ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:619/1704)

Ciasto z rabarbarem i jabłkami 141

pozbawić skórek. Następnie pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Całość wyłożyć na ciasto w brytfannie. POSYPKA: Wszystkie składniki włożyć do miski i połączyć je razem ręką. Wyrobić i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i skubać małe kawałki i posypać po owocach. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 45-50 minut

Gotuję Testuję
Proste ciasto z jabłkami 330

Dzień dobry! Jesienne owoce to bez wątpienia jabłka, śliwki, gruszki. To właśnie jesienią najbardziej smakują nam szarlotki, obowiązkowo z szarej renety! Dzisiaj mam dla Was propozycję wypieku na weekend, nie jest to typowa szarlotka, a proste ciasto z jabłkami, wystarczy wymieszać składniki, wlać do foremki i po 30 minutach cieszyć się ciepłym, pachnącym ciastem. Gorąco polecam! Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką 419

kokos uwielbiam pisałam już nie raz. Dzisiaj w innym ale bardzo ciekawym połączeniu mianowicie z kwaśną śmietaną. Do tego sezonowe owoce u mnie jeżyny i gruszka. Ciasto jest pyszne i kruche a kokos i nutka kwaśnej jeżyny nadają ciekawego smaku. Ciasto znalazłam u Kasi jednak trochę go zmieniłam. Składniki: Ciasto kruche 3 szkl mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

Ala piecze i gotuje
Keks z bakaliami 163

cukier puder, sok z cytryny kandyzowane owoce do posypania – ja użyłam ananasa Przygotowanie: 1. Bakalie kroimy na mniejsze części i mieszamy z łyżką mąki. Do przesianej mąki dodajemy proszek do pieczenia. Do drugiej miski wsypujemy cukier, dodajemy masło i ucieramy na drobny puch. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając ciasto mikserem oraz mąkę. Białka ubijamy na sztywną(...)Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przygotowujemy lukier. Do miski wlewamy łyżkę soku z cytryny i dodajemy cukier puder. Lukier powinien być gęsty i szklisty. Ciasto polewamy lukrem i posypujemy kandyzowanymi owocami. Smacznego

Życie ze smakiem
CZEKOLADOWA CHMURA NIGELLI LAWSON 166

Ciasto jest tak proste,że każdy sobie z nim poradzi. Zachęcam bo rozpływa się w ustach. Składniki na tortownicę 23 cm 250 g gorzkiej czekolady  125 g masła 6 jajek 175 g cukru 2 łyżki likieru amaretto bądź cointreau ( niekoniecznie) Śmietanowy wierzch: 500 ml śmietany kremówki  2 łyżki cukru pudru  maliny,borówki bądź inne owoce(...)masę przełożyć do tortownicy i piec ok 40 min,aż do chwili gdy ciasto urośnie i popęka, a środek nie będzie płynny. Środek ciasta się zapadnie i to normalne. Gdy ciasto wystygnie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Powstały w cieście krater uzupełnić bitą śmietaną,posypać owocami i gorzkim kakao

Niespełnione zdolności kulinarne
Jogurtowe z owocami 196

miksera, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i olej. Na samym końcu do zmiksowanej masy dodajemy jogurt, miksujemy krótko, tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykładamy owoce. Jeśli chcemy dodać truskawki to przecinamy je na połowę, kładziemy zawsze przecięciem do góry inaczej wyjdzie zakalec. Brzoskwinie kroimy w ósemki. Ciasto pieczemy około

Gotowanie moimi oczami
Tarta rustykalna z jabłkami, gruszkami i orzechami 251

Idzie wiosna! Czas wyjadać zapasy zgromadzone minionej jesieni, bo zaraz zaczną się świeże warzywa i owoce. Nowalijki, szparagi, truskawki, rabarbar i całe bogactwo witamin, minerałów i mikroelementów, z których wyjaławialiśmy się całą zimę. Nie przegapcie tego momentu. Inaczej skrócicie sobie przyjemność, a na następną będzie trzeba znowu poczekać. Znacie to nie powiemy skąd… Tymczasem robimy tartę z jabłkami(...)zrobią się kruche. Uważajcie przy próbowaniu, by nie przypalić sobie ust. Ciasto wyjmijcie z lodówki, rozwałkujcie tak, by stworzyło koło. Ułóżcie na nim pokrojone owoce z cukrem i cynamonem, potem orzechy. Zawińcie brzegi ciasta tak, by stworzyły „koszyk”. Wstawcie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczcie przez jakieś 20-30 minut, aż ciasto się zarumieni. Smacznego

GRUBY WAŁEK
Babeczki z pomarańczami ze skórką i z czekoladą 118

Pomarańczowe babeczki  z tego przepisu są wyjątkowe ponieważ przygotowane są z całych pomarańczy. Do tych babeczek najlepsze będą ekologiczne pomarańcze,  nie pryskane żadną chemią

Tajemnice Smaku
Babeczki z całymi pomarańczami i czekoladą 116

Pomarańczowe babeczki  z tego przepisu są wyjątkowe ponieważ przygotowane są z całych pomarańczy. Do tych babeczek najlepsze będą ekologiczne pomarańcze,  nie pryskane żadną chemią

Tajemnice Smaku
Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą 134

miejscach widelcem. Drugą połowę ciasta nadal przechowujemy w lodówce. Użyłam foremki o wymiarach 26×21 cm *** *** Ciasto posypujemy równomiernie dwoma łyżkami kaszy manny. Na ciasto wykładamy pokrojone w grube plastry brzoskwinie *** *** Na owocach delikatnie rozsmarowujemy beze *** *** Na bezę ścieramy na tarce o dużych oczkach drugą połowę ciasta z lodówki *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Brownie z gruszkami 174

mnie w jakiś sposób i dodadzą więcej energii niż wspomniana wyżej czekolada. Tym bardziej cieszę się, że jakiś czas temu przygotowałam kilka ciast i teraz mam się czym z Wami dzielić. Zwłaszcza, że każde zawiera sezonowe owoce i jest mega proste w przygotowaniu! Każdy sobie z nimi poradzi, ale na początek,  by Was trochę zachęcić proponuję tradycyjne czekoladowe

Kuchnia w czekoladzie
Tarta owoce lata 233

Czereśnie, truskawki i rabarbar pod słodką bezą Składniki ciasto: 150 g mąki 100 g margaryny 2-3 łyżki cukru pudru 2 żółtka owoce: 3 łodygi rabarbaru + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Tarta owoce lata

czarrna od kuchni
Pierogi z jagodami 187

stanie się elastyczne, ciągliwe i nie będzie lepić się ani do wałka, ani do rąk, więc nie będzie trzeba podsypywać go mąką. W czasie, gdy ciasto odpoczywa, przygotować jagody - do umytych i odsączonych owoców dodać 4 czubate łyżki drobnego cukru do wypieków, wymieszać i odstawić. Z gotowego ciasta oderwać kawałek, który mieści się w dłoni. Przełożyć na stolnicę

W SMAK
Kruche ciasto z rabarbarem, jabłkami i śmietankową pianką 193

wierzch ścieramy kruszonkę z ciasta zamrożonego wcześniej. Całość pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach. Dobrze jest nad blaszkę z ciastem wstawić pustą brytfannę - aby kruszonka za bardzo się nie zrumieniła. Galaretka dodana do owoców wchłonie nadmiar soku z nich

Kolorowy Przepisownik