ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:597/767)

CIASTO Z PIERNIKAMI 134

Przepyszne ciasto z piernikami , z budyniową masą , w sam raz na przyszłe rodzinne spotkania. Biszkopt: ~~~~~~~~~~ 1 i 1/4 szkl.cukru 1 szkl.mąki tortowej 6 jajek 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczka proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywną pianę.Ubijając dodajemy po jednym żółtku,po trochu cukru,a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlewamy do formy i pieczemy(...)min.w 170st.   Masa: ~~~~~~~~~~ 3 szkl.mleka 3/4 szkl.cukru 25 dag.miękkiej margaryny 1 op.cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki maki pszennej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1/2 szkl.mleka rozmieszać obie mąki.Pozostałe mleko zagotować z cukrem,dodać mąkę wymieszaną z mlekiem i zagotować.Masło utrzeć z ostudzonym budyniem dodając go po łyżce.   Polewa: ~~~~~~~~~~~~~~ 6 dag .margaryny 4 łyżki wody 4 łyżki cukru

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sernik z Kulkami Orzechowymi 482

jajo 100 g masła 2 łyżki smalcu 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Wszystkie składniki łączymy razem i zagniatamy. Ciasto lekko rozwałkowujemy. Wykładamy na dużą, prostokątna formę 24 x 36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto rozciągamy dłońmi i lekko dociskamy. Na ciasto układamy kulki orzechowe. Zalewamy serem. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy(...)Polewamy czekoladowym ganache.   Ser: 1,5 kg sera, dwukrotnie zmielonego 8 jaj 400 g cukru kryształu 2 łyżki cukru waniliowego 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 120 ml mleka 110 g masła 90 ml śmietany 18% lub 30% 5 łyżek oleju sok z 1 cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem

Made By Mom And Son
Orzechowe muffinki z kruszonką 119

muffinki Składniki: 10 muffinek 100 g masła, roztopionego 2 duże jajka 150 brązowego cukru 2 łyżki kakao 60 ml mleka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 50 g zmielonych orzechów, u mnie laskowe 150 g pszennej mąki szczypta soli 1½ łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka 50 g masła, zimnego 40 g mąki 1 łyżka zmielonych orzechów 60 g brązowego cukru Nastaw piekarnik(...)masłem, cukrem i waniliową esencją. Wymieszaj suche składniki i dodaj do masy jajeczno maślanej. Wymieszaj. Przygotuj 10 małych papierowych papilotek. Dodatkowo umieściłam je w muffinkowej formie. Napełnij foremki ciastem. Wymieszaj składniki na kruszonkę palcami, tak aby się utworzyły małe okruszki. Posyp wierzch muffinek kruszonką i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz muffinki przez około 15-20 minut. Sprawdź dla pewności patyczkiem

codojedzenia
KARPATKA 140

Dziś Sylwester a mnie coś naszło na Karpatkę;) Składniki na ciasto: 170 gram masła lub margaryny 310 ml wody 1 i 1/4 mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 5-6 całych jaj Najpierw zagotowujemy wodę z masłem, do gotującej się wody dodajemy mąkę, proszek i cukier wszystko mieszamy aż powstanie gęsty budyń i nie będzie  grudek. Studzimy(...)Blaszkę smarujemy i wykładamy pergaminem. Masę dzielimy na 2 części, każdą z nich pieczemy po ok 20 min w 200* bez termoobiegu. SKŁADNIKI na masę: 0,5 l  mleka 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń 2 żółtka 250 gram masła 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, w pół szklanki rozprowadzić budyń i wlać do gotującego się mleka. UWAGA

Moje Słodkie Piekiełko
Pijak-Cycki Murzynki 444

miksujemy, aż się cukier rozpuści. Następnie dodajemy żółtka chwilę miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem i mieszamy łyżką najlepiej drewnianą. Tak przygotowaną masę wlewamy do blaszki  wyłożonej papierem i pieczemy ok 15 min w 170* Do tzw. suchego patyczka. Biszkopt studzimy.  CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE 6 białek 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki suchego(...)się rozpuści. Na koniec wsypujemy mak i wiórki kokosowe. Przygotowaną masę wylewamy na blaszkę pokrytą papierem i pieczemy w temp. ok 170* przez 15 min. Upieczone ciasto studzimy. KREM BUDYNIOWY: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej aromat migdałowy Dodatkowo 1 kostka masła 250 gram

Moje Słodkie Piekiełko
CIASTO "CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ" 204

żółtka, oliwę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 równe części. Do I dodać kakao, do II dodać kisiel, do III dodać mak, do IV wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec w temp. ok. 180 stopni(...)upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego sera białego półtłustego 1/2 szklanki cukru kryształu 200g masła 4 zółtka 2 budynie śmietankowe  1/2 szklanki mleka Masło roztopić, dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszając. W mleku roztrzepać budynie i wlać do gorącej masy serowej, cały czas mieszając. Lekko zagotować. Ciepłą masę rozłożyć na jednej części

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasto Shrek a raczej Fiona z truskawkami 141

Nadeszła pora na damską wersję ciasta Shrek idealnego na upały : ) Składniki: Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa czerwona: 1 l czerwonego truskawkowego soku kubuś pysio lub inny 2 budynie śmietankowe 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany 30-stki 1 galaretka truskawkowa Ponadto: opakowanie delicji połówki truskawek(...)podanych składników upiec biszkopt. Następnie nawilżyć go zimna przegotowaną wodą. Na soku ugotować budyń tak samo jak napisane jest na opakowaniu lecz z większą ilością cukru no i mleko trzeba zastąpić sokiem. Szybko wylać na biszkopt. Gdy masa z soku truskawkowego będzie już przestudzona ułożyć na niej delicje. Ubić śmietanę na sztywno wraz z dodatkiem galaretki rozprowadzonej w ciepłej wodzie

Pychotkaaa
Murzynek z żurawiną na sodzie 134

proszkiem i sodą , dodaje do masy i mieszam. Ubijam białka z odrobina soli i sztywne dodaję do masy , mieszam. Formę prostokątna do babki ale taką trochę większa wykładam papierem do pieczenia. Wylewam połowę ciasta do formy i teraz odlewam z żurawiny wodę i posypuje ja maka . Wykładam żurawinę wymieszana w mące na ciasto i teraz wlewam to ciasto które(...)zostało. Piekę godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu z pieca zostawiam ciacho do ostudzenia. Wyjmuje je z formy razem z papierem do pieczenia. Polewam lukrem. Lukier: szklanka cukru pudru mleko 4 łyżki  Wykonanie lukru: Do miseczki wsypujemy cukier puder. Zalewamy go mlekiem , mieszamy i powstaje lukier

Różowa kuchnia
Babka gotowana w polewie czekoladowej 205

koniec, nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku. Obie mąki przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia a następnie dodać do utartego masła, dodać również rum i rodzynki i wszystko dokładnie zmiksować. Formę na babkę dobrze wysmarować masłem lub margarynę i napełnić ciastem. Zamknąć formę przykrywką. Przygotować garnek z wrzącą wodą. Foremkę z babką wstawić do garnka z wrzątkiem(...)godzinę 20 minut. Po ugotowaniu potrzymać babkę w zamknięciu jeszcze 10 minut a następnie wyjąć i wystudzić. Przygotować polewę Składniki na polewę: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy:  Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników. Polać wystudzoną babkę. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
CIASTO UCIERANE Z DŻEMEM 165

właśnie - wydaje mi się. Potem okazuje się, że jest prawie wszystko, bo albo nie ma drożdży, albo mleko się skończyło, albo dziwnym trafem nie mam Kasi (a wydawało mi się że są w lodówce jeszcze 2 kostki!)Dziś było podobnie. Miało być ciasto z owocami, tylko owoców ani widu, ani słychu :( Ot życie... Jednak fakt ten nie ostudziła wcale(...)owoce postanowiłam zastąpić dżemem aroniowym, który smętnie stał sobie w lodówce już jakiś czas. I tym sposobem powstało ciasto ucierane z dżemem.Składniki:4 jajka0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju1 ½ szklanki mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat cytrynowysłoik (250g) dżemu, najlepiej kwaskowatego: czarna porzeczka, aronia (ja dałam aronię)Wykonanie:Jajka ubić z cukrem na puszystą masę

Walijskie Pichcenie
Eklery Kawowe. 151

Wspaniałe ciastka do niedzielnej popołudniowej kawy... oczywiście pod warunkiem ,że wytrwają do tej pory ;) Ciasto :1 szklanka wody1/2 kostki margaryny1 szklanka mąkiszczypta soli4-5 jajek (w

Malinowa Kawiarenka
Muffiny czekoladowe z nadzieniem ;) 162

Składniki: Muffiny: Składniki suche: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli Składniki mokre: 1/2 szklanki mleka 2% 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu winnego  Nadzienie: 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko  Wykonanie:Nadzienie: Serek, cukier(...)suche mieszamy razem w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie łączymy składniki suche i mokre i delikatnie mieszamy aż powstanie gładka masa. Do foremek nakładamy najpierw ciasto do 1/3 wysokości ( około 1 łyżka ciasta), następnie 1 łyżeczka nadzienia z mascarpone, na koniec przykrywamy ciastem tak, by  foremki były napełnione do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut

Czerwona Porzeczka
pani walewska vel pychotka 206

PYCHOTKA) źródło przepisu: mojewypieki  // blacha 25x33cm Kruche blaty: ~500 g mąki pszennej  ~1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~1/2 szklanki cukru pudru ~200 g masła  ~6 żółtek (białka zostawić do bezy) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Z ciasta uformować kulę i podzielić ją na dwie równe części. Beza: ~6 białek ~1 1/2 szklanki drobnego cukru(...)Formę o wymiarach 25x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na spód, wyrównać. Na nim rozsmarować połowę dżemu. Następnie wyłożyć połowę masy bezowej. Na masę bezową wysypać połowę płatków migdałowych. Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (w termoobiegu) lub jeden

chili & sugar
Podwójnie pieczone ciasteczka z ricottą 213

Ciasteczka podwójnie pieczone z ricottą są idealne na każdą porę dnia: moczone w ciepłym mleku doskonałe na słodkie śniadanie, na podwieczorek z popołudniową hertatą, jako wysublimowany deser nasiąknięty słodkim  Vin Santo,  lub jako pyszny polepszacz humoru, do zażywania w ciągu dnia na życzenie! Przepis jest banalnie prosty i szybki do zrealizowania, a ciasteczka są lekkie i aromatyczne, pokryte(...)cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Skórka z jednej cytryny bio 1 białko jajka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej orzechy laskowe cukier brązowy Cukier puder wymieszać ze skórką z cytryny. Ubić margarynę/masło  na puszysty krem, dodać cukier ze skórką cytrynową i cukier waniliowy, 2 żółtka, zmiksować. Po trochu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i serek

Mia Cucina Sofieta
Ciasto z kremem, galaretką i owocami. 100

Przepis na biszkopt Składniki: -4 jajka -1 szklanka cukru -1/2 szklanki mąki -1/2 szklanki kartoflanki -proszek do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem

Magia jedzenia.
Keks świąteczny 104

Na świątecznym stole musi pojawić się keks. Tym razem w pięknym i smakowitym wydaniu. Bogate wnętrze zdobi jeszcze bogatsza polewa. Musicie przyznać, że nie można mu

Pasja Smaku
Ciasto kapitańskie 32983

końcu dodajemy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy szpatułką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, tak aby papier wystawał poza ranty foremki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przekładamy do foremki, dokładnie wyrównujemy i pieczemy 20 minut. Odkładamy do wystudzenia i szykujemy masę. Masa ajerkoniakowa : – 370 ml mleka – 0,5 szklanki cukru (radzę zmniejszyć ilość(...)żółtka – 100 g miękkiego masła – 100 ml likieru jajecznego Połowę mleka z cukrem należy zagotować. Do reszty mleka dodajemy mąki oraz żółtka i miksujemy (lub ubijamy trzepaczką) tak aby składniki dobrze się połączyły i żeby nie było grudek, wówczas przelewamy masę do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i gotujemy do zgęstnienia, ciągle mieszając. Po zgęstnieniu odkładamy do ostudzenia

Relaxtime
Kilimandżaro wg. siostry Anastazji 145

sztywną pianę, dodajemy cukier i nadal miksujemy, następnie łączymy z żółtkami. Mieszamy ze sobą oba rodzaje mąk, kakao oraz proszek do pieczenia i przesiewamy do miski z białkami, dodajemy również śmietanę i olej, miksujemy na małych obrotach. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 175 C piekarniku przez ok. 35-40 minut. Po wystudzeniu przekrawamy(...)ścieramy na grube wiórka. W rondlu smażymy je przez 2-3 minuty, następnie wsypujemy suche galaretki, mieszamy i gotujemy jeszcze chwilkę razem, odstawiamy i studzimy. Masa: - 2 szklanki mleka - 1/2 szklanki cukru - 2 żółtka - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej  - wanilia - 25 dag masła 1. Jedną szklankę mleka gotujemy z cukrem, w drugiej szklance mleka mieszamy obie

Apetyczna babeczka
MUFFINY KAJMAKOWE 117

mokre składniki, a następnie dodajemy suche składniki do mokrych.  Do jednej miski przesiać mąkę pszenną z proszkiem  do pieczenia. W drugiej misce roztrzepać jajko z cukrem dodać masę kajmakową (można użyć robota). Następnie dodać  rozpuszczoną i przestudzoną margarynę i mleko - wymieszać. Następnie zgodnie z zasadą do produktów mokrych wsypujemy suche i za pomocą różdżki (trzepaczki(...)stopni C. Po wystudzeniu muffinek rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Muffinki ozdobić i posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi. Rada: Pamiętajmy o sukcesie udanych muffinów, którym jest niedokładne wymieszanie ciasta. Jeśli po wymieszaniu ciasta widać grudki to bardzo dobrze

Ciastka - domowe słodkości
Słodkie trio dla Mamy 127

podziękowaniu za każdy dzień razem...pod wpływem chw ili i z potrzeby serca powstają najlepsze wypieki . Ciasto mocno kakaowe, na tortownicę o średnicy 26-27 cm: - 2 kopiaste łyżki dobrego naturalnego kakao - 5 jaj - 1 szklanka mąki - 1/2 szklanka cukru - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli 1. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier i miksujemy(...)produkty. Gotowy biszkopt przelewamy do tortownicy i pieczemy 25-30 minut w 180 C. Masa mocno kakaowa: - 2 kopiaste łyżki dobrego naturalnego kakao - wanilia z jednej laski - 1/2 litra mleka - 2 żółtka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki cukru - 20 dag dobrego masła 2. W jednej szklance mleka rozpuszczamy obie rodzaje mąki, kakao i żółtka, miksujemy

Apetyczna babeczka
SŁODKA PIRAMIDA:) 387

łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Białka ubić z cukrem, dodawać stopniowo po jednym żółtku i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wszystko delikatnie zamieszać. Ciasto upiec w tej samej formie co poprzednie ciasta, około 30 minut w temp. 175 stopni. Masa pomarańczowa ·          3 pomarańcze(...)wsypać galaretkę i dokładnie rozpuścić - nie gotować. Odstawić do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki do zastygnięcia. Masa czekoladowa ·          1/2 szklanki mleka ·          10 dag margaryny ·          10 dag cukru

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto "Zośka" 641

mielonych 1 łyżka kakao Wyk: margarynę Palmę ucieramy z cukrem pudrem i z cukrem waniliowym, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i amoniakiem oraz ubite białka. Wszystko razem delikatnie mieszamy, ciasto dzielimy na trzy części: jedną pozostawiamy żółtą, do drugiej dodajemy orzechy a do trzeciej kakao. Pieczemy trzy placki w formie 25x35 cm wyłożonej papierem(...)szklanki, zagotowujemy i rozpuszczamy w niej galaretki wiśniowe i odstawiamy aż zaczną tężeć, potem dodajemy do galaretki wiśnie i lekko mieszamy. Masa śmietanowa: śmietana śnieżka 1/2 szklanki mleka 1 galaretka cytrynowa Wyk: galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance wody i odstawiamy do stężenia, śmietanę śnieżkę ubijamy w zimnym mleku i dodajemy tężejącą galaretkę. Przekładamy: Na spód dajemy placek

Kuchnia u Bietki
Knoppers 1263

jasną gładką masę. Łyżka po łyżce dodajemy wystudzone mleko, za każdym razem dokładnie miksując (to ważne, żeby nie dodać mleka na raz - masa może się zważyć). Dodajemy mleko w proszku i krótko miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na bok. 2. Masa kakaowa: Orzechy bardzo drobno siekamy. Masło ucieramy razem z Nutellą i kakao na gładką masę. Dodajemy orzechy i dokładnie(...)blatem, obciążamy kolejną deską i jakimiś słoikami/puszkami/kartonami i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. 4. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy będzie całkowicie płynna, polewamy nią przygotowane ciasto (od strony białej masy). Wyrównujemy i ponownie wkładamy do lodówki tym razem bez przykrycia. Po godzinie ciasto możemy już pokroić na kwadraty i podawać :) Smacznego! :) Przepis znalazłam na stronie Moje

My Culinary Art
Gofry bez proszku do pieczenia - rodzinne gotowanie 123

Naucz się czytać kobieto....!!!! Lecę po te drożdże...jestem już gotowa....czytam dalej..... Nosz %$#%# !!!! a gdzie masło, gdzie proszek do pieczenia, nie wspomnę już o cukrze waniliowym. Dobra lecę raz jeszcze. Znowu nie doczytałam... ciasto drożdżowe odstawiamy an 12 godzin do lodówki... masakra. Ja chcę gofra teraz, natychmiast,  już w tej chwili. Szukam, szukam, szperam.....jest !!!! Pytam dziecka...pomożesz(...)twierdzi Gabenio !!! Składniki, 4 porcje: • 1 szklanka mąki pszennej tortowej • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru wanilinowego • szczypta soli • 1/4 masła czyli jakieś 50 g • 2 jajka • 250 mleka w temperaturze pokojowej Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać kolejno cukier, cukier waniliowy, sól i wymieszać. Dodać roztopione masło (można w mikrofali, lub małym garnuszku), żółtka oraz połowę mleka. Zmiksować

ClauditteMissCooking
Czekoladowo-krówkowe babeczki! 142

pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao szczypta soli1 łyżka sody2 jajka2 łyżki miodu2 łyżki mleka1/3 szklanki cukru1/2 szklanka oleju1/2 tabliczki czekolady2 cukierki "Krówki"Przygotowanie:Nastawiamy piekarnik na 170'C.Mieszamy wszystkie suche składniki oprócz cukru. Ja zawsze przesiewam wszystko przez sitko, by uniknąć grudek. Dodajemy pokrojoną czekoladę i krówki i mieszamy składniki. Jajka ucieramy z cukrem, mlekiem i miodem(...)koniec dodajemy olej.Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy. Niezbyt długo, niezbyt dokładnie, na tyle, by stworzyły jednolitą masę.Przelewamy ciasto do foremek. Pieczemy przez ok. 20minut, ale jest to czas umowny. Zależy od waszej maszyny ;) ważne, by nie były przypalone, a patyczek był mokry.Są strasznie słodkie, dlatego nie dodawałam żadnej polewy lub lukru. Uwielbiam kombinować z różnymi smakami

Kitchens Alphabet
Babeczki stokrotki 176

stosownym kolorze i cukrowe stokrotki.Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżki gorzkiego kakao1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mlekaskórka pomarańczowa (lub aromat pomarańczowy)mleczna czekoladaSkładniki na krem z twarożku+ zielony barwnik spożywczySuche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej i mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Dodajemy skórkę pomarańczową(...)pokrojoną czekoladę. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania