ciasto zebra - 501 przepisów (strona:12/34)

Zebra z malinami pieczona w keksówce 114

Zebra, to jedno z tych ciast, które można dość szybko przygotować. Do jej przygotowania wykorzystałam również maliny, które dodały znanemu prawie wszystkim ciastu nieco kwaskowego smaku

Przepisy Kulinarne
Strucla z dżemem 120

pierwszy i ostatni raz. Zdecydowałam się na zrobienie takiego ciasta, ponieważ chciałam zrobić coś na szybko dla gości, żeby było do kawy. Nie miałam ochoty na zwykłe ciasta ucierane. Rożne babki czy zebry tez ostatnio były. NA ciasta z kremami lub na zimno nie miałam wystarczająco czasu, więc padło na ciasto kruche, które bardzo szybko się robi. Wystarczy zagnieść

Waniliowe Improwizacje
Ciasto kokosowa princessa 512

Ciasto wygląda jak zebra, a w smaku przypomina popularny wafelek. Nie wymaga zbyt dużo pracy, a co najważniejsze ciasto jest bez pieczenia. Bazą kremu jest domowy budyń. W połączeniu z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi powoduje obłędny smak. Foremka 20x32 cm: Masa kokosowa: 0,5 l mleka 3,2% 2 żółtka 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki

VioletoweKucharzenie
Zebra 106

Zebra 2016-04-06 23:02:21 Ilość porcji: 12 Puszyste i wilgotne w smaku ciasto, które pamięta jeszcze ponure czasy PRL-u. Zapewne każdy z Was znajdzie go w notesie babci lub mamy. W dzieciństwie byłam zafascynowana tym ciastem, a raczej jego wykonaniem. Byłam przekonana, że mama przygotowując to ciasto włożyła mnóstwo pracy w wykonanie tych zabawnych biało-czarnych

Wędrówki po kuchni
Ciasto Zebra 167

Zebra to znane, proste i szybkie ciasto. Składniki do jej przygotowania znajdą się w każdej kuchni więc doskonale się sprawdza gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego a pod ręką nie ma za wiele składników. Ciasto zawsze się udaje, jest puszyste i wilgotne, długo zachowuje świeżość. Za każdym razem inaczej wygląda bo nigdy nie wiadomo jak ułożą się warstwy ciemnego

Monia miesza i gotuje
Sernik zebra 132

Sernik zebra to delikatne ciasto o wyraźnym smaku kakao i wanilii. Proste wykonanie i apetyczny wygląd na pewno zachęcają do wykonania. Jestem pewna, że sernik zebra będzie wspaniale smakował zarówno domownikom, jak i gościom. Pewnie się powtarzam, ale prawdziwy i smaczny sernik powstaje tylko z prawdziwego sera twarogowego. Omijam sery, które są rzadkie lub w swoim składzie mają 0% tłuszczu

Kuchcik gotuje
Szwedzkie ciasto z cynamonem 190

pieczenia. Wylej masę do formy. Wyrównaj manewrując formą. Roztop masło w kubeczku. Wymieszaj z cukrem i cynamonem. Polej ciasto cynamonowym nadzieniem tworząc dowolny wzór. U mnie wyszła zebra. Wstaw formę z ciastem do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20-25 minut. Ciasto powinno się błyszczeć na środku. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. The post Szwedzkie ciasto z cynamonem appeared first

codojedzenia
Babka zebra na białkach 127

czegoś białka… ciężko jest coś wymyślić co z nimi zrobić, a jedyne co przychodzi nam do głowy to kokosanki lub bezy. Babka zebra na białkach -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Babka zebra na białkach 127

czegoś białka… ciężko jest coś wymyślić co z nimi zrobić, a jedyne co przychodzi nam do głowy to kokosanki lub bezy. Babka zebra na białkach -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Deserowa zebra 168

ciasta ( raz białą, raz ciemną), aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam "zebra"  Ps. Źle podzieliłam masę i brakło mi białej, dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy. Gotową "zebrę" chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej 2-3 godz. "Zebrę" można zrobić wg tego pomysłu , tu użyto tylko jogurtu greckiego. Ja zrobiłam ją po swojemu

Proste Potrawy
TRUSKAWKOWA ZEBRA NA ZIMNO - SERNIK 110

już trzymała sernik na zimno. Raz był to klasyczny sernik a innym razem owocowy lub czekoladowy. Jako, że mamy wiosnę przygotowałam sernik na zimno, którego wnętrze przypomina namaszczenie zebry. Różowy kolor ciasta jest truskawkowy, a biały to klasyczny sernik na zimno. Składniki: SPÓD CIASTA 1/4 kostki Palma firmy Bielmar 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

Kuchnia w oparach
Metrowiec 226

Intense od Dr. Oetkera pochodzące z linii Ze Świata Natury – dodane do zwykłego kakao sprawia, że nasze wypieki i kremy uzyskują czarny odcień. Jest świetne do metrowca, ciast w typie zebry i wszędzie tam, gdzie chcemy uzyskać głęboki kolor. W ramach zastępstwa dla Czarnego Kakao, można użyć Ciemnego Kakao o intensywnym brązowym kolorze. Z tej samej linii dodatków(...)pochodzi wykorzystana w przepisie wanilia w najczystszej postaci – lasce wanilii z Wysp Pacyfiku. Nadaje ona prawdziwie waniliowy smak i aromat – to budyniowi wychodzi na dobre. Metrowiec – ciasto jasne i ciasto ciemne: 8 jajek (po 4 do każdego ciasta) 1 i ½ szkl. cukru (po ¾ do każdego ciasta) ½ szkl. oleju (po ¼ do każdego ciasta) ½ szkl. wody (po ¼ do każdego

Poezja smaku
Babka Zebra 174

Babka Zebra Placek Zebra to klasyk. Uwielbiam do niego wracać, bo jest prosty, smaczny, pięknie wygląda i sprawia uśmiech na twarzyczce mojej córki:) Nie ma co się rozpisywać na temat smaku. Po prostu jest to babka waniliowo - kakaowa. Wilgotna i tyle w temacie. Jedna z lepszych jaką piekłam. Składniki: 5 jajek szklanka oleju 3/4 szklanki białej oranżady (tym razem użyłam(...)się udało) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru łyżeczka aromatu waniliowego 2-3 łyżki kakao 2-3 łyżki mąki do jasnego ciasta Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej ciągle ubijając, ale już na mniejszych obrotach. Następnie

na moim stole...
Zebra 141

zdziwieniem stwierdziłam, że bardzo dawno nie było u mnie żadnych słodkich przepisów. Bardziej gustujemy w niekremowych, prostych ciastach czy muffinkach. Zebra jest jednym z naszych ulubionych. Któż nie lubi zebry? Słodka, wspaniale wilgotna i wyrośnięta. Wystarczy prosty dodatek - polewa, lukier, dekoracja i staje się eleganckim wypiekiem. Składniki (8 porcji) -5 jajek -1,5 szkl. cukru -2,5 szkl. mąki pszennej(...)stopniowo dodawać cukier, a później po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miksując nadal stopniowo dodawać ją do masy. Następnie tak samo postępować z wodą i olejem. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej 3 łyżki mąki. Obie masy dokładnie zmiksować. Na środek blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylewać naprzemiennie po kilka łyżek

Zielona Kuchnia