ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:77/184)

PRZEKŁADANIEC BAKALIOWY 119

ciasto. 4. Odstawiamy na ½ godziny żeby podwoiło objętość. 5. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na cienki placek. 6. Na każdej warstwie ciasta układamy owoce (róża, śliwki, agrest, truskawki, gruszki, wiśnie, porzeczki, borówki wszystkie odcedzone z syropu). 7. Ostatnią część posypujemy po wierzchu posiekanymi orzechami. Pieczemy w temperaturze 180 st. C około 1 godz. 15 minut

Marcepanowa kuchnia
Dżem z czerwonej porzeczki 138

kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Dżem

Kulinarne przygody Gatity
Pianka z owoców leśnych 358

Ucierane ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych, przełożone pianką ze śmietany i owoców leśnych. Ja użyłam tych z dodatkiem kwaśnych porzeczek, więc musiałam je nieco mocniej dosłodzić. Jeśli w waszej mieszance ich zabraknie, można ilość cukru nieco zredukować. Ciasto: 150 g masła 80 g cukru 2 jajka 140 g mąki 60 g wiórków kokosowych Pianka: 400 g mrożonych owoców leśnych

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno z truskawkami 109

Pyszne połączenie sera z galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam!          Sernik na zimno z truskawkami   Składniki na formę 24x24cm:   Na masę serową: 120 g miękkiego

Smak mojej kuchni
Ciasto jogurtowe z frużeliną malinową 260

Niebanalny smak klasycznego ciasta na jogurcie. Słodkość przełamuję tutaj frużelina malinowa, ale równie dobrze można zastąpić ją innymi, dowolnymi owocami, np. porzeczkami, truskawkami, jagodami itp. Wypróbuj w swojej kuchni, nie pożałujesz... obiecuję! ;)     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x35 cm)   Ciasto: 3 jaja 3/4 szkl cukru 300 g jogurtu naturalnego 1/2 szkl oleju rzepakowego 2 szkl

Nastoletnie Wypiekanie
Babka cynamonowa oprószona cukrem pudrem 152

temperaturze 175 stopni C. Babkę wystudzić w foremce, następnie wyjąć i posypać przez siteczko cukrem pudrem lub polukrować lukrem i udekorować według uznania. Ps. Do ciasta można dać 4 łyżki dżemu (np. z czarnej porzeczki, czy z wiśni) lub wymieszać z powidłami (np. 1 łyżka dżemu + 3 łyżki powideł śliwkowych). Wierzch babki można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą

Gotowanie-uk
Sernik na zimno z czarną porzeczką 314

Sernik na zimno z czarną porzeczką Kolory tego sernika są obłędne. Można najeść się samymi oczyma. Kolorowy, orzeźwiający, pyszny. I prosty oczywiście w wykonaniu. Jeśli lubicie

na moim stole...
Ciasto budyniowo - owocowe 105

nakładamy na ciasto. Na budyń wykładamy owoce. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 minut. Dla kontrastu po upieczeniu lub przed, na ciasto można włożyć kilka owoców innego koloru, ja miałam porzeczki

Jadło i czytadło
Jeszcze jeden mazur dzisiaj...z kokosową pianką 146

smaki porzeczki z kokosem i odrobiną czekolady, wykrzykiwały moje kubeczki smakowe w przestrzeni buzi. Policzki wydymały się od eksplozji smaków! Och, nieładnie się tak przechwalać! Ale naprawdę jestem z siebie dumna. I z tą wewnętrzną dumą i pewnością, że Was również zachwyci smak mojego pierwszego mazurka, dzielę się przepisem :) Mazurek na owsianym spodzie z kokosową pianką Potrzebujesz: Na ciasto: 200g(...)kokosowego 1 łyżeczka żelatyny 1,5 łyżeczki wiórków kokosowych, 3 łyżeczki śmietany 18% Do tego: 200g dżemu z czerwonej lub czarnej porzeczki 2 paski czekolady mlecznej (polewa) 1 łyżka wody (polewa) garstka płatków migdałów do posypania Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Na stolnicę wysyp mąkę, cukier, dodaj masło pokrojone na mniejsze kawałki - wszystko przesiekaj ze sobą nożem do uzyskania "okruchów

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rolada z owocami i galaretką Monte Santi 137

nadzienie owocowe 1 szkl wina Monte Santi (Oryginal Flawour)  2 szkl wody 4 łyżki cukru 1 łyzka soku z cytryny 1 litr owoców (porzeczki białe, czerwone, agrest , truskawki) 5-6 łyżeczek żelatyny Najpierw pieczemy ciasto. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, ubijamy ok 5 min, dodajemy żółtka i mąkę. Rozkładamy ciasto na dużej formie

Gotowanie jest łatwe
Ciasteczka Husarenkrapfen 129

waniliowego 1 szczypta soli 2 żółtka 150 g masła 100 g zmielonych orzechów laskowych Do posypania: cukier puder Do wypełnienia: galaretka z czerwonej porzeczki (takiej na 500 ml wody) 250 ml wrzątku  Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść razem. Ciasto uformować w kulkę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Piekarnik nagrzać(...)temp. 180˚C (grzanie góra-dół). Ciasto podzielić na trzy równe części. Zrobić z nich rulony (fot.1) i pociąć każdy na około 15 równych kawałków  (fot.2) . Następnie z każdego kawałka utoczyć kulki. Tak przygotowane ciastka ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i za pomocą końcówki drewnianej łyżki, wcisnąć w każdej kulce okrągłe zagłębienie  (fot.3) . Wstawić ciastka

Świat Ciasta
Stefan czy Sefanka 157

mleka 7 łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru mały budyń lub połowa tradycyjnego opakowania 80 gram masla Masa krówkowa  Dżem z czarnej porzeczki wiórki kokosowe do posypania mleko do nasączenia herbatników oraz mleko do rozcieńczenia ciasta Do szklanki wlewamy trochę mleka by rozcieńczyć budyń, pozostałe Mleko wraz z cukrem zagotowujemy...Do gotującego się mleka wsypujemy kasze manną i gotujemy

NaKońcuJęzyka
bajaderkowa rolada na waflach 162

szkl mleka 100 g masła budyń czekoladowy 3 łyżki kakao 3 jajka ponadto: słoik kwaśnego dżemu (u mnie z porzeczek) 2 kwadratowe wafle 100 g mlecznej czekolady 2-3 łyżki mleka ew. cukrowe ozdóbki Ciasto drobno pokruszyć (ja zmieliłam w malakserze). Jajka, kakao i budyń rozmieszać w 1/2 szkl mleka. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać masę kakaową, ugotować gęsty

6niebo
Ciasto jogurtowe z malinami 124

owocami. Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wielkość 15×24 centymetry. Maliny zastąpić możemy borówkami, jagodami, porzeczkami czy poziomkami. Nie używajmy zbyt ciężkich owoców, gdyż w trakcie pieczenia opadną one na spód ciasta. Lubisz ciasta z owocami? Sprawdź nasz przepis na Wegańskie ciasto z jabłkami The post Ciasto jogurtowe z malinami appeared first on MeCooks

mecooks
Ciasto "Pijak" 389

też nie jest ze względu na dość dużą ilość składników. Jednak na jakieś większe przyjęcie, czy np. święta zdecydowanie polecam to ciasto, bo jego smak jest na prawdę wyjątkowy. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 cukru waniliowego (8 g) Warstwa Makowo-Kokosowa(...)waniliowy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady (lub 50 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 50 g masła ponadto: okrągłe biszkopty  dżem z czarnej porzeczki (ok. 400 ml) 50 ml wódki + 50 ml mleka Ciasto "Pijak" - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica 23 cm). Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubić białka na sztywną pianę

Słodka Strona
Popapraniec 10545

swoim smakiem. Składniki: na ciasto: 5 jaj 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka kakao 1 szklanka maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę: 3/4 litra mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 100 g orzechów włoskich odrobina dowolnego(...)mleka. Zagotować. Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę, gdy budyń ostygnie, stopniowo dodawać go do margaryny. Utrzeć na jednolitą masę. Wystudzone ciasto przekroić na 2 placki. Spód skropić dowolnym alkoholem, ja użyłam nalewki z czarnej porzeczki. Na placek nałożyć większą połowę masy, przykryć drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę. Na masę wyłożyć kupkami dżem z czarnej porzeczki, następnie

na moim stole...
Muffinko-serniko-brownie z jeżynami (lub innymi owocami) 148

inna... A jaka smaczna! Polecam, szczególnie, że można użyć różnych owoców: jeżyn, malin, wiśni (także tych z soku, tylko trzeba je dobrze odsączyć), truskawek, porzeczek, brzoskwiń... Naprawdę cała masa możliwości, w zależności od sezonu :) Składniki: Ciasto brownie: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 82% (100g) 1/3 szkl. brązowego cukru (może być też kryształ) 2 jajka 5 czubatych łyżek kakao

Kolorowy Przepisownik
Drożdżówki z serkiem wiejskim, czerwoną porzeczką i kruszonką 143

składników... po prostu serek wiejski i pyszne czerwone porzeczki :) Właśnie tym nadziałam dzisiejsze drożdżówki. Dodatkowo wierzch posypałam kruszonką, a po upieczeniu oprószyłam je cukrem pudrem. I voilà! Domowe pulchne bułeczki gotowe ;) Zdecydowanie polecam Wam ten przepis, a większym łasuchom radzę podwoić porcję.     Składniki: (na ok. 6 sztuk)   Ciasto: 15 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej(...)waniliowego   Kruszonka: 30 g zimnego masła 40 g mąki pszennej 30 g cukru   Dodatkowo: 200 g czerwonej porzeczki białko do posmarowania drożdżówek (te pozostałe po masie z serka wiejskiego) cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Drożdże rozpuścić w połowie ilości ciepłego mleka wraz ze szczyptą cukru oraz 2-3 łyżkami mąki pszennej. Dobrze wymieszać

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) 377

tych, którzy lubią desery i nie chcą z nich rezygnować na LCHF. Ciasto kokosowe z truskawkami przypomina ciasto biszkoptowe z owocami, jakie gościło zapewne w domach wielu z Was. Poza truskawkami można je przygotować z dowolnymi owocami niskowęglowodanowymi jak jagody, maliny, porzeczki, rabarbar itp. Jest to propozycja idealna nie tylko dla osób na LCHF, ale i alergików ponieważ nie zawiera(...)glutenu i laktozy. Składniki na ciasto kokosowe z truskawkami (forma 22 cm): 6 jajek o temperaturze pokojowej 90 g mąki kokosowej 120 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej 8-12 łyżek (50-75 ml) zimnej wody

Ola la LCHF