ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:604/767)

Razowe muffinki z budyniem :) 214

masła lub oleju  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g ksylitolu  1/2 łyżeczki aromatu waniliowego  120 ml mleka (użyłam z nerkowców) 1 jajko szczypta soli  Budyń: budyń z matcha o smaku ananasowym (Amylon) 0,5 l mleka 2 łyżki ksylitolu  Przygotowanie: Budyń ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu i ostudź. Możesz użyć gorącego budyniu(...)się rozlać po muffince.  Składniki na muffinki przełóż do miski. Wybrany tłuszcz musi mieć formę płynną. Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą łyżki. Do muffinek nakładaj kolejno 1 łyżkę ciasta, 1 łyżeczkę budyniu i ponownie 1 łyżkę ciasta. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut

Zdrowie na języku :P
Placuszki owsiane z bananem 184

mąki, cukru i mleka. Są przepyszne! Polecam:) A oryginalny przepis wraz z filmikiem, z którego ja korzystałam możecie zobaczyć na youtube.com na kanale: florencebeauty. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: 1 duży dojrzały banan 3 – 4 łyżki płatków owsianych (około 30 g) 2 jajka 1 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel(...)kokosowy (do pieczenia) Przygotowanie: Płatki owsiane zblenderować, aby powstał sypki proszek (można użyć gotowej mąki owsianej). Do wysokiego naczynia wbić 2 jajka, dodać pokrojonego banana, zmielone płatki owsiane i proszek do pieczenia. Wszystko razem zmiksować za pomocą miksera lub blendera. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, dlatego dobrze dodawać zmielone płatki stopniowo. Na koniec

KuchniaWeDwoje.pl
Chlebek naan (naan bread) – idealny do curry 129

charakteryzuje się głównie tym, że jest płaski a kształtem przypomina łezkę. Istnieje wiele wariacji i przepisów na naan bread. Może być zrobiony na zaczynie lub z proszkiem do pieczenia. Pieczony lub smażony, na mleku lub wodzie. Głównie podaje się go z różnego rodzaju curry, posmarowane masłem. Przyznam szczerze, że nie jest to najzdrowszy dodatek jednak jakże wyśmienity:-) Składniki na około(...)drożdży, ciepłej wody, rozpuszczonego masła, soli, kminku, miodu oraz 3 łyżek mąki. Dokładnie wymieszaj, najlepiej trzepaczką i odstaw na około godzinę. Następnie dodaj jogurt i resztę mąki i zagnieć ciasto tak by ładnie odchodziło od ręki. Zostaw pod przykryciem na około 1,5h. Na patelni rozgrzej olej. Ciasto podziel na kulki i rozwałkuj. Smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron

wysmienity
budyniowa składanka 119

Lekkie ciasta, które mają dużo warstw budyniu i bitej śmietany zawsze znikają u nas w mgnieniu oka. To miało takie wzięcie, że dobrali się do niego zanim zdążyło stężeć, dlatego na zdjęciu jest nierówne, bo starałam się uratować chociaż kawałek do zdjęcia. Sama chętnie bym się na nie rzuciła ale niestety, póki co mam zakazane słodkie. Ale Wam polecam(...)jest pyszne, potwierdziło to kilku łasuchów.  *foremka 25x34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego  3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie żółtej galaretki kostka masła na krem śmietanowy: 600 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto lodowiec 136

Przepyszne ciasto, jeden ze słodkich smaków mojego dzieciństwa. Biszkopty, cudowne, dwie warstwy kremu i galaretka z mnóstwem owoców. Rewelacja! Łatwe do zrobienia, bez pieczenia! Na pyszne zakończenie lata, skusicie się? Polecam ;) Składniki: 1 duża paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 375 ml mleka 5 żółtek 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g miękkiego masła(...)łyżki kakao 75 g gorzkiej czekolady owoce (maliny, wiśnie, jeżyny, truskawki) Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody, odłożyć do wystudzenia. 250 ml mleka zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, dodać mąkę, proszek budyniowy i pozostałe mleko, zmiksować. Gotową mieszankę wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, wystudzić. Zimny budyń utrzeć

Domowa cukiernia Ewy
Ciasteczka czekoladowe z orzechami 185

Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając ubijania dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli (jeżeli mikser nie daje rady, zagniatamy ciasto ręcznie). Dodajemy czekoladę, orzechy i migdały, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Przy pomocy dwóch łyżeczek z ciasta formujemy kuleczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach, ponieważ(...)piekarnika i pieczemy 10-12 minut, aż do zarumienienia. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Czynność powtarzamy z drugą blaszką. Ciasteczka najlepiej smakują z filiżanką kawy lub szklanką ciepłego mleka. Smacznego

My Culinary Art
Proste i szybkie rogaliki (tzw. 3 składnikowe) 285

Smaczne, kruche i tanie rogaliki. To takie kryzysowe słodkości, ponieważ do ich przygotowania potrzebujemy tylko mąki, tłuszczu i śmietany. Tak, tak - nie dodajemy do nich drożdży ani proszku do pieczenia! Przepis na poniższe rogaliki zobaczyłam na innych blogach kulinarnych pod nazwą "trzy składnikowe".  Rogaliki możecie nadziać kremem czekoladowym, powidłami śliwkowymi jak i dowolnym, gęstym dżemem owocowym. Ponadto rogale będą(...)mąki pszennej tortowej 125 g margaryny (1/2 kostki) 1 mała śmietana 18 % (180 g) ewentualnie roztrzepane jajko lub odrobina mleka do nadziania: np. krem czekoladowy/powidła śliwkowe do dekoracji cukier puder Z mąki, margaryny i śmietany zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przełożyć je do woreczka i schłodzić przez godzinę w lodówce. Następnie podzielić na 2 części. Każdy płat ciasta rozwałkować

Ugotować
Amoniaczki 149

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis z opakowania amoniaku. Pomysł z dżemem jest mój. Amoniak (kwaśny węglan amonu) jest jednym ze środków spulchniających (obok proszku do pieczenia i sody oczyszczonej). Zaczyna działać dopiero pod wpływem ciepła a podczas pieczenia całkowicie się rozkłada. Jest całkowicie niewyczuwalny w gotowych wypiekach.  Amoniak nadaje ciastkom niepowtarzalną, porowato-bąbelkową strukturę i sprawia(...)spora miseczka ciasteczek. 250g mąki 50g margaryny 75g cukru 1/4 szklanki mleka 1 jajko 1/2 opakowania cukru waniliowego 1/2 łyżeczki amoniaku 1 szczypta soli Dodatkowo: cukier puder do posypania dżem (opcjonalnie) Margarynę utrzeć z cukrem.  Dodać jajko, sól, cukier waniliowy, amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku i mąkę. Ciasto dokładnie wyrobić i włożyć do lodówki na 1 godzinę

Di gotuje
Kilimandżaro 168

kolejno żółtka. Miksując na najniższych obrotach dodajemy olej i wodę. Przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia i kakao dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie szpatułką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek(...)wraz z masłem na małym ogniu przez około 8 minut. Dodajemy sproszkowane galaretki, mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Odstawiamy, by lekko stężało. Wylewamy na pierwszy blat ciasta. Schładzamy. Krem:  1/2 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 250 g masła W 150 ml mleka rozrabiamy mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem pudrem

NA MOIM TALERZU
Muffiny kakaowe z cytrynowym nadzieniem 99

opcja idealna dla osób, które nie lubią zbyt słodkich smakołyków. Potrzebne nam (na 14 muffinek): - 250 g mąki pszennej - 5 czubatych łyżek kakao - 3/4 szklanki cukru - szklanka mleka 2% - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 2 jajka *nadzienie: - słoiczek lemon curdu (ok. 200g)  (O tym jak zrobić lemon curd pisałam tutaj klik ) - cukier puder(...)każdej foremki nakładamy po 1-1,5 łyżeczki lemon curdu uważając, by nie dotykał krawędzi (krem trzeba rozłożyć delikatnie na sam środek foremki). Następnie do foremek rozdzielamy pozostałe ciasto. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 20 minut. Gotowe odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.  Jeśli chcecie, żeby Wasz deser wyglądał bardziej elegancko, napełnijcie ciastem

W poszukiwaniu inspiracji
Babka pomarańczowa 154

mleko na większą ilość soku pomarańczowego. Czy była smaczna? Bardzo smaczna, zniknęła w ciągu jednego dnia ;) Składniki:      szklanka mąki      szklanka cukru      4 jajka      nie pełna szklanka mąki ziemniaczanej      200g margaryny (musi mieć temperaturę pokojową)      czubata łyżeczka proszku(...)Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.  Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać aby składniki połączyły się.  Przelać do formy i piec około 50min w 180C. Dobrze wystudzić. Lukier : do miseczki wsypać cukier puder dodać sok z pomarańczy, wymieszać. Ostudzoną

Amatorka kuchenna
Muffiny z porzeczkami i nalewką wiśniową 157

wczorajszym maratonie w pracy, dziś czeka mnie maraton przedwyjazdowy, pakowanie, zakupy pieczenie tortu dla Mamy i ciast na wyjazd, a to wszystko do godziny 18. Nie wiem czy się wyrobię, wszystko okaże się w swoim czasie. Wiem jedno, musicie koniecznie wypróbować mój dzisiejszy przepis! Oczywiście jeżeli lubicie Muffiny. Dziś prezentuje Wam babeczki z alkoholem i owocami, yumm! Zapraszam(...)porzeczką i nalewką wiśniowo-śliwkową! Wychodzą przesmaczne :) Dla tych którzy wyjeżdżają, przy okazji życzę udanego urlopu."Składniki:2 jajkaszklanka mleka½ szklanki oleju rzepakowego1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1 łyżka nalewki wiśniowo-śliwkowej2 czubate łyżki mąki  kukurydzianej250 g maki pszennej160 g cukrułyżeczka proszku do pieczeniaszklanka czerwonych porzeczekSposób przygotowania:Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.W dużej misce mieszamy obie mąki z cukrem , dodajemy proszek

Słodkie Przyjemności
Marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem (Orsetti alle carote con cuore di cioccolato) 156

Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem dedykowanym wszystkim dzieciom. Dla wszystkich małych istotek przygotowałam słodkie misie z ciasta marchewkowego, które jest lekkie, wilgotne i delikatne w smaku. Dzieci uwielbiają niespodzianki, dlatego w każdym misiu znajdą coś niespodziewanego i bardzo pysznego .  Brzuszek misia, łapki, oczki a nawet(...)migdałowej 250 g startej marchewki 100 g cukru trzcinowego 16 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 90 g masła  3 jaja szczypta soli Krem czekoladowy 1 torebka budyniu czekoladowego 400 ml mleka 50 g masła **** INGREDIENTI Orsetti 100 g di farina   50 g di fecola di patate 50 g di farina di mandorle

La grande e la piccola cuoca
Delikatny sernik ze śliwkami 129

Serniki uwielbiam pod każdą postacią. Tym razem wybór padł na serniczek ze śliwkami. Jest delikatny i rozpływa się w ustach. Jeśli użyjecie zmielonego twarogu będzie na

Smakołyki Asi
Czekoladowo czekoladowe bułeczki 97

Nie ma chyba łatwiejszych bułeczek do wykonania. Wszytko trzeba po prostu wymieszać i upiec no i pilnować pomocnika, żeby składników nie podjadał. Składniki: 250 g mąki

greenscarf
Sernik dyniowy z polewą kajmakową 157

twarogu 250 g mascarpone 300 g puree z dyni opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny Polewa: puszka gotowego kajmaku 3 łyżki mleka albo kremówki    Sposób przygotowania: Spod: Herbatniki pokruszyć walkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i orzechami. Masą wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownice. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Masa(...)małym ogniu gotować z małą ilością wody, uważając ,aby się nie przypaliła),proszek budyniowy, ekstrakt waniliowy i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać. Ubić białka na sztywna piane i połączyć z masą serowo-dyniową. Wylewamy masę na schłodzony spod czekoladowy. Pieczemy ok.50-60 minut. Jeśli wierzch ciasta, za bardzo będzie się rumienić przykryć papierem do pieczenia. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku

Różne smaki w kuchni
Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami 158

miękkie w środku i niezbyt słodkie - idealne do herbaty lub ciepłego mleka. Składniki (na ok 30 ciastek): 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka masła orzechowego 60 g miękkiego masła 1 szklanka drobnego brązowego cukru 2  jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej garstka płatków migdałowych (w oryginalnym przepisie były to kawałki(...)cukier waniliowy utrzeć razem przy pomocy miksera. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i zmiksować wszystko razem. Na koniec dodać pokruszone na mniejsze kawałki płatki migdałów. Formować z ciasta kulki wielkości dużego orzecha włoskiego układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Warto zachować między ciastkami

Kulinarne Inspiracje
CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 134

cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa kokosowa - ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru(...)pomocnikiem kuchennym), dodać wiórki i dobrze wymieszać. Proporcje można dobrać według własnego gustu. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać posypką

Ciastka - domowe słodkości
Placki z jabłkami, racuchy czy jabłka w cieście 153

cukier), sól, rozmącone w mleku żółtka i za pomocą miksera wyrobić gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany (w razie potrzeby można dodać nieco mąki lub mleka). Białka ubić na sztywną pianę, *** dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Im sztywniejszą pianę uda Wam się ubić, tym bardziej puszyste będą placki. Dlatego bardzo przydaje się w tym wypadku mocny mikser. Jabłka dokładnie(...)jabłek powinny powstać krążki z dziurką w środku). Każdy krążek zanurzyć w przygotowanym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać gorące posypane cukrem pudrem lub polane miodem albo syropem klonowym *** Jeśli bardzo się śpieszę dodaję do ciasta całe jajka i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, zamiast ubijać pianę z białek. Ciasto jest nieco mniej puszyste, ale również

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pankejki bananowe // Banana oat pancakes 186

naleśników amerykańskich (pankejków). Te tradycyjne robi się z mąki pszennej z dodatkiem proszku do pieczenia i/lub sody oczyszczonej i bliżej im (troszkę) do naszych racuchów niż naleśników. Nie muszą być przyrządzane w podanej przeze mnie wersji wegańskiej, można zamiast lnu mielonego i wody dodać jajko, a zamiast mleka roślinnego, użyć zwykłego, krowiego:) Pyszne z syropem klonowym, z agawy lub miodem! Poziom(...)kaloryczna:   315 kcal Składniki: ½ szklanki płatków owsianych* 2 łyżki lnu mielonego + około 7 łyżek wody 2 dojrzałe banany ½ szklanki mleka migdałowego Przygotuj: patelnię z (koniecznie!) nieprzywierającym dnem blender lub mikser Podaj z: miodem, syropem klonowym, owocami, etc. Ciasto na placuszki robi się w mgnieniu oka – wystarczy wszystkie składniki wrzucić do blendera, ewentualnie len można wcześniej rozrobić z wodą. Banana

Bazując na smaku
Gofry cynamonowe z mąką pełnoziarnistą (bez cukru) (Zdrowe słodycze #3) 135

tylko dla siebie i córci) 3 jajka 500 ml mleka 1 łyżka miodu 2 łyżki roztopionego masła 60 ml oleju (słonecznikowy, rzepakowy) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny 160 g maki pszennej pełnoziarnistej 180 g maki pszennej białej 1 łyżka cynamonu  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej  szczypta soli Jajka roztrzepać(...)lepiej) na złoty kolor.  U mnie były na kolację więc podałam je z konfiturą jagodową. Uwaga: Żeby gofry były chrupiące, nie należy lać zbyt dużo ciasta żeby nie wyszły za grube, a po upieczeniu najlepiej jest zostawić je na chwilę w pionie żeby odparowały (ja opieram dwa o siebie tworząc "piramidkę" i zostawiam je tak na ok 30 sekund

Kto ugości moich gości?
Tęczowe babeczki 134

Składniki: CIASTO 150g cukru 150g miękkiego masła 190g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja MASA duże opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 3 łyżki masła roślinnego kolorowe barwniki spożywcze PRZYGOTOWANIE Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy(...)udekorować :) Pieczemy około  15 - 20  minut w 180 stopniach.   W tym czasie przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu jednak dodajemy o 100 ml mniej mleka aby masa była bardziej zwarta. Do zimnego budyniu należy dodać 3-4 łyżki masła i dokładnie zmiksować na gładką masę. Gotową masę dzielimy na tyle części, ile chcemy mieć kolorów

The Sweet Damsel
Muffiny kakaowe z buraczkami 104

musiały być naprawdę niezłe :) Składniki na 12 muffinek: torebka 100 g suszonych buraków 260 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 35 g kakao 150 g cukru 2 jajka 80 ml oleju 80 ml mleka Więc tak: wlewamy do garnka trochę wody i wrzucamy suszone buraki (można je kupić bez problemu w hipermarketach). Gotujemy aż będą(...)jakoś dokładnie tylko tak po prostu żeby nam się składniki połączyły. Potem dodajemy resztę i też tak do połączenia mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Muffinki są naprawdę proste w zrobieniu. O ile np. nie zapomni się o jajkach :) A inspirację czerpałem z http://www.mojewypieki.blox.pl/ --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy

Marder&Marder Manufacture
Sezam 159

łyżka smalcu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 1/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kwaśnej śmietany Sezam: 15 dag ziaren sezamu 2 łyżki płynnego miodu 10 dag margaryny 1/4 szklanki cukru pudru Kokos: 6 białek 1/2 szklanki cukru kryształu 10 dag wiórek kokosowych 1 mały słoik powideł śliwkowych Ciasto kruche II : 20 dag mąki(...)płynnego miodu 1 łyżeczka sody 1-2 łyżki kwaśnej śmietany Orzechy: 20 dag posiekanych orzechów włoskich 10 dag margaryny 1/2 szklanki cukru  3 łyżki miodu Masa: 3/4 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 kostki masła 3 budynie kokosowe 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 10 dag wiórek kokosowych Wykonanie: Ciasto kruche 1- Wszystkie składniki na ciasto zagniatam, dzielę

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania