Ciasteczka zbożowe z ziaren

Ciasteczka zbożowe z ziaren

Ciasteczka zbożowe z ziaren

Przepis na : deser

Mój tegoroczny faworyt!  Ciasteczka są pyszne i kruche, a do tego zdrowe i pełne błonnika. Długo zachowują świeżość. To idealna przekąska w pracy lub w szkole :) Składniki: Margaryna 25 dag Cukier lub miód prawdziwy ½ szklanki Jajka 3 szt. Słonecznik 20 dag Pestki dyni 20 dag Ziarna sezamu 10 dag Siemię lniane 20 dag Otręby pszenne 10 dag Mąka pełnoziarnista 1 szklanka Proszek do pieczenia 1 łyżka Wykonanie: Margarynę rozpuścić z cukrem lub miodem, przestudzić, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Następnie dodaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przekąski, fit, ciasteczka, dynia, przekąska, słonecznik, ciasto, desery, ciasto fit, deser, kruche ciasteczka, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.