ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:590/767)

Przekładaniec z Michałkami 160

Dziś przepis na pyszne ciasto, a mianowicie Przekładaniec z Michałkami. Ciasto rozpływało się w ustach. Robiłam je na roczek mojej wnusi i wyszło tak, jak sobie zamarzyłam. Goście chwalili, co jest najważniejsze, a cała patera, zniknęła. Zróbcie, a nie pożałujecie.                    TRUDNOŚĆ: średnie(...)łyżki mąki zwykłej pół łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka orzechów włoskie tarte BackMit 1 łyżeczka proszku do pieczenia ZWYKŁY BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA Z MICHAŁKAMI pół litra mleka 4 żółtka 3 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 margaryna cukier wanilinowy kieliszek spirytusu pół

Gotuję Testuję
PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką 589

wygląda apetycznie. Wspaniale smakuje ze szklanką mleka. Taki przepis warto mieć pod ręką w letnim okresie, kiedy dużo jest przeróżnych owoców. Przepis dostałam od kolegi z pracy, dziękuję i bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką Składniki: Kruszonka: 100g(...)szklanki jasnego brązowego cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 jajka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać

Mała Cukierenka
ciasto tygrysek 273

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto wylewamy na blaszkę (ok. 35x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 15-20 min., w 180 st. C. Po upieczeniu delikatnie usuwamy papier, wykładamy biszkopt na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie rozwijamy je, smarujemy(...)rulon (bez ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Następnie kroimy na ok. 15 kawałków. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe cukier do smaku 200 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budynie a następnie dodajemy do gotującego

Domowy Smak Jedzenia
Babka kokosowa 99

mąkę wymieszaną z wiórkami oraz mleko kokosowe: najpierw 1/3 mąki (mieszamy np. rózgą kuchenną lub szpatułką), potem 1/3 mleka (znów mieszamy) itd. Na koniec dodajemy jeszcze skórkę otartą z cytryny. Formę do babki smarujemy masłem, oprószamy mąką i wlewamy do niej ciasto. Babkę kokosową pieczemy w 160 stopniach przez mniej więcej 1 godzinę i 20 minut (po godzinie możecie sprawdzić

MyCookBook.pl
Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 164

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 80 g zimnego masła 1 jajko      Wszystkie suche składniki przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło oraz jajko i miksujemy na okruchy (1-2 minuty). Następnie odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto ręką, wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozkładamy na formie(...)wyłożonej papierem tworząc spód i 2-3 cm rant. Tak przygotowane ciasto pieczemy w nagrzanym do 180-190 stopni C przez 10 minut, następnie wyjmujemy i chwilę studzimy. NADZIENIE: 700 g twarogu 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń wiśniowy 1 łyżka gorzkiego kakao 50 g rozpuszczonej mlecznej czekolady lub 2 łyżki kremu czekoladowego

Rozpustne gotowanie
Babka z orzechami laskowymi i czekoladą 186

dokładnie wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać mąkę, orzechy, proszek do pieczenia, kakao, czekoladę startą na tarce o małych oczkach i wszystko dokładnie wymieszać a nastepnie połączyć z ubitą masą jajeczną i wszystko delikatnie wymieszać, aż do dokładnego połaczenia się składników. Dużą keksówkę wysamrować tłuszczem i posypać bułką tartą a następnie napełnić ciastem Całość wstawić do nagrzanego piekarnika(...)piec 40 - 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Jeżeli po nakłuciu patyczek będzie suchy, ciasto można wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową. Składniki na polewę: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy: Margarynę rozpuścić , dodać do tego

Na słodko lub wytrawnie
Domowe wafle 140

Nie ma to jak domowe słodkości w pełni naturalne, bez konserwantów i dodatków chemicznych, które bez obaw można dać do schrupania małym dzieciom. Najlepsze są oczywiście

Krokusowy Dom
TORT CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI 195

Jeśli jesteś fanem czekolady, to ten tort będzie idealny. Nie za słodki, ale mocno czekoladowy. Zaskoczy smakiem każdego miłośnika tej słodkości. Ten tort powstał na urodziny

Z Majeczką w kuchni
Ciasto kokosowo- śmietankowe 149

Słodki deser kokosowo- śmietankowy z dodatkiem gofrowanych wafli i dżemem truskawkowym. Jeden kawałek w zupełności wystarczy, by wszelkie smutki odeszły w kąt, a uśmiech mimo typowo

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki z milionem dodatków! 137

Muffinki ostatnio to jedne z popularniejszych babeczek. I wcale się nie dziwię, bo pracy przy nich dużo nie ma, są proste do zrobienia, a przy tym

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Tort Lodowa Kraina 130

Piękny i pyszny zarazem! Składniki na biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki (450), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Wykonanie biszkoptu: Ubić całe jajka

Tradycyjna Kuchnia
Brownie z kaszy jaglanej | wegańskie | bezglutenowe 337

IDEALNE DLA CZEKOLADOHOLIKÓW, NAWET TYCH NA DIECIE!  A dodatkowo WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE! Niemożliwe? HA, jak sie chce to sie da! Przepis na mega pyszne, czekoladowe

Czarnawisienka
Maślane ciasteczka kawowe 79

idealnie nadają się do podjadania, ale ja zazwyczaj moczę je w mleku lub podaję gościom do filiżanki kawy. Koniecznie skorzystajcie z przepisu!     Maślane ciasteczka kawowe - składniki:   (około 20 sztuk) 200g mąki 100g masła 100g cukru 50 ml bardzo mocnej (!) kawy 1 jajko  1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Opcjonalnie: płatki migdałowe do posypania(...)należy utrzeć z cukrem i następnie stopniowo połączyć z jajkiem, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz na końcu z mocnym naparem kawowym. (Powstanie dość lepka masa.) Jednolitą masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać z niego na blachę  (uprzednio wysłaną papierem dopieczenie) niewielkie porcje ciasta. (Ja formowałam ciasteczka o średnicy około 4 cm. Akurat użyłam końcówki z gwiazdką

Di gotuje
Ciasto truskawkowo – chałwowe Bez Pieczenia 299

dość dużej miski wlewamy połowę mleka, jajka, obie mąki oraz rozkruszoną chałwę. Mieszamy wszystko razem dokładnie, najlepiej trzepaczką żeby składniki dobrze się połączyły (chałwę rozgniotłam widelcem). Drugą połowę mleka zagotowujemy wraz z cukrem i dodajemy mieszankę chałwową. Gotujemy na małym ogniu, początkowo cały czas mieszając by nie było żadnych grudek. Gotujemy do momentu zgęstnienia budyniu. Odkładamy budyń do ostudzenia. Masło(...)herbatniki i wylewamy na nie masę chałwową. Na masie układamy kolejną warstwę herbatników i wstawiamy ciasto do lodówki. Zabieramy się do szykowania masy truskawkowej. Masa truskawkowa: – 1 kg truskawek (umytych i odszypułkowanych) – 2 budynie waniliowe bez cukru (w sumie około 120 g proszku proszku) – 60 g cukru Truskawki dzielimy na 1/3 i 2/3. 1/3 truskawek kroimy

Relaxtime
Muffinki czekoladowo-truskawkowe 188

urodziny najstarszego dziecka do przedszkola. Zamiast mleka dodałam wody, ale można dodać też mleka roślinnego lub soku. Wierzch udekorowałam truskawkami i posypałam cukrem pudrem po upieczeniu. Dzieci w przedszkolu były zachwycone, Wy również na pewno będziecie. Składniki suche: 300g. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 0,5 łyżeczki sody 2 łyżki kakao Składniki mokre: 1 żółtko(...)push({}); Składniki suche przesiać i wymieszać w misce. Składniki mokre rozmieszać trzepaczką i wlać do składników suchych. Wymieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać porcje ciasta do 3/4 wysokości foremki. Na wierzch każdej muffinki nałożyć gruby plasterek truskawki. Piec ok. 30-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. * Kilka truskawek można

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania