ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:73/184)

Beza z kremem cytrynowym 166

Beza z kremem cytrynowym to idealne ciasto na upały. Lekki, orzeźwiający deser, któremu nie można się oprzeć. Zarówno bezę jak i krem możecie przygotować nieco wcześniej

Pieguskowa Kuchnia
Nalewka z czerwonej porzeczki 195

owoce od alkoholu. Mieszamy odlany sok z alkoholem. Przelewamy do butelek. Pijemy za pół roku 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-czerwonej-porzeczki/ MieszamWGarnku   Artykuł Nalewka z czerwonej porzeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto czekoladowe z masą porzeczkową 185

Składniki: ciasto: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50 ml mleka 10 dkg mąki 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao

czarrna od kuchni
Jagodowe galette 225

szybkim sposobem na deser są tarty rustykalne, a kiedy nadziejemy je jagodami, to staje się to deserem idealnym :) Spróbujcie również z dodatkiem innych owocków, malin, porzeczek, śliwek. W każdej wersji smakuje pysznie :) Składniki: CIASTO: 240g mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 125g masła 100g cukru pudru DODATKOWO: szklanka jagód kilka łyżek mielonych migdałów cukier puder Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść

Cakes By Kejt
Chleb pełnoziarnisty z porzeczkami w lipcowej piekarni 170

czarnych porzeczek (u mnie mocno wysuszone po nalewie na likier porzeczkowy 30 g rodzynków Drewnianą łyżką wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem porzeczek i rodzynków. Dodać porzeczki i rodzynki. Wymieszać do połączenia składników. Zostawić ciasto przykryte wilgotną ściereczką na ok. 20-30 min. Przełożyć ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia

Weekendy w domu i ogrodzie
Crème de cassis czyli likier z czarnej porzeczki 132

poprzednim, owoce wyciskamy z jego nadmiaru i całość przelewamy przez filtr do kawy do butelek. Likier odstawiamy na 3 miesiące by nabrał mocy. Na zdrowie! *Porzeczki po zrobieniu likieru można wykorzystać do ulubionego ciasta. Należy je wcześniej dobrze wysmażyć, by pozbyć się goryczki alkoholu

Mango Papaja
Ciasto z kefirem 128

Proste i smaczne...do ciasta można dodawać dowolne owoce..u mnie jagody, porzeczki , troszkę agrestu i wiśni. 4 jajka 2 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 3/4szkl.oleju 1/2 szkl.kefiru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia  dowolne owoce Żółtka utrzeć z cukrem, po trochu dodawać kefir.Następnie dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej.Na koniec dodać ubite

Moje domowe kucharzenie
Nocny drożdżowiec 313

wymieszaniu ciasto przekładamy na dużą blachę (ja mam 36 cm na 25 cm) wysmarowaną margaryną i posypaną delikatnie bułką tartą, do zimnego piekarnika. Teraz na ciasto układamy owoce jakie lubimy, mogą to być porzeczki, śliwki czy jabłka, a ja czasem robię bez owoców; na wierzch kładę tylko samą kruszonkę. Piec w 180 stopniach ok 50 minut (grzałka ustawiona na górę

upichcic
Sernik tradycyjny 201

twarogu ( może być twaróg gotowy ) -1 szklanka cukru -4 jajka -5 dkg margaryny lub masła -aromat śmietankowy -2 łyżki maki ziemniaczanej -dżem z czarnej porzeczki lub agrestu lub śliwek - do wyboru Na ciasto: -1,5 szklanki mąki pszennej -10 dkg margaryny -0,5 szklanki cukru pudru -1 jajko -łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki kakao -aromat śmietankowy    Zagniatamy

Maminek kulinarny
CIASTO MARCHEWKOWE 91

pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Do ciasta zamiast wiórków kokosowych możecie dodać posiekane bakalie, np. orzechy laskowe, migdały, suszone owoce (żurawinę, rodzynki). Ciasto możecie dodatkowo udekorować ciemnymi owocami, tj. borówkami, jagodami, porzeczkami lub jeżynami. Będzie piękny kontrast względem kremu. PRZYGOTOWANIE: W większej misce miksuję na puch jajka z cukrem. Trwa to 5-8 minut, miksuję na najwyższych(...)cały czas miksując. Następnie dodaję suche składniki, miksuję. Na koniec wrzucam tartą marchew, tym razem mieszam już łyżką. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, zamykam obręcz. Boki smaruję masłem. Wlewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra + dół, bez termoobiegu. Ciasto wkładam na środkową półkę piekarnika i piekę 45-50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe ciasto

Zasmakuj Kuchni
Drożdżówki z Dżemem I 228

moich przetworów zostało mi pół szklanki dżemu z czarnej porzeczki, troszkę morelowego, które nie zmieściły się do słoików. Nie jestem dżemożercą, więc postanowiłam zrobić drożdżówki. Przy okazji po raz pierwszy robiłam ciasto drożdżowe z cudzego przepisu, bo zwykle robiłam swoje własne. Przepis na ciasto z  Moje Wypieki . Wybaczcie za zdjęcia, ich jakość pozostawia wiele do życzenia.. Wszystkie zdjęcia(...)Czarnej Porzeczki Dżem Morelowy Truskawkowy Mus Wykonanie: Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam dołek ciepłym mlekiem. Rozmieszałam drożdże z mlekiem i cukrem i rozczyn pozostawiłam do wyrośnięcia. Jak rozczyn podwoił swoją objętość wymieszałam go łyżką z mąką i dodałam roztrzepane jajka. Długo zagniatałam. Jak ciasto zaczęło odchodzić

Blondynka Gotuje
Tarta z budyniem i owocami 209

naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka tarta z budyniem i owocami PRZYGOTOWANIE: 50 minut + 30-40 minut chłodzenia

nietylkopasta.pl
Tort czekoladowo-śmietankowy z owocami 311

bardzo kakaowe, wraz z cudownym śmietankowym kremem i owocowym żelem stanowi wspaniałą całość i jestem pewna, że nie poprzestaniecie na jednym kawałku... Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków. SKŁADNIKI NA CIASTO CZEKOLADOWE: 1 i 1/4 szklanki brązowego cukru 150 g mąki pszennej 3 duże jajka 150 ml mleka 130 ml oleju rzepakowego 1 łyżka esencji waniliowej 60 g kakao pól łyżeczki(...)SKŁADNIKI NA OWOCOWĄ FRUŻELINĘ: 250 g owoców (użyłam truskawek, malin, czarnych porzeczek oraz borówek amerykańskich) - owoce mogą być mrożone lub świeże 1,5 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej DO DEKORACJI: świeże owoce listki mięty lub melisy  WYKONANIE: CIASTO CZEKOLADOWE: Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej

Słodko-Słony Świat Ilony
ciemne ciasto jak w-z 158

Ciasto: 2/3 szklanki mąki pszennej 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)części. Ubić na sztywno schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. . Na jeden blat ciasta wyłóż wiśnie ze spirytusu,a następnie polożyć połowę ubitej śmietany.,   Przykryć  drugim blatem, lekko docisnąć. Drugi blat wysmarować dżemem z czarnej porzeczki i wyłożyć drugą połowę śmietany .Nakryć wszystko trzecim blatem......Włóż do rondelka wszystkie składniki polewy i gdy margaryna się rozpuści

w mojej kuchni
POPAPRANIEC 1109

trochę zdrowszą wersję. Podaję przepis w oryginale, tak jak otrzymałam, dałam tylko mniej cukru i zamieniłam dżem z czarnej porzeczki na konfiturę wieloowocową (z braku dżemu). Wyszło cudne! :-) Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.33x23cm. Składniki ciasta: - 5 jaj (osobno białka i żółtka) - 3/4 szklanki cukru (dałam 2/3 szklanki) - 1 szklanka mąki pszennej tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szklanki(...)łyżki wody Dodatkowo: - dżem z czarnej porzeczki (dałam własną konfiturę wieloowocową z kawałkami owoców) - ulubione bakalie, ilość dowolna (ja dałam 70g suszonej żurawiny, 30g rodzynek, 130g włoskich orzechów) - krem do tortów o smaku ajerkoniakowym lub inny dowolny (dałam 1,5 opakowania na 300ml mleka każde, dr O'etkera) - ok.1/2 szklanki wody do nasączenia ciasta (można dodać łyżkę alkoholu) W misie

Smaczne Zdrowe