe składniki prozdrowotne. Chleb na zakwasie żytni 100% z mąką z pestek awokado Etap I 50g suszonego(...)Składniki mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu na 12-14 godzin. U mnie przy zakwasie suszonym i ciepłym piekarniku z włączona żarówką rósł około 11godz. Etap II ciasto z etapu I, 100g mąki żytniej typ 720, 100g  wody. Wymieszane składniki i pozostawione w piekarniku z włączoną żarówką przefermentowały w w ciągu 4 godzin. Etap III Ciasto z etapu

Leśny Zakątek
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta 139

pół godziny! POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem i serem feta? Żeby przygotować pyszne naleśniki ze szpinakiem i serem feta potrzebny jest niezawodny przepis na ciasto naleśnikowe i dobrej jakości składniki do farszu szpinakowego. Ciasto na naleśniki Do wytrawnych zawijasów najczęściej korzystam z tego przepisu na ciasto naleśnikowe . Naleśniki ładnie rozprowadzają się na patelni, a do tego(...)feta, szpinak, szybka kolacja, wege, wytrawne naleśniki, zdrowa kolacja, zdrowy lunch Całkowity czas przygotowania 30 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki Naleśniki 1 porcja ciasta na naleśniki Farsz szpinakowo-serowy 900 g mrożonego szpinaku w liściach 200 g sera feta pokruszonej lub pokrojonej w kostkę 4 ząbki czosnku

Na-talerzu.pl
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami 100

Share Pinterest Print Dzisiaj ekspresowa słodka przekąska. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami to przepyszne mini słodkości idealne do popołudniowej kawki Składniki (na 16 małych rogalików): 300 g ciasta francuskiego nutella (16 łyżeczek) maliny 1 roztrzepane jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół (powinno być w temperaturze pokojowej). Każdy pasek pokroić na 7 trójkątów(...)bokach ciasta zostaną 4 skrawki (połówki trójkątów), które należy ze sobą zlepić formując 2 trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce nutelli i rozsmarować ją zostawiając nieposmarowane brzegi (około 1 cm). Położyć 1 dużą malinę lub 2 małe i zwinąć zaczynając od podstawy ku wierzchołkowi. Cienka końcówka ma być pod spodem, żeby nie rozwijały się podczas pieczenia. Oba końce zwiniętego

Oryginalny smak
Ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. 93

Ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. Te łatwe do przygotowania ciasteczka z ciasta francuskiego , wypełnione czekoladowym kremem są słodką przekąską idealną na każdy dzień tygodnia. Przy niewielkiej ilości składników i niewielkim wysiłku potrzebnym do przygotowania ciasteczek uzyskasz wielki zachwyt. Ciasteczka w kształcie serca idealnie nadają się na Walentynki , wspaniały sposób by osłodzić sobie dzień pełen miłości. Kremowe, czekoladowe nadzienie(...)poprawiają nasz nastrój. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. Żelazo – wspomaga produkcję czerwonych krwinek. Składniki jakie są potrzebne: – 2 arkusze ciasta francuskiego – 1 jajko – 500 g sera mascarpone – 100 g gorzkiej czekolady – cukier puder opcjonalnie do posypania Piekarnik nastaw na 180°C. W wodnej kąpieli rozpuść czekoladę

Zdrowy Styl Joanny
Serca brownie z kremem chałwowym 42

ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę (i ewentualnie płatki migdałów – ja nie dodałam, ale fajnie nadadzą lekką chrupkość ciastu ) i delikatnie mieszam ciasto łopatką. Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Ciasto odstawiam(...)użyłam końcówki gwiazdka 1M. Jeśli nie macie w domu tylek, możecie krem nałożyć po prostu łyżką i delikatnie wyrównać, albo odciąć końcówkę worka i wyciskać kuleczki zamiast gwiazdek. Z ciasta wykrawam serduszka. To samo robię z galaretką. Ciasto w kształcie serduszka smaruję cienką warstwą kremu. Następnie kładę serduszko z galaretki, a wierzch dekoruję kremem. Całość posypałam jeszcze tartą czekoladą

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania