ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:625/1704)

Najprostsza babka jogurtowa 101

keksów, bo byłam pewna, że mi te ciasta nie wychodzą. Kończyły się zazwyczaj się zakalcami. Wiem co mówię, bo sprawdziłam Ostatnio keks pojawił się na blogu, uwaga uwaga… 6 lat temu ( a był to keks na białkach ze śliwkami ) Ale kto wie, może się to zmieni. Dałam temu ciastu drugą szansę, znalazłam fajny przepis i naprawdę się udało. Babka(...)całość szpatułką. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do nie j ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 50 – 60 minut. Polecam po 45 minut zacząć sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Oczywiście czekoladę można pominąć. Ewentualnie zamienić ją na coś innego. Pasowały by też suszone owoce np. rodzynki albo żurawina. Można też ciasto posypać cukrem pudrem, polać

Relaxtime
Nalewki na jesień - aroniówka, pigwówka, jarzębinówka i z owoców dzikiej róży 185

zostawiamy na co najmniej miesiąc. 3. Po tym czasie oddzielamy owoce od płynu, który odstawiamy jeszcze na kilka dni, by osad opadł na dno. Owoce, jeśli ktoś lubi, może dodać do ciasta. 4. Filtrujemy, zlewamy w butelki i odstawiamy w ciemne miejsce na minimum 3 miesiące. NALEWKA Z OWOCÓW JARZĘBINY - JARZĘBINÓWKA Z jarzębiną nie jest taka prosta

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką+film 96

Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką to smaczny wypiek idealny do popołudniowej kawy. Rabarbar można zastąpić innymi sezonowymi owocami, świetnie sprawdzą się też jabłka. Takie ciasto to doskonała propozycja dla miłośników prostych deserów.     składniki na tortownicę 26 cm kruszonka 100 g masła 6 łyżek cukru kryształu 150 g mąki pszennej ciasto 4 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu

Smakowite Dania
Łatwe ciasto z nektarynkami / Easy nectarine cobbler 170

ciasto jest tak bardzo łatwe, że nie ma nawet możliwości żeby je zepsuć. W składzie nie ma nawet jajek! A mowa tu o puszystym cieście, które można zrobić ze sowimi ulubionymi owocami czy jagodami, które mamy pod ręką. Ja miałam akurat nektarynki, więc to właśnie je wcisnęłam i ciasto wyszło pyszne. Najlepiej smakuje zaraz po wyjęciu z piekarnika

karmelowy
Polewa czekoladowa do ciast 125

polewy, taką jaką zazwyczaj my robimy;) Polecam do polewy użyć czekolady 90% lub kaletek czekolady pitnej. Polewa wystyga dość długo, więc spokojnie zdążycie udekorować ciasto ulubionymi dodatkami jak wiórki, orzechy czy owoce. Przepis zaczerpnięty z któregoś z przepisów Doroty z mojewypieki.com z lekkimi modyfikacjami. Drukuj Polewa czekoladowa do ciast window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 łyżka miodu

Mieszam w Garnku
Ciasto orzechowe z nadziewanymi gruszkami. I zmiany na blogu 152

Formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Napełnić ciastem. Gruszki wydrążyć. Odciąć spód i za pomocą łyżeczki delikatnie usunąć gniazda nasienne uważając, aby nie uszkodzić owocu. Następnie obrać ze skórki (najpierw lepiej jest wydrążyć gruszkę a później obrać  - wtedy nie będzie się nam ślizgać w dłoniach). Gotowe owoce napełnić dżemem i wcisnąć głęboko w ciasto w równych

My simple kitchen
Galette z masą serową i śliwkami 222

wersja z masą serową i śliwkami. Masa jest bardzo kremowa, delikatna, lekko ściągnięta (miłośnicy suchych, trocinowatych serników mogą się nie odnaleźć przy jedzeniu tego ciasta). Zamiast śliwek można użyć również innych owoców - ja, jako, że jest sezon na śliwki akurat nimi się posłużyłam ;) Naprawdę polecam! Proste i szybkie ciasto, w sam raz dla osób, które nie mają dużego doświadczenia

Jedzeniomania
Deser jagodowo- ajerkoniakowy 164

Jagody to jedne z najzdrowszych owoców. Warto je jeść, gdyż poprawiają wzrok i obniżają poziom złego cholesterolu. Doskonale nadają się do przygotowania ciast i deserów. Ja wykorzystałam te pyszne owoce do przygotowania deseru. Oto przepis: SKŁADNIKI: 30 dag jagód, 1 opakowanie galaretki czerwonej, 250 ml śmietany kremówki, 1,5 łyżki cukru pudru, 100 ml ajerkoniaku, 4 wafelki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 86

Sezon na rabarbar trwa więc dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto drożdżowe z jego udziałem. Smak kwaśnych owoców i słodkiej kruszonki, to idealne połączenie, podane z pyszną kawą, stanowi skończona całość...polecam. Składniki na ciasto: 700 g mąki 5 jajek 200 g masła 1 cukier waniliowy 12 dag drożdży     1/4 litra mleka,  1  i 1/2 szklanki

Gosia gotuje
Ciasteczka egzotyczne 117

"Lato zbliża się wielkimi krokami, przynajmniej to kalendarzowe. Czekam z utęsknieniem, aż będę mogła w końcu stroić się w ciuchy które ostatnio kupuję bez żadnego umiaru

Słodkie Przyjemności
Ciasto anielskie (Angel cake) 3848

spód nie chce się odkleić, to delikatnie ściskamy brzegi ciasta jednocześnie lekko ciągnąc je do góry. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem bitej śmietany i owoców.Smacznego Źródło: http://www.mojewypieki.com/przepis/angel-food-cake—anielskie-ciasto-na-bialkachPost Ciasto anielskie (Angel cake) pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Naleśniki zapiekane z brzoskwiniami i malinami 162

mąka * jajko * cukier * sól Nie podaję dokładnych proporcji gdyż ich nie znam, ja zawszę robię ,,na oko" * brzoskwinia * maliny * cukier puder Przyrządzamy ciasto ciasto naleśnikowe i smażymy cienkie naleśniki, następnie na połowę każdego naleśnika nakładamy owoce (brzoskwinia obrana i pokrojona), posypujemy je cukrem pudrem i składamy na pół. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i sklejamy. zapiekamy na patelni

sierotka maRysia w kuchni
PIEROGI Z BANANAMI I KREMEM CZEKOLADOWO-ORZECHOWYM (NUTELLĄ) czyli... radość na talerzu. 186

FARSZ: Banany pokrojone w plasterki i krem czekoladowy. Jasne, że najlepszy będzie domowy, ale... czy Nutella nie jest grzechem w pełni uzasadnionym i wybaczalnym? WYKONANIE I GOTOWANIE: Na krążek ciasta (jak najcieńszego) nakładamy łyżeczkę czekolady i przykrywamy ją plasterkiem banana. Szczelnie "zamykamy". Gotujemy w prawie wrzącej, leciutko osolonej wodzie z łyżką oleju. PODGRZEWANIE: Choć, wątpliwe, aby zostały "na potem". Podgrzewamy(...)Wtedy nie tworzy się "skorupa". Pierogi z bananami są genialne, chyba głównie ze względu na płynną, gorącą, wyciekającą czekoladę, która idealnie łączy się z tym rodzajem owoców. W połączeniu z delikatnym, aksamitnym ciastem tworzą poezję. Ważne jest jednak, by ciasto nie było grube i "niedopieszczone", bo zniszczy cały efekt. Starajmy się lepić z jak najcieńszego ciasta (choć

Wypisz Wymaluj
Tarta z kremem budyniowym i owocami 102

kostkę masło, mleko, jajko, szczyptę soli oraz cukier. Składniki połączyć i uformować kulę. Włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować. Formę do tarty wysmarować masłem i wyłożyć ciastem. Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto przykryć folią aluminiową i obciążyć (np. fasolą). Piec około 15 minut. Usunąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut(...)mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 100 g masła roślinnego 2 żółtka Polewa: 1/3 słoika dżemu brzoskwiniowego (ok. 90-100 g) 1/2 szklanki wody Dodatkowo: owoce (np. truskawki, maliny, brzoskwinie) Z 400 ml mleka odlać pół szklanki. Wymieszać z mąką, jajkami oraz cukrem. Pozostałe mleko zagotować z masłem. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę

Bullio