ciasto zebra - 501 przepisów (strona:11/34)

Rolada mocno czekoladowa „Zebra” 74

sitko i wymieszać łyżką. Wyjąć ciasto z piekarnika i wlać na nie ciasto czekoladowe. W miarę możliwości rozprowadzić równomiernie na blasze. Piec jeszcze 13 minut. Wyjąć z piekarnika. Odkleić ciasto od papieru i zwinąć z tym samym papierem w rulon (niezbyt ściśle), tak aby esy floresy były po zewnętrznej stronie. Odstawić do ostygnięcia. Rodzynki zalać gotowaną wodą. Pomarańcze wyfiletować. Krótko(...)Krem jest najlepszy na drugi, a nawet trzeci dzień. Przechowywać w lodówce. Smacznego!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Rolada mocno czekoladowa „Zebra” Dania Ciasta , Rolady Kuchnia Polska Porcje 15 porcji Składniki Składniki na ciasto: 5 jajek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek mąki kokosowej ¾ szklanki cukru kryształ 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Przepisy Babci
Stefanka a'la zebra 131

specjalnych. Doskonałe na różnego rodzaju uroczystości rodzinne np.: urodziny czy imieniny. U mnie w domu nie odłączny król takich właśnie spotkań. Co tu dużo mówić stefanka a' la zebra to ciasto z kategorii bez pieczenia przełożone dwoma pysznymi kremami: czekoladowym i waniliowym. Całość tworzy niesamowity efekt wizualny i smakowy. Polecam! Składniki: 600 ml mleka 200 g herbatników 100 g masła

Ciasta z tradycjami
Jogurtowo-kakaowe ciasto z truskawkami 90

kakao z truskawkami i jeżynami, bez miksera, powstaje w kilka chwil. Dzięki temu, że kakao dodaję na końcu i ledwo co mieszam powstaje ciekawa mozaika coś a la zebra. Gotowe ciasto jogurtowo-kakaowe posypuję cukrem pudrem. Możecie przygotować do niego kruszonkę, będzie chrupiąco, słodko i jeszcze smaczniej. Polecam przepis! Jogurtowo-kakaowe ciasto z truskawkami SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej

Zasmakuj Kuchni
Babka zebra 76

Przepis na babkę z zasobów rodzinnych. Zazwyczaj piecze się ją w okrągłej formie, ale ja upiekłem w tej, którą miałem pod ręką. Wyszedł może bardziej tygrys niż zebra, niemniej ciasto smaczne :)     Składniki : -5 jajek, - 3/4 szklanki cukru, - 3/4 szklanki oleju, - 1 szklanka oranżady lub innego  gazowanego napoju, - 2,5 szklanki mąki, - 2 łyżki kakao, - 2 łyżeczki proszku

Przepisy Mikołaja
Placek kakaowo-migdałowy z truskawkami 160

Ciasto szybkie i łatwe co jest o tyle ważne, że gdy pięknie za oknem to nie chce mi się, jeszcze bardziej niż zwykle, stać przy garach. Tutaj wystarczy ubić jajka, dodać sypkie składniki a na wierzch wrzucić trochę owoców i gotowe ! Ja placek polukrowałam(...)woli mąż, ale wystarczy oprószyć go odrobiną cukru pudru i będzie równie pysznie :) Olej rzepakowy świetnie sprawdza się przy wypiekach i sprawdziłam to już wiele razy np. piekąc Zebrę czy Ciasto czekoladowe . Ma neutralny smak i zapach i dzięki niemu ciasto dłużej zachowuje świeżość, jest wilgotne i bardzo smakowite. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Setny wpis - sernikowe szaleństwo. 165

Zastanawiałam się czy z okazji setnego wpisu upiec tort, napisać notkę z kilkoma statystykami... Uznałam, że setny wpis poświęcę cudownemu sernikowi, a 101 statystykom. :) Nie jestem

Brzuszki Łakomczuszki
Wisienka w Zebrze 97

Wisienka w Zebrze Zwykłe ciasto a można trochę wzbogacić o owoce Składniki: ·        5 jajek ·        Niepełna szklanka cukru ·        3 szk. mąki pszennej ·        2 łyżeczki proszku do pieczenia ·        Niepełna szk. wody gazowanej

Kulinarna Chwila
Babka biało-czarna na oleju 134

dodajemy kakao. Miksujemy, następnie wlewamy kakaową masę do formy.Ja czasami umieszczam sobie masę białą w innej misce, czarną w innej i wlewam na przemian, żeby zrobiła się taka zebra, lub ciasto w kropki Pieczemy przez 40-45 minut w 180 stopniach.   Artykuł Babka biało-czarna na oleju pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Babka z makiem 225

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mieliśmy   dziś apetyt na puszystą , lekko wilgotną babkę z makiem więc zmodyfikowałam przepis na ciasto zwane Zebrą i tak oto powstała wspaniała babeczka :) Składniki: 5 jaj 1 szklanka cukru+ 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 3 łyżeczki proszku do pieczenia

W garach u Gosi
Zebra budyniowo - krówkowa 147

zaczerpnełam z internetu.                                                 Zebra budyniowo - krówkowa Składniki : Ciasto jajka - 5 szt olej - 1 szkl woda gazowana - 1 szkl kakao - 2 łyżki mąka 2,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka

Kuchnia Danusi
TOP 15 PRZEPISÓW W 2011 ROKU 145

Jigae 9. Rumowo-czekoladowe cupcakes z marakują 10. Skubaniec (pleśniak) 11. Biszkopt królowej Wiktorii (Victoria Sponge) 12. Kawowa panna cotta 13. Czekoladowy torcik serduszko 14. Nadziewane gruszki w cieście 15. Zebra pomarańczowo-czekoladowa

Przepisy Aleksandry
Ciasto "Zebra" 143

oprószamy mąką. Na środek formy nakładamy na przemian niewielkie ilości (około 3 łyżek) ciemnego i jasnego ciasta. Ciasto będzie się stopniowo rozlewać po dnie formy tworząc wzór zebry. Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 60 minut w 180°C. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy w środku jest suche. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem

Qchnia po prostu
ŚWIĄTECZNA TARTA SEROWO-MAKOWA – TARTA ZEBRA 43

calusieńki rok. Dziś, zainspirowana współpracą z marką Dr. Oetker przygotowałam przepyszny seromak – klasyczne, świąteczne ciasto, ale w nietypowej wersji. Nietypowej, ale absolutnie nie mniej smacznej, niż klasyk. Pyszne, delikatnie kruche ciasto pokryłam serową i makową masą – całość wylałam naprzemiennie tworząc ozdobną zebrę po upieczeniu. Ciasto jest niesamowite! Wspaniale pachnące migdałami, wanilią i skórką pomarańczową. Nie zapychające! Takie(...)chwili wahania! Masa serowa jest niesamowicie kremowa! Ciasto idealne do świątecznej kawki – ale nie tylko! Do przepisu wykorzystałam znane już pewnie wszystkim składniki marki Dr. Oetker – ekstrakt naturalny Migdał z Maroka ( jak pamiętacie Maroko bliskie mojemu sercu! ) i cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker. SKŁADNIKI: ( forma 20 cm ) CIASTO: * mąka pszenna – 200 g * masło

Ostra na Słodko
Zebra 102

Szukając pomysłu na coś słodkiego przeglądałam różne strony i na trafiłam na Zebrę, dawno nie gościła u nas w domu więc trzeba było smak tego ciasta przypomnieć. I oto Zebra w moim wykonaniu: Czubek naderwany z tego względu, że ciasta tego typu lubię jeść urywając kawałek palcami, tak mi lepiej smakuje ;) A oto przepis na to cudo ;) Składnika: 5 jajek

Motylkowa Kuchnia