ciasto ze słonecznikiem - 3356 przepisów (strona:143/224)

Orkiszowy chleb z cukinią 139

łyżka słonecznika łuskanego 2 łyżki pestek dyni ½ – 1 łyżeczkę soli Przygotowanie: Cukinie obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do dużej miski. Posolić i odstawić na 10 minut, aż puści sok. Następnie ją wycisnąć i odcedzić. Do cukinii dodać jajko i wymieszać. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, olej oraz syrop klonowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Wieloziarnisty razowy chleb na zakwasie 214

szklanki słonecznika 1/2 szklanki dyni 1/2 szklanki płatków owsianych (NIE błyskawicznych) 1/2 szklanki siemienia lnianego 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki otrębów żytnich lub pszennych 1 łyżka soli 1 łyżka miodu rozpuszczona w odrobinie wody 250 g maki żytniej razowej 250 g maki gryczanej 330 ml aktywnego zakwasu 3 szklanki wody Wykonanie: Wszystkie skadniki mieszamy ze sobą dokładnie. Ciasto nie może

Kulinarne przygody Gatity
Chleb z mąką kukurydzianą 142

dyni, słonecznika, siemienia lnianego i szczypta kminku Przygotowanie : Do miski wsypujemy mąkę pełnoziarnistą, pszenną, żytnią , kukurydzianą (przesianą) i mieszamy dokładnie Wlewamy ostrożnie wodę (w połowie szklanki wody rozpuszczam miód lub cukier) i ciągle mieszamy Dodajemy olej, sól, dodatki (dowolne, według uznania ), drożdże i teraz bardzo dokładnie wyrabiamy łyżką drewnianą, wodę dodajemy ostrożnie, by nie wlać za dużo Ciasto musi mieć

Proste Potrawy
Paluchy z ciasta francuskiego 188

miseczce. Ciasto francuskie rozwijamy. Nacinami paski o szerokości około 3 cm. Każdy z tych pasków nacinamy prawie na całej długości co 1 cm. Powstałe kawałki zaplatamy w warkocze. Końcowkę ściskami palcami. Początek nacinamy i również ściskamy palcami. Warkocze wstawiamy do piekarnika na 220 stopni na około 12-15 minut. Paluchy można z wierzchu posypać sezamem, makiem lub słonecznikiem

Kolizje Smaków
Czekolada mleczna oraz gorzka bez dodatku cukru – Magnetic (Biedronka) 133

mleko w proszku pełne, serwatka w proszku z mleka, miazga kakaowa, substancja słodząca-glikozydy stewiolowe, emulgator-lecytyny ze słonecznika, ekstrakt z wanilii. Masa kakaowa minimum 36%. Gorzka – miazga kakaowa, substancja słodząca-maltitole, tłuszcz kakaowy, substancja słodząca-glikozydy stewiolowe, emulgator-lecytyny ze słonecznika, ekstrakt z wanilii. Masa kakaowa minimum 70%. Masa netto: 90g Wartości odżywcze: Mleczna – 100g/ 551 kcal, tłuszcz(...)zostaną na stałe w ofercie. Mleczna nie do końca trafiła w nasz gust ale gorzka/deserowa już bardzo nam smakowała i na pewno będziemy kupować ją systematycznie do deserów i ciast jako polewa czy jako przekąska kiedy najdzie nas ochota na kawałek lekko słodkiej czekolady <3  Mleczna   Ocena: 3 pandy Gorzka Ocena: 5 pand

Candy Pandas
Roślinne kabanosy – Dobra Kaloria 71

Jakiś czas temu recenzowałyśmy dla Was wegański odpowiednik kabanosów od firmy Tarczyński. Bardzo pozytywnie nas zaskoczyły, choć wtedy jeszcze nie miałyśmy porównania z innymi. Tym razem

Candy Pandas
Sałatka ze szpinakiem, bekonem, serem blue i sezamem 134

 Często w okresie wakacyjnym mam wzmożony apetyt na zieleninę i świeże warzywa. Na pewno nie jestem wyjątkiem, dlatego mam dziś dla Was bardzo ciekawy przepis

kulinarnyJa
Pasta warzywna z newellą z nutą orzecha włoskiego i sera cheddar 201

Czas na konkrety czyli pyszną pastę, w której skład wejdą: makaron z pszenicy durum, marchew, newella, cukinia, czerwona cebula, olej z orzecha włoskiego, prażony słonecznik, olej

Kuchnia PROzdrowotna
Baton orzechowy PREMIUM – CROWNFIELD (Lidl) 53

Ostatnio na zakupach w Lidlu wpadły nam w ręce nowe ciekawe batoniki. Co prawda, klasyczne bakaliowe przekąski z daktyli już dawno nam się przejadły ale chrupiące

Candy Pandas
Sałatka z burakiem i fetą 1223

Sałatka z burakiem i fetą to doskonała propozycja na imprezową przystawkę lub lekką kolację. Danie świetnie smakuje, pięknie prezentuje się na talerzu i jest bardzo łatwe

Alle Dobre!
Chlebek ziołowy bez wyrastania [PRZEPIS] 83

wyrastania to propozycja na pyszne pieczywo, które idealnie będzie pasować jako dodatek do greckiej sałatki. Przygotowanie tego chleba jest bardzo szybkie, nie wymaga ono wyrastania, tylko zaraz po wyrobieniu ciasta możemy je piec. Chleb będzie rósł podczas pieczenia. Do przygotowania nadzienia ziołowego wykorzystajcie Wasze ulubione zioła – natkę pietruszki, bazylię, oregano, tymianek, po prostu to co najbardziej lubicie. Składniki(...)drożdże (ja używam świeżych drożdży), 3 łyżki mąki i 1/2 wody. Odstawiamy zaczyn na około 20 minut aby drożdże zaczęły pracować. Następnie zaczyn łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy ciasto. Ciasto od razu po wyrobieniu rozwałkowujemy i zwijamy. Po przełożeniu do blaszki nacinamy z góry. Chleb pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 st. C. Ja zaraz po upieczeniu włączam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z kurczakiem i sałatą lodową 67

Sałatka z kurczakiem i sałatą lodową to bardzo smaczna sałatka, którą musicie wypróbować. Składa się z kilku prostych składników, takich jak kurczak, sałata lodowa, ser feta

Alle Dobre!
Krem z brokułów 70

ciasta francuskiego, np. małymi kuleczkami lub kwadracikami Chipsy z boczku. Szynka dojrzewająca. Parmezan, grana padano, bursztyn i podobne. Feta, sery pleśniowe, kozi ser, mozzarella. Zioła takie jak natka, bazylia, kolendra, szczypiorek. Kleks kwaśnej śmietany, jogurtu naturalnego, słodkiej śmietanki (12%, 18%, 30%, 36%), serka kremowego naturalnego. Kawałki przesmażonej cebulki i kiełbaski. Orzechy np. włoskie, pekan, nerkowce. Pestki dyni, słonecznika, prażone, posiekane

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowe racuchy jak u babci i wizyta w TVP3 175

Pestki słonecznika Do dzieła: Suche składniki łączymy ze sobą w misce, dolewamy mleko w temperaturze pokojowej i po dokładnym wymieszaniu odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. W między czasie rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła klarowanego i pozwalamy mu się pięknie rozpuścić :) Jabłko kroimy w cienkie nieduże plasterki, jak kiedyś robiła to babcia i delikatnie mieszany z lekko wyrośnięty ciastem. Placuszki

Spektrum Smaku
Cynamonowe Płatki Śniadaniowe 102

Ziaren słonecznika 1 tbsp Nasion Chia 2 tbsp Jagód Goji (opcjonalnie) 1 tsp Mielonego cynamonu 2 tbsp Syropu klonowego lub miodu (więcej jeśli lubicie bardziej słodkie) 1 Duże jajko 1 tbsp Oleju kokosowego (rozpuszczonego) Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Suche składniki mieszamy w naczyniu malaksera. Dodajemy jajko, syrop klonowy i olej kokosowy i mieszamy aż wytworzy nam się ciasto

Oslov.

Proponowane wyszukiwania