ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:612/1704)

Biszkopt z malinami i jagodami 144

push({}); Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy (średniej) i wyłożyć owoce. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem waniliowym

Tradycyjna Kuchnia
Placki serowe z czereśniami 116

bardzo płonę, nie do wiary, że rozumiem każdy znak". Fragment piosenki zespołu Coma, którą wrzucam poniżej. Ciągle odkrywam każdy kawałek na nowo. Czereśnie. Chyba najbardziej wyczekiwane przeze mnie owoce zaraz obok truskawek :) Tym razem wylądowały w pysznych plackach na bazie twarogu, które doskonale sprawdzą się jako śniadanie lub podwieczorek. Inspiracja: ( klik ) Składniki: 250 g twarogu 2 jajka 5 łyżek(...)sztywno. Wszystkie składniki ze sobą zmiksować na gładkie ciasto (powinno być lekko gęste). Następnie delikatnie wmieszać pianę z białek. Na koniec wrzucić czereśnie. Polecam przekroić owoce na połówki, aby lepiej trzymały się ciasta podczas obracania placków. Na patelnie wlać trochę oleju. Łyżką kłaść porcje ciasta i smażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

My simple kitchen
Muffiny z jagodą kamczacką, na oleju 138

kartonowych foremkach do muffinek. Wyszło mi 8 sztuk z taj proporcji ciasta.  Nakładamy ciasta około 1/2 wysokości foremki, na wierzch wkładamy po około 10 owoców jagody kamczackiej, dokładamy po 1-2 łyżki ciasta. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, góra-dół, pieczemy 25 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 251

przyjdzie sezon to i z jagodami , porzeczkami, agrestem, rabarbarem czy śliwkami. To ciasto drożdżowe jest po prostu uniwersalne. Jak nie macie ochoty na owoce to można je upiec jedynie z kruszonką. Ciasto drożdżowe z truskawkami Składniki: Forma prostokątna 18 cm x 30 cm 450 g pszennej mąki 35 g świeżych drożdży 225 ml podgrzanego mleka 1 jajko

codojedzenia
Placek ze śliwkami + film 592

piekarniku rozgrzanym do temp.180 st. C po czym wyjmujemy i przestudzamy. Na podpieczonym cieście układamy warstwę wystudzonej masy śliwkowej i dokładnie ją rozprowadzamy. Na owoce ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałe ciasto, równomiernie je rozprowadzając. Placek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 40-45 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł Placek

Smakowite Dania
Letnia kostka owocowa 155

Najlepsze ciasto na słodkie weekendy, dwie warstwy masy serowej z galaretkami , dowolne owoce lata zatopione w krystalicznej bezbarwnej galaretce, na spodzie z biszkoptowych języczków, efektowne i bardzo pyszne. Przepis autorski. Galaretki krystaliczne to nowość Dr.Oetker   dostępne w sklepie online w dwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki

Wanilia i Kardamon
Słodkie ślimaczki z francuskiego ciasta z budyniem 189

kożuch. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, rozsmarowujemy na nim wystudzony budyń, posypujemy owocami i zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ciasto malujemy rozkłóconym jajkiem. Następnie ostrym nożem kroimy w plastry o szerokości 2,5 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut

Kulinarne przygody Gatity
Tarta warstwowa z brzoskwiniami 155

składników. Zagnieść ciasto, owinąć je folią spożywczą i włożyć na minimum godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Spód formy do tarty lub do tortów o średnicy 26 cm wysmarować masłem. Wyjęte z lodówki ciasto podsypać mąką i rozwałkować. Wyłożyć ciastem formę i podwinąć boki. Spód ponakłuwać widelcem. Piec około 35 min, aż kruche ciasto będzie złociste(...)minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę piekarnika do 180°C. Jeżeli ciasto się podniesie, to jeszcze raz je ponakłuwać żeby opadło. Gotowe ciasto zostawić do ostudzenia. Galaretka z owocami: Z obu puszek odsączyć owoce i przełożyć je do miseczki. Sok wlać do garnuszka (powinno go być 600 ml, jeżeli jest mniej, to dolać wody) i zagotować. Wyłączyć palnik i wsypać

Passions hobbies life
Zimowy torcik z owocami 165

wsypać mąkę z cynamonem, wyrobić ciasto, schłodzić w lodówce, rozwałkować na stolnicy, przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut. Ciasto zostawić w piekarniku do wystudzenia. Po czym przykryć serwetą i odstawić na kilka godzin. Następnie ciasto posmarować dżemem lub konfiturą, nałożyć bitą śmietanę, ozdobić owocami i słodyczami i przed podaniem

Tradycyjna Kuchnia
wieloowocowe ciasto drożdżowe z kruszonką... 143

Składniki: drożdże świeże 8 dag, cukier 1 szklanka, jajka 5 sztuk, mąka tortowa 70 dag, sól 1 szczypta, mleko letnie 2 szklanki, masło lub margaryna 10 dag, owoce po kilka sztuk: nektarynki,brzoskwinie, jabłka, śliwki kruszonka: 10 dag cukru, mąka krupczatka 15 dag, miękkie masło 12,5 dag drożdże rozetrzeć w misie robota z łyżeczką cukru, mąki, 1/2 szklanką(...)wyrabiać z 10 minut posypać trochę mąką ciasto, nakryć talerzem i do wyrośnięcia na około 1 godzinę forma 34x25 cm i 20x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto parę razy ręką wyrobić i dodać do foremek na cieście poukładać na przemian śliwki, nektarynki, jabłka, brzoskwinie, z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać owoce piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Ucierane ciasto z truskawkami, ciasto z prodiża 142

dostałam od moich Przyjaciółek, za co im jeszcze raz dziękuję Plusem tego ciasta jest to, że można go również upiec w prodiżu Połączenie puszystego ciasta i truskawek (lub innych owoców) – co tutaj można więcej powiedzieć? Spróbujcie. Jedyne co poprawię następnym razem, to to, że użyję więcej truskawek. Składniki: – 100 g masła – 4 jajka(...)szklanki cukru (jeśli robimy bez owoców to 1 szklanka) – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej – 2,5 szklanki mąki pszennej – 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia – 3/4 szklanki jogurtu naturalnego – truskawki (użyłam mrożonych) Piekarnik nagrzewamy do 180 C (z termoobiegiem). Rozpuszczamy masło i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczone i ostudzone

CookYourself
Ucierane ciasto z truskawkami, ciasto z prodiża 118

dostałam od moich Przyjaciółek, za co im jeszcze raz dziękuję Plusem tego ciasta jest to, że można go również upiec w prodiżu Połączenie puszystego ciasta i truskawek (lub innych owoców) – co tutaj można więcej powiedzieć? Spróbujcie. Jedyne co poprawię następnym razem, to to, że użyję więcej truskawek. Składniki: – 100 g masła – 4 jajka(...)szklanki cukru (jeśli robimy bez owoców to 1 szklanka) – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej – 2,5 szklanki mąki pszennej – 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia – 3/4 szklanki jogurtu naturalnego – truskawki (użyłam mrożonych) Piekarnik nagrzewamy do 180 C (z termoobiegiem). Rozpuszczamy masło i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczone i ostudzone

CookYourself
Frużelina porzeczkowa 184

Frużelina porzeczkowa Kiedyś robiłam tylko soki lub dżemy z porzeczek, teraz więcej robię frużeliny, uwielbiam owoce w żelu, którymi przekładam ciasta. Do frużeliny użyłam cukru białego kryształ Polski cukier. Poczytajmy na stronie jak słodzić . CZYTAJ Składniki : czarna porzeczka - 4 kg żelatyna - 14 łyżeczek woda do żelatyny - 1 szkl   3 szkl - cukru białego kryształ Polski Cukier mąka ziemniaczana(...)łyżeczek woda do mąki - 1 szkl i 5 łyżek cytryna - 1 szt Przygotowanie: Porzeczki odszypułkować, opłukać, przełożyć do dużego garnka. Cytrynę sparzyć, wycisnąć sok, dodać do owoców. Gotować na wolnym ogniu, kilka minut. Następnie ciągle mieszając dodać cukier, gotować. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gotujących owoców, zagotować. Zdjąć garnek

Kuchnia Danusi
Najlepsze ciasto cytrynowe 147

Najlepsze ciasto cytrynowe jakie kiedykolwiek jadłam. Moja mama robi je na każde święta i zawsze znika ze stołu jako pierwsze. Teraz niestety nie zawsze mogę na

kuchnia doski